25 aprilie 2024

Mangalioţii, informaţi rapid de dezastrele şi ameninţările care îi pasc

Locuitorii Mangaliei vor avea, în cel mai scurt timp, o platformă de informare şi atenţionare rapidă. Potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Local – pentru care consilierii si-au dat acordul de principiu, pana la aprobarea bugetului – se va demara procedura de achiziţionare, prin atribuire directă, a unor servicii de constituire a bazei de date a cetăţenilor municipiului Mangalia, concomitent cu achiziţionarea unui sistem de informare în timp real a populaţiei asupra fenomenelor nedorite ce se petrec pe raza municipiului.
Nota de fundamentare ce a stat la baza proiectului de hotărâre a fost întocmită de Ovidiu Mihalache, consilierul primarului Cristian Radu şi presupune organizarea unui sistem de avertizare ce se va baza pe un instrument informatic de comunicare, prin telefonie mobilă, securizat de către prestatorul serviciului şi pe o bază de date a cetăţenilor Mangaliei, furnizată de către acelaşi prestator. Astfel, se arată în nota de fundamentare „se va reuşi informarea rapidă a cetăţenilor Mangaliei, în totalitatea lor sau grupaţi pe cartiere, străzi, categorii profesionale sau de vârstă, în funcţie de tipul de risc sau ameninţare la care sunt supuşi. Odată constituit sistemul de informare rapidă, acesta va fi securizat şi operat în exclusivitate de către compartimentul specializat din Primăria Municipului Mangalia“.

Serviciile de protectie impotriva riscurilor sau a pericolelor naturale si platforma de informare si atentionare rapida a locuitorilor ar urma sa fie achizitionate direct, potrivit legii, fiecare dintre acestea cu costuri de pana la cate 15.000 de euro fiecare, fara TVA.
Această iniţiativă vine ca urmare a disfuncţionalităţilor sistemului de avertizare pe timpul iernii. Căderile de curent electric, datorate „proastei funcţionări a reţelei ENEL au creat elemente de panică şi stări de frustrare în rândul cetăţenilor, care nu au putut fi informaţi corect asupra situaţiei şi nici asupra termenelor de rezolvare a acesteia“.

3 thoughts on “Mangalioţii, informaţi rapid de dezastrele şi ameninţările care îi pasc

  1. Aiurea…..
    Se vrea sa se pune la punct o baza de date cu datele tuturor cetatenilor pentru a se putea folosi in campanie cind vom fi bombardati cu sms-uri ….

Comments are closed.