19 aprilie 2024

Prins la volanul unui autoturism furat

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au depistat în municipiul Mangalia un autoturism marca JEEP CHEROKEE care figurează ca fiind furat. În data de 01.04.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, au oprit în trafic, în municipiul Mangalia, pe cetăţeanul U.T.A. de 21 ani, la bordul unui autoturism marca JEEP CHEROKEE, de culoare gri, cu numere de înmatriculare bulgăreşti. La cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au constatat faptul că, certificatul de înmatriculare al autoturismului prezenta suspiciuni de falsificare, iar în urma verificărilor din bazele de date, s-a stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 288, precum şi pentru fals şi uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită art. 291 din Codul Penal.

Autoturismul, în valoare de 22.500 lei, a fost transportat la sediul Grupului de Nave Mangalia, pentru continuarea cercetărilor.