24 aprilie 2024

Festivalul Filmului Rusesc KINO+ a inceput la Casa de Cultura Mangalia

Comunitatea Rușilor-Lipoveni din România, filiala Mangalia în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia și Consiliul Local Mangalia organizează în perioada 10-16 martie 2013 FESTIVALUL FILMULUI RUSESC KINO+.

Deschiderea festivă a avut loc duminică, 10 martie 2013, ora 18.00 în sala de spectacole a Casei de Cultură a municipiului Mangalia. De la nivel central la eveniment au participat directorul adjunct al CRLR, Silviu Feodor și referentul pe probleme de cultură și tineret al comunității centrale, Svetlana Crăciun , cea care a coordonat proiectul KINO+.  Printre cei peste 100 de cinefili din sală s-au numărat artiști, scriitori, cadre didactice și alți iubitori de film de calitate.

În această seară (luni, 11 martie 2013) proiecțiile continuă cu pelicula POVESTEA COSMOSULUI MEU (comedie, 2009), urmată în serile următoare de ULTIMUL CANTON (dramă, 2010), CREDINȚĂ (2009), BUNICA TOSIA (2003), filmul de aventură GAMBITUL TURCESC  (2005) și un film muzical GHEORG (2008).

Festivalul de film rusesc KINO+ este un proiect educativ-cultural de anvergură, în care sunt implicați studenți ai Facultății de Litere din București, care participă a un concurs de traducere a filmelor. Ulterior, tinerii sunt premiați, iar filmele titrate de ei sunt difuzate în mai multe localități din România. Ediția a II-a a evenimentului a avut loc în 19 localități din țară, Mangalia fiind cea care încheie șirul de difuzări.