19 aprilie 2024

În timp ce mangalienii plâng cu facturile la căldură în mână, șefii Goldterm Mangalia solicită majorări salariale

primaria Mangalia

primaria Mangalia

Consilierii PSD şi PER organizează luni, 30 ianuarie, o şedinţă de consiliu extraordinară, în care cer executivului, primarul Cristian Radu, scăderea preţului la gigacalorie, pentru populaţie. Facturi enorme, de mii de lei, ba, chiar de zeci de mii în unele cazuri, au dus la disperarea familiilor care nu s-au debranşatede la centrala de bloc.

La Mangalia, firma care se ocupă de furnizarea energiei termice – în cele circa 5.000 de case care mai sunt, încă, racordate la sistemul centralizat de încălzire – este GOLDTERM SRL.

Societate care, după investiţii majore în urmă cu câțiva ani, pentru funcționarea centralelor pe gaz, în 2022 a reuşit trista performanţă să readucă, în centralele modernizate, tradiţionalul şi extrem de poluantul CLU.

Firma aparţine Consiliului Local şi, deci, această instituţie o managerizează. Aşa se face că, în şedinţa convocată miercuri, de data aceasta de primarul Radu, conducerea societăţii cere, surpriză, nu subvenţionarea gigacaloriei, pentru ca populaţia să treacă, mai uşor, peste iarnă ci… o majorare salarială. Sub semnătura lui Dorinel Colgiu, directorul general al societăţii, în cerere se arată că „managementul a fost sesizat de gradul de nemulţumire în rândul salariaţilor, de către Sindicatul Termo”. Prin urmare, este solicitată o creştere de salariu de 4% pentru muncitorii calificaţi şi de 11 % pentru personalul TESA, cu 1 februarire 2023.

Ultima creştere de salarii la Goldterm a fost anul trecut, în aprilie, indexarea fiind de 10%.

Per total, fondul de salarii al societăţii, de la bugetul local, este de 3.912.000 lei, iar indexarea cerută ar presupune un efort suplimentar de 430.320 de lei.