24 aprilie 2024

Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, sărbătorită la Liceul Teoretic ,,Callatis”

COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru a sărbători 20 Noiembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, la Liceul Teoretic ,,Callatis” s-au desfășurat o serie de evenimente:
1.Concursul ,,Drepturi și responsabilități”. Elevii claselor a V-a A,B,C reprezentați de 3 echipaje s-au întrecut în parcurgerea celor 10 probe incluse în concurs. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Salvați Copiii și reprezintă parte integrantă din proiectul național ,,Și noi avem drepturi”, implementat, de organizație, în România, din anul 1990.
2. Treptele drepturilor copiilor. Un perete din unitatea școlară a fost personalizat cu panouri cu drepturile copilului. Fiecare treaptă/panou conține un QR Code care poate fi scanat și deschide o prezentare detaliată a acelui drept. Activitatea s-a realizat în parteneriat cu Asociația Amprenta de Bine.
3. Expoziția ,,Sunt copil și am drepturi!” Peste 100 de elevi, de la gimaziu și liceu, au acceptat provocarea de desena și de a promova prin artă drepturile copiilor.
Activitatea a fost coordonată de profesorul consilier școlar Carmen Silvia Andrei, în echipă cu profesorii Alina Itu, Sibel Sefer, Cristina Matei, Alina Neagu.