19 aprilie 2024

Minuta dezbaterii pe marginea Regulamentului agenţilor economici din Municipiul Mangalia este datată 12 august şi „fără reprezentanţi din partea agenţilor economici”!

Pe site-ul primăriei a fost publicat, recent, procesul verbal al dezbaterii de la Casa de Cultură din 7 noiembrie a.c. Bănuim că despre aceasta este vorba, pentru că, în deschiderea actului oficial, ni se spune că şedinţa a avut loc pe 12 august, iar, la finalul celor 17 pagini, aflăm, că, de fapt, la dezbatere „nu s-au prezentat reprezentanţi din partea cetăţenilor, din partea agenţilor economici şi se declară şedinţa închisă” (probabil, procesul verbal a fost aşternut peste un altul, similar, iar reprezentanţii primăriei sunt obişnuiţi cu starea de non-combat a cetăţenilor urbei, numărul mare de agenţi economici prezenţi la dezbatere depăşindu-le, cu mult, aşteptările).

Pentru cei ce nu au văzut dezbaterea (video aici) minuta face un rezumat, destul de trunchiat, al celor ce s-au discutat în sală. A fost eliminat discursul unor mangalioţi veniţi să protesteze împotriva unor sancţiuni date de Poliţia Locală, dar şi o parte a declaraţiilor agenţilor economici nemulţumiţi de modul în care administraţia aplică legea la nivel local.

Nici modul în care, odată eliminată sabia de deasupra capetelor lor, prin promisiunea viceprimarului Angelescu, au ales să părăsească sala administratorii societăţilor din centrul urbei, lăsându-i pe ceilalţi să îşi ducă, mai departe propriile bătălii.

Minuta-sedintei-de-dezbatere-publica-a-Proiectulului-de-hotarare-privind-aprobarea-Regulamentului-privind-organizarea-si-desfasurarea-activitatilor-comerciale-si-a-serviciilor-de-piata-in-Municipiul-Ma