Clasa pregătitoare, o găselniţă care dă emoţii copiilor şi părinţilor

Înfiinţată, în premieră, de Ministerul Educaţiei, clasa pregătitoare i-a pus pe gânduri pe părinţi, dar mai ales pe copii care nu ştiu ce îi aşteaptă şi dacă studiile nu cumva îi vor stresa şi le vor da insomnii. Nici pentru cadrele didactice nu a fost mai uşor, mai ales că s-au trezit, peste noapte, că trebuie să amenajeze clase noi şi să caute dascăli calificaţi care să facă faţă programei.

Chiar dacă au fost luaţi pe nepregătite, după luarea deciziei de înfiinţare a clasei pregătitoare în incinta şcolilor generale, directorii instituţiilor de învăţământ din Mangalia au găsit soluţii, astfel ca cei mici să se integreze perfect în sistem şi să se beneficieze de condiţii optime.

Directoarea Şcolii nr. 5 „Gala Galaction”, prof. Adriana Popescu ne-a declarat că vor exista trei clase pregătitoare, la care vor preda cadre didactice proprii unităţii. „Aveam clase sub efectiv. Înainte erau patru clase I, acum s-au format trei clase pregătitoare şi trei clase I. Cadrele noastre didactice au fost instruite, astfel că nu am adus din afară. În plus, clasele respective sunt în curs de amenajare, astfel că nu întâmpinăm probleme. De ani de zile, singura mare problemă a şcolii noastre o reprezintă spaţiul redus care ar trebui extins”, a declarat directoarea Şcolii nr. 5 Mangalia.

Şi la Şcoala nr. 3 Mangalia s-au format tot trei clase pregătitoare. „Deocamdată, avem, 17 scaune şi bănci, însă, ulterior, vor fi aduse şi celelalte articole de mobilier necesare pe care  le-am comandat deja. În ceea ce priveşte dascălii, avem o învăţătoare titulară, a şcolii, celelalte două posturi fiind şi ele ocupate prin concurs. În schimb, în anul şcolar 2012 – 2013, vor funcţiona patru clase I”, a precizat directorul Şcolii nr. 3 Mangalia,  prof. dr. Mihai Ionescu.      

În schimb, Şcoala nr. 2 „Sf. Andrei” Mangalia conducerea a decis, în funcţie de numărul solicitărilor, doar două clase pregătitoare şi două clase I. Potrivit directorului instituţiei, prof. Mihai Covaci, clasele vor avea destul de mulţi elevi, respectiv 27 de elevi în fiecare grupă, deoarece nu se poate forma o a treia. În privinţa dascălilor, a fost angajat un cadru didactic aflat la pensie, celelalte fiind din interior. Cum se vor descurca cei mici în vârstă de 6 ani, pe băncile şcolii, rămâne de văzut, mulţi părinţi fiind de părere că mai uşor pentru aceştia ar fi fost dacă ar fi învăţat în grădiniţe.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*