20 aprilie 2024

Mangaliotii au dat buzna la plata taxelor si impozitelor locale

Cozi interminabile la Serviciul de Taxe şi Impozite Mangalia, în cea de a treia zi de la demararea încasării dărilor către primărie. Sute de mangalioţi stau, zilnic, pentru a-şi plăti datoriile către stat, beneficiind de bonificaţia de 10% din totalul taxelor.

De precizat este faptul că, la aceleaşi ghişee, se încasează nu numai impozitele pe locuinţe, terenuri, maşini etc, ci şi taxele de timbru, amenzile de circulaţie şi taxele pentru întocmirea cărţilor de identitate, lucru ce sporeşte aglomeraţia de la intrare şi nemulţumirea contribuabilor. De o reducere substanţială beneficiază şi persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară sau care constau, în exclusivitate, din indemnizaţia de şomaj sau ajutor social: 50% din impozitul pe clădiri şi pe terenuri.

Pe 28 decembrie 2012, a fost publicată în Monitorul Oficial, Hotărârea privind Actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%. Această ajustare a fost operată la nivel naţional în programul de încasare a taxelor şi impozitelor locale.

1 thought on “Mangaliotii au dat buzna la plata taxelor si impozitelor locale

  1. toata lumea plateste taxele cu constiinciozitate.f frumos.in schimb ce primeste pentru aceste taxe?de exemplu un site nefunctional al primariei.incerci sa faci o sesizare,dai toate datele cerute,dar…minunea de a putea trimite sesizarea online nu se intampla.eu vroiam sa intreb cum e posibil ca un proprietar de apartament sa darame absolut toti peretii interiori si sa cojeasca pana la fier toate grinzile de sustinere.conform legii 50/1991, primaria ar tb sa il traga la raspundere.asta deoarece nu cred ca serviciul de urbanism a putut da o autorizatie pt distrugere!dar mai stii?in comunism e posibil orice.

Comments are closed.