25 aprilie 2024

Mucegai, lipsa pazei, caini comunitari ce ataca elevii si frigul care bate la usa, probleme discutate la o intalnire a primariei cu directorii de scoli

Directorii şi adjuncţii instituţiilor de învăţământ din Mangalia au participat astăzi, 21 septembrie, la o întâlnire organizată de primărie, la care au participat edilul Cristian Radu, reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale, Jandarmeriei, Poliţiei Locale. Cadrele didactice au putut, cu această ocazie, să expună conducerii primăriei problemele cu care se confruntă fiecare dintre unităţile pe care le conduc.

Mucegaiul, lucrările de proastă calitate efectuate înainte de începerea anului şcolar, lipsa pătuţurilor şi a mobilierului adecvat, lipsa apei calde şi, în perioada sezonului trecut, chiar a căldurii, acestea sunt numai câteva dintre problemele ridicate de conducerea grădiniţelor. La rândul lor, directorii şcolilor generale şi liceelor s-au plâns de lipsa pazei şi după programul de opt ore al unităţilor lor, de costurile exorbitante solicitate, prin contract de firmele de pază (de exemplu, la Liceul „Ion Bănescu“, lunar sunt achitaţi firmei, pentru cei trei agenţi de pază, 115 milioane de lei vechi), dar şi de lipsa terenurilor de sport.

În plus, la unison, directorii unităţilor de învăţământ din Mangalia, au reclamat desele agresiuni ale câinilor comunitari asupra copiilor. „Chiar recent am scos un copil din gura unui câine. Avem şi în curtea liceului câini comunitari, îi mai dăm afară, dar problema rămâne aceea a animalelor agresive aflate în faţa porţii“, a spus prof. Cristina Angheluţă, directorul Liceului Teoretic „Callatis“.

Apropierea sezonului rece i-a determinat pe cei prezenţi să chestioneze reprezentanţii primăriei cu privire la furnizarea agentului termic, solicitând, totodată, majorarea cotei de combustibil repartizate fiecărei şcoli.

Cristian Radu a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, elevii claselor I-IV vor primi, din partea primăriei, ghiozdane şi rechizite şcolare.