18 aprilie 2024

11 percheziţii ce vizează traficanţi de droguri de mare risc, la Mangalia şi Constanţa! 4 persoane au fost reţinute!

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au organizat o acțiune în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive. 4 bărbați au fost reținuți.

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța și municipiul Mangalia, la locuințele a 9 persoane bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

La finalizarea cercetărilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pentru 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 67 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive. Bărbații au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, cei 4 urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, alți 3 bărbați urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă în lipsă, întrucât, la acest moment, se sustrag cercetărilor.

Pentru alți 2 bărbați s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.