LifeHarbour Limanu, Black Sea Sailing si Yacht Club Regal Roman, vor organiza in premiera, cea mai mare Cupa de Regatte din Romania

Life Harbour, cea mai mare marina privata si singura din Romania care ofera servicii integrate de yachting, Black Sea Sailing, asociatia proprietarilor de ambarcatiuni, si Yacht Club Regal Roman, cel mai vechi club de yachting din Romania, au lansat cupa de Regatte – McCann – Erickson. Este pentru prima data cand trei entitati de acest calibru, care detin individual scoli de yachting si organizeaza de sine statator competitii de yachting, si-au reunit fortele pentru lansarea celei mai mari cupe de regatte din Romania.

Cupa McCann – Erickson  va include 5 regatte care se vor desfasura intre Vama Veche si Platformele de foraj marin, avand ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis si Marina Limanu. Fiecare competitie va avea in medie un numar de 25 ambarcatiuni cu vele, iar numarul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcatiuni se va ridica la 200 de persoane. 

Potrivit organizatorilor, fiecare cursa va fi supravegheata de arbitri internationali.

“Este o mandrie pentru noi si in acelasi timp o onoare sa ne asociem cu alte doua institutii prestigioase care au deja o istorie in organizarea competitiilor de yachting din Romania si nu numai. Consideram ca aceasta asociere este mai mult decat un parteneriat, este un pas important care va contribui la dezvoltarea si, implicit, la consolidarea industriei locale de yachting,” a declarat Mihai Marcu, actionar Life Harbour.

“Cupa McCann Erickson anunta, probabil, cel mai frumos sezon de yachting din ultimii ani. Comunitatea de navigatori din Romania este din ce in ce mai numeroasa de la un sezon la altul si, odata cu organizarea acestui campionat, va fi si mai unita. Ne va fi astfel mai usor sa ne dezvoltam, sa atragem suport logistic si financiar pentru tot yachtingul romanesc si sa crestem gradul de popularitate al acestui sport si hobby”, a declarat Adrian Nita, director general Black Sea Sailing Association.

“Am ales sa facem parte din acest parteneriat tocmai pentru ca am fost singuri mult timp, YCRR organizand regate offshore inca din anul 2000, pentru ca noi credem in forta aliantelor de acest calibru, pentru ca fiecare dintre cele trei entitati are un cuvant de spus in yachting, are know-how-ul si dorinta de a se implica si realiza evenimente de exceptie. Cu siguranta, vor fi cele mai frumoase competitii care se vor bucura de participare foarte buna, de organizare buna dar si de suportul unor sponsori si parteneri media de valoare. De asemenea, ne onoreaza faptul ca regatele din acest an se vor disputa cu coeficientii de rating ORC, ca vor fi prezenti judecatori si arbitrii internationali fapt care urca si mai mult nivelul acestei cupe de regate” a declarat Sergiu Timofei secretar general al Yacht Club Regal Roman.

Prima regatta va incepe pe data de 7 iunie 2013, fiind organizata de Black Sea Sailing si NauticLife; cea doua doua Regatta va avea loc in perioada de 21-21 iunie, fiind Regata “Regele Mihai I”, organizata de YCRR; cea dea treia Regatta va avea loc in perioada 19- 21 iulie fiind organizata de NauticLife in parteneriat cu LifeHarbour; cea dea 4 regata va avea loc in perioada 15- 18 august, fiind organizata de YCRR si NauticLife; iar utima regatta din aceasta cupa va avea loc in perioada 31 august – 1 septembrie fiind organizata de Black Sea Sailing in parteneriat cu Primaria Mangalia.

Sponsorul oficial al acestor regate este agentia de publicitate McCann – Erickson Romania. De asemenea, Cupa McCann este sustinuta si de BMW.

Cupa McCann Erickson este o competitie nationala care se adreseaza pasionatilor si celor care practica yachtingul aceasta fiind deschisa tuturor posesorilor de ambarcatiuni, dar si nu numai. Programul evenimentelor se prezinta in felul urmator:

07.06 – 09.06    Regata Poseidon – Mangalia / Eforie – BSS & NL

21.06 – 23.06    Regata Regele Mihai – Constanta – YCRR

19.07 – 21.07    Regata Benetteau – NL

15.08 – 18.08    Regata Ziua Marinei – Constanta / Eforie / Mangalia – YCRR & NL

31.08 – 01.09    Regata Callatis – Mangalia / Eforie – BSS & Primaria Mangalia

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*