GOLDTHERMUL spune ca da drumul probelor la "instalatii"

Anunturi pe toate usile blocurilor din Mangalia ne informeaza ca nou infiintata societate GOLDTHERM SA va incepe, in perioada 20-31 octombrie, efectuarea de probe la instalatiile aferente sistemului de incalzire.

Asteptam, cu aceeasi nerabdare, proiectele de hotarare din Consiliul Local prin care sa se bata in cuie preturile gigacaloriei catre populatie si de productie.

4 Comments

 1. Fostul șef al Gărzii Financiare Constanța va câștiga la Primărie un salariu de patru ori mai mic decât la fostul loc de muncă

  Declaraţiile de avere ale lui Cristian Radu ascund o întreagă serie de tranzacţii dubioase.
  Pentru ca publicul larg să nu afle de acestea, fostul şef de la Garda Financiară a depus mari eforturi ca declaraţiile lui de avere să nu poată fi găsite de nimeni.
  Printre numeroasele ciudăţenii din hârtiile depuse de Cristian Radu figurează un teren foarte valoros în localitatea Tuzla, pe care declară că l-ar fi cumpărat în 2007 – nu se ştie din ce bani.
  La loc de cinste stau şi tranzacţiile cu maşini, şeful de la Gardă vânzînd în ultimii cinci ani mai multe maşini, la preţuri supraevaluate grosolan. Spre exemplu, una din aceste maşini a fost vândută unei firme din Mangalia la un preţ de cel puţin trei ori mai mare decât cel al pieţei.
  Cristian Radu este, de asemenea, deţinătorul unui record absolut – în aprilie 2008, el a vândut o maşină pe care nu o avea! (fie tranzacţia este fictivă, fie maşina în cauză nu figura în declaraţia de avere)

  Un articol de Răzvan PETRE

  În urmă cu câţiva ani, un cotidian local scria (în contextul unor articole despre averile înalţilor funcţionari constănţeni) că „şeful Gărzii Financiare are talent de dealer auto”. Aceasta datorită faptului că Cristian Radu îşi justifica averea prin vânzarea unor maşini pe care nu le avea, sau cel puţin nu le trecuse în declaraţiile de avere.
  Articolul respectiv a stârnit panică în sediul Gărzii Financiare şi a determinat începutul unei campanii de ascundere a complicaţiilor penale din declaraţiile de avere ale lui Cristian Radu. Declaraţia care proba tranzacţia auto a dispărut de pe site-ul Internet al Gărzii. Din acel moment şi până azi, nu s-a mai postat niciun alt act similar pe site, asta deşi legea obligă la publicarea declaraţiilor pe site-ul propriu al fiecărei instituţii.
  Mai mult, declaraţiile de avere ale lui Cristian Radu au dispărut şi de pe portalul Agenţiei Naţionale pentru Integritate (unde ar trebui să fie accesibile toate aceste acte, pentru toţi funcţionarii şi aleşii din România). Pe acest portal, o căutare cu termenii „Cristian Radu – şef Garda Financiară Constanţa” returnează doar două rezultate – o „rectificativă” care încearcă să dreagă povestea cu maşina (inexistentă, dar vândută pe bani buni!) şi ultima declaţie – în care fostul şef de la Gardă pozează în băiatul „sărac şi cinstit”.
  Din nefericire pentru Cristian Radu, documentele depuse la Agenţia Naţională pentru Integritate nu pot dispărea cu totul, iar declaraţiile sale au fost găsite, dând la iveală şi mai multe nereguli decât fuseseră semnalate în articolul de acum câţiva ani.

  Cristian Radu, „dealerul” de maşini supraevaluate

  De-a lungul carierei sale la Garda Financiară, Cristian Radu a arătat un talent deosebit. Nu pentru prins evazioniştii, sau firmele-fantomă, ci pentru… vânzarea de maşini. În 2006, în cea mai veche declaraţie de avere depusă de el, figura cu două maşini – un Ford Ka din 1998 şi un Ford Mondeo din 2001. Cum acestea nu prea dădeau bine la funcţia lui de şef la Gardă, locul lor a fost luat rapid de două maşini de lux – un Mercedes clasa A şi un sportiv BMW seria 5. Între timp, cele două maşini Ford „s-au topit” din declaraţia de avere.
  În declaraţia de avere din 2008, Cristian Radu nota că a vândut o maşină (nu spune ce maşină) pentru frumosul preţ de 15.300 de euro. Pentru această tranzacţie avem două variante – fie a vândut hârbul de Ford Ka de 10 ani vechime, fie Fordul Mondeo din 2001, care nici nou nu făcea 15.000 de euro. Oricare din aceste alternative ar fi cea corectă, preţul este supraevaluat grosolan. Bineînţeles, mai există şi a treia variantă – ca Cristian Radu să fi vândut o maşină inexistentă – lucru care, dacă citiţi în continuare, veţi descoperi că nu e deloc imposibil!
  După acest episod, Cristian Radu a recidivat în 2009, când a vândut Mercedesul A-Klasse unei firme, pentru 81.701 RON. Suma, echivalentă a circa 20.000 de euro la vremea aceea, este suficientă pentru a cumpăra un Mercedes A nou, astăzi. Având în vedere că era vorba de o maşină fabricată în 2000 (modelul iniţial de Mercedes A, care avea probleme de stabilitate şi se răsturna la virare bruscă), preţul real al maşinii era de maxim 6.000 de euro. Deci valoarea ei a fost supraevaluată de 3-4 ori!!!

  Cristian Radu a vândut o maşină supraevaluată unei firme din Mangalia

  Conform propriilor declaraţii, în iulie 2009 Cristian Radu a vândut „broscuţa” Mercedes clasa A de 9 ani vechime, pentru fabuloasa sumă de 20.000 de euro. Asta în condiţiile în care o maşină de acest gen, cu cele mai bune dotări, fără accident şi cu kilometri puţini la bord valora maxim 6.000 de euro. Poate vă întrebaţi cine a fost fraierul care a plătit atâta bănet. Ei bine, nu este vorba de o persoană fizică, ci de o firmă din Mangalia – SC DACRIS SOR SRL. Această firmă avea un obiect de activitate din domeniul naval.

  Cristian Radu – singurul om care a vândut o maşină pe care nu o avea!

  Aşa cum spuneam mai sus, Cristian Radu s-a dotat rapid cu două maşini de lux, după ce PNL l-a numit Comisar-şef la Garda Financiară Constanţa. Mercedesul clasa A şi l-a luat în 2006-2007, iar BMW-ul îi apare prima oară în declaraţia de avere din 2008. Anul următor – şoc! Cristian Radu pune în declaraţia de avere pe 2009, la capitolul „Vânzări”, faptul că a dat o maşină pentru 6200 de euro. În acelaşi timp, el continuă să declare Mercedesul şi BMW-ul din dotare. Aşadar, el deţinea aceleaşi autovehicule, dar declara că mai vânduse din ele!

  Teren evaluat de specialiştii imobiliari la 106.000 de euro, apărut de nicăieri

  În perioada 2007-2008, la Tuzla a fost pus la punct un amplu proiect rezidenţial, pentru locuinţe de lux. O bucată babană de teren agricol a fost trecută în intravilan, dar proiectul a picat, odată cu venirea crizei.
  Coincidenţă – în aceeaşi perioadă, în declaraţia de avere a lui Cristian Radu a apărut un „teren agricol – 10.650 metri pătraţi”. Băiat deştept, Cristian „a uitat” să declare valoarea terenului, şi în acea declaraţie şi în toate care i-au urmat. Asta deşi legea cere ca suma plătită să fie trecut în declaraţii.
  Deşi nu vom şti niciodată valoarea reală a terenului, ne putem raporta la preţul practicat la momentul respectiv. Astfel, conform experţilor în imobiliare, un teren din Tuzla, pe câmp, la mama dracului, se vindea în 2007 cu 3-4 euro/mp. Iar un „agricol în buza intravilanului” se învârtea în jurul a 10 euro/mp. Între timp, Cristian Radu nu s-a mutat undeva pe câmp să facă agricultură, deci e destul de probabil ca terenul său fie din categoria celui scump. Asta ar însemna 10 euro X 10650 mp = 106.500 euro – valoarea terenului din Tuzla.

  De unde atâta bănet?!?

  În perioada 2007-2008, Cristian Radu câştiga din salariu puţin peste 20.000 de euro peste an, iar soţia sa, de 10 ori mai puţin. Familia Radu nu avea un leu în conturi şi nu declarase că ar deţine alţi bani în casă. Cu toate acestea, Cristian Radu „s-a dotat” în aceeaşi perioadă cu terenul de 106.000 euro şi cu două maşini a căror valoare era de minim 50-60.000 de euro (un BMW clasa 5 poate ajunge la 90-100.000 euro nou).
  Această performanţă a fost realizată într-un an jumate. Dacă ar fi fost ca Radu să achiziţioneze aceste proprietăţi din salariu, ar fi trebuit ca el şi soţia să nu mănânce nimic, să nu plătească întreţinerea şi să nu cheltuiască niciun leu, timp de cel puţin 6 ani. El însă a reuşit să facă totul într-un an, fără să tragă pe dreapta BMW-ul care mănâncă 20 de litri la suta de kilometri şi fără să moară de foame – un adevărat miracol!

  Cristian Radu îşi ascunde urmele

  După ce a călcat în străchini prima oară, Cristian Radu nu a mai postat nicio declaraţie pe site-ul Gărzii Financiare. Şi mai suspect – declaraţiile depuse la Agenţia pentru Integritate (care verifică averile) s-au evaporat. Mecanismul prin care a fost posibil acest lucru este demn de un „manual de asuns dovezi”: Printr-o serie de „greşeli” minore, strecurate în declaraţii, a fost posibil ca o căutare a averii lui Cristian Radu să returneze doar actele „curate”. După încercări repetate şi ajutorul unor angajaţi ai ANI, am reuşit să descoperim declaraţiile cu probleme. Pentru a nu fi găsite, acestea erau plasate în categorii ca „instituţie completată eronat”, „localitate/judeţ eronat”.
  Încercând cu disperare să îşi ascundă urmele, Cristian Radu a făcut şi alte greşeli, cu posibile conotaţii penale. De exemplu, în declaraţia pe 2009, el justifică o sumă de bani, spunând că a vândut o maşină în aprilie 2008. Însă, în declaraţia anterioară – datată 9 mai 2008 – „uitase” să menţioneze tranzacţia care, teoretic, se petrecuse cu câteva zile în urmă.

 2. Pe mine una nu ma intereseaza declaratia de avere a primarului,daca orasul acesta i-si va reveni si vom avea caldura.apa calda,fara ciini si dezvoltat economic ,il salut cu placere si de furat fura toti indiferent de culoarea politica.Cine e fara de pacat sa arunce primul piatra.

 3. Hahaha, doar atat puteti , baieti??? Sunteti penibili! In timp ce unii au vandut paduri si terenuri in curtea spitalului, pe Radu il cautati de masini nedeclarate! :)) E clar, primarul a inceput sa dea randament si asta le ocupa tot timpul adversarilor … ce sa mai scorneasca sau ce sa gaseasca! Lasati-va prieteni de astea si luati-va-ti gandul si de la deputatie, ca „nu iese” nici aia. Va iesi deputat Victor Manea… garantat.
  Bravo, Radule! Asta asteptam, sa incepi sa te misti. Ai fata de om care face tot ce-si propune, pentru ca poate, in timp ce altii doar mai scornesc niste stiri, niste sms-uri. Dai caldura, mai strangi si din caini… ehhheeeei, depasesti mandatele lui Iorgus! :))))

 4. Cornel,
  Voiam să ies de pe net şi am dat peste zicerea ta asta tare – să dea randament ❗
  Măi omule, tu îl faci de băcănie pe toarşu. De ce ❓
  Pen’că Radu … nu îi cal, nici măgar, nici maşină şi nici măcar o capacitate de producţie, ci o biată fiinţă umană care a fost ales datorită BEC şi este plătit din bani publici(taxe şi impozite) să managerieze o urbe cu tot ce implică funcţia de edil !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*