20 aprilie 2024

Seful Politiei Rutiere Mangalia: „Am refuzat sa ma prezint la testare, este umilitoare pentru politiste“

Unsprezece politiste ce activeaza in cadrul Politiei Municipale Mangalia ar fi trebuit sa se prezinte astazi, la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, pentru testarea psihologica ce are loc zilele acestea in toata tara, cu scopul stabilirii unei eventuale hartuiri sexuale sau a discriminarii la locul de munca din partea colegilor. In timp ce unele dintre acestea nu au putut ajunge la testarea cu pricina din motive obiective, celelalte au dat curs invitatiei.

Un caz particular il reprezinta cel al sefului Politiei Rutiere Mangalia, subcomisar Gabriela Iacob, care nu a dorit sa raspunda la chestionarul-test: „Am refuzat sa ma prezint, intrucat mi se pare umilitor ca politistele sa fie supuse unei astfel de testari“, a declarat, pentru „Editia de Sud“, subcomisar Gabriela Iacob.

Chestionarul adresat doamnelor din Politia Constanta cuprinde întrebări ce vizează: cât de mulţumite sunt de locul de muncă, dacă sunt apreciate, în opinia lor, la justa valoare, dacă au fost promovate corespunzător cu realizările, dacă şefii şi colegii fac discriminări etc.