20 aprilie 2024

Fără Asfalt revine! Triatlonul va avea loc, anul acesta, la 2 Mai, Vama Veche și Hagieni

Fără Asfalt este un eveniment în natură, cu înot în mare, alergare pe plajă și pe faleză și plimbare cu bicicleta în zone cu peisaje frumoase. În timpul cursei vei putea descoperi peisaje de poveste, stări de liniște și împăcare și izvoare nebănuite de energie!

Dacă ți-a fost dor de starea din timpul probelor și de comunitatea triatloniștilor, sau dacă ești curios să descoperi acest sport, te așteptăm pe 4 iunie pe plaja de la Micul Golf din 2 Mai.

Triatlonul Fără Asfalt poate fi o tură plăcută în natură, dacă ești la început, dar poate deveni și o cursă provocatoare, dacă ești antrenat.  Am ales trasee care ajută deconectarea gândului din cotidian și invită la meditație și credem că abordarea temperată a cursei aduce cele mai multe beneficii! Dacă, însă, dorești să concurezi serios, vei descoperi un traseu destul de tehnic și un grup de triatloniști cu experiență.

Inot – între 800 m și 900 m
Înotul este în mare, de obicei, temperatura apei la începutul lui iunie este de aproximativ 19-20°C. Traseul ocolește digul de la pescărie, ieșirea din apă este pe plaja de la Micul Golf.

Bicicletă – 32 km
Traseul este off-road, recomandăm bicicletele tip cross-country. Traseul traversează câmpurile dintre 2 Mai și Hagieni pe un drum de pământ, urmează apoi potecile din defileul dobrogean cu peisaje spectaculoase și ieșirea spre liziera Pădurii Hagieni. Traseul continuă cu o coborâre prin pădure pe drum de pământ și piatră, traversează micile dealuri dobrogene pe deasupra lacurilor, tot pe drum de pământ, și ajunge în Limanu după 1,5 km de șosea. Întoarcerea în 2 Mai se face pe același drum din câmp ca și la venire. Traseul traversează rezervația naturală Hagieni-Albești, iar pe tot parcursul lui poți întâlni broaște țestoase, iepuri sălbatici, fazani sau chiar căprioare.
Alergare – 6 km
Este o variantă inedită de „trail running” – plaja cu nisip, platforme de piatră și scoici dintre 2 Mai și Vamă, cu întoarcere pe drumul de pământ de pe faleză. Traseul este alternativ și provocator.

Informații utile pentru înscriere.

Categoriile de clasament  sunt următoarele:

    • Triatlon individual
    • Ștafeta mixt
    • Ștafeta feminin
    • Ștafeta masculin
    • Ștafeta 140+ (suma vârstelor mai mare de 140 de ani)
    • Ștafeta în familie

Un participant la proba de triatlon poate participa și ca înotător într-o echipă de ștafetă (doar ca înotător și într-o singură echipă de ștafetă)

Kit-ul de participare:

  • Înscrierea fiecărui concurent se face prin completarea individuală a formularului de participare.
  • Contribuția de participare pentru triatlon este de 180 lei.
  • Contribuția de participare pentru fiecare membru al unei ștafete este de 150 lei.  
  • Pentru concurenții cu vârste cuprinse între 14 și 22 ani contribuția pentru participare este de 100 lei.

Kit-ul de participare conține numere de concurs, cască de înot (pentru triatlon și ștafetă înot), hidratare pe traseu, voucher Pasta Party la Micul Golf, brățară de cronometrare electronică și un extras de regulament și program. În afara acestora este foarte probabil să introducem în sacoșele participanților și câteva cadouri sau discrete materiale promoționale din partea sponsorilor noștri.

Data limită pentru înscrierea la triatlon este 29 mai 2022.

Plata se poate face prin card bancar sau prin transfer bancar prin depunere în contul Asociației Club Sportiv Fără Asfalt CIF: 30028470, deschis la Libra Bank, cu numărul RO50BREL0002001954870100. Te rugăm să treci numele concurentului la detalii plată. Contribuția pentru participarea la triatlon este considerată donație și nu este returnabilă. În cazul în care un participant nu mai poate concura, poate transfera înscrierea către o altă persoană printr-o solicitare scrisă la adresa contact@faraasfalt.ro . Solicitările de transfer se pot face numai până la data de 15 mai 2022.

Pentru o mișcare cursivă pentru zonele de tranziție și pe traseu, numărul de locuri este limitat la: 400 de locuri pentru triatlon și 70 de echipe de ștafetă.

Listă participanți: www.faraasfalt.ro/triatlon-la-mare/participanti-triatlon