25 aprilie 2024

Președintele Asociației Artur Rimbaud face publică lista cheltuielor pentru Biblioteca Franceză. Vrea să doneze cărțile Bibliotecii Franceze Eugène Ionesco din Galați

După închierea Bibliotecii Franceze, Jean-Pierre Marcoux, președintele Asociației Arthur Rimbaud, ne-a transmis că face demersurile necesare recuperării fondului de carte donat din partea cetățenilor francezi. Potrivit lui Jean-Pierre Marcoux, acesta ar fi primit un răspuns din partea reprezentanților Direcției de Cultură și Sport Mangalia, care îi solicită „lista cu titlurile respective pentru a le putea identifica în inventarul instituției”.

Biblioteca Arthur Rkmbaud a fost desființată luna trecută. Motivul desființării acesteia ar fi lipsa de interes pe care și-ar fi manifestat-o cetățenii Mangaliei față de literatura franceză, dar și cedarea spațiului către artiștii plastici din urbe, ce ar urma să își expună, pe cei câțiva metri pătrați, operele de artă.

Iată răspunsul lui Jean-Pierre Marcoux către șeful administrației locale: „Pentru a câștiga timp, vă rugăm să găsiți atașată lista de cărți pe care dorim să le donăm Bibliotecii Franceze din Galați. Aceasta include Fondul de cărți Ardenais, cărți pentru copii și benzi desenate. Am întocmit lista pe baza facturilor înregistrate, deoarece toate cărțile au fost achiziționate de către Asociație. Este vorba de aproximativ 410 cărți pentru care Asociația a plătit  3.693,72 €! Alte cărți, care ne-au fost donate, ar trebui să completeze aceasta lista… În așteptarea acordului dumneavoastră, vă rugăm să primiți, Domnule Primar, salutările noastre cordiale”.

P.S.:pentru restul de 10.000 de cărți pe care dorim să le donăm armatei franceze pentru înființarea bibliotecii franceze « Arthur Rimbaud » la baza NATO de la Cincu, nu suntem în măsură să furnizăm lista.

Dumneavoastră sunteți cel care dețineți inventarul exact, deoarece noi nu știm care sunt cele 14.500 de cărți distruse”.