19 aprilie 2024

Sponsorizare de 50.000 de euro pentru primărie, din partea Grupului Certion, ce construieşte sute de apartamente lângă mare, Pădurea Comorova şi lacurile de la Neptun!

Consilierii locali din Mangalia se vor reuni, mâine, de la orele 15.00, la sediul primăriei, într-o şedinţă ordinară, cu 53 de puncte pe ordinea de zi.

Printre propunerile de hotărâri se numără şi aprobarea unei sponsorizări, în valoare de 276.449 lei (puţin peste 55.000 de euro), din partea societăţii ce deţine Vogh Olimp, un complex de apartamente cu 13 etaje şi 172 de apartamente, din staţiunea cu acelaşi nume. Sponsorizarea are drept obiect înfiinţarea unui mic loc de joacă şi de agrement în Neptun.

Potrivit site-ului oficial al grupului imbiliar Certion, cel ce deţine Vogh Olimp, peste 85% dintre apartamentele imobilului de 13 etaje au fost vândute, cu o valoare de 57,6 milioane de euro, acestea oferind o “panorama spectaculoasă a Mării Negre şi apusuri magice peste pădure” (Comorova n.r.)

Grupul Certion va mai construi, în Neptun-Olimp, alţi coloşi imobiliari: GALILEO Olimp Resort & Residences, a cărui construcție a fost începută la finalul lui 2021 și a cărui livrare este estimată în a doua jumătate a anului viitor. Celelalte trei proiecte CERTION din Sudul litoralului românesc, LAGO, SOLANTIS în Neptun și PHAROS în Olimp se află în stadiul de autorizare, potrivit site-ului oficial al Certion.

Potrivit dezvoltatorului, Lago va fi un aparthotel cu 10 etaje, aflat pe malul Lacului Neptun, Solantis, la 150 de metri de lac şi lângă Rezervaţia de Stejari Brumării (zonă protejată de lege), Galileo – un imobil cu terase, restaurante, piscină şi chiar un planetariu, iar Pharos Tower este încă la stadiul de proiect şi urmează a fi lansat în ianuarie.

Potrivit Revistei Forbes România, investiţiile Certion în sudul litoralului însumează peste 45 de milioane de euro!