29 martie 2024

Droguri depistate pe litoral

Poliţiştii de criminalitate organizată specializaţi în antidrog au depistat,  pe litoral, 29 de persoane având asupra lor droguri de risc şi mare risc sau substanţe cu efecte psihoactive. Au fost întocmite 22 de dosare penale.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au acţionat pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri în staţiunile litorale ale Mării Negre, în perioada minivacanţei de 1 Mai.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., acţiunile s-au derulat în zona staţiunilor Mamaia, Costineşti şi Vama Veche, unde, au fost depistaţi în flagrant 29 tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, din  judeţele Constanţa, Argeş, Cluj, Tulcea, Bacău şi municipiul Bucureşti, care deţineau, în vederea consumului propriu sau comercializării, droguri de risc şi mare risc cât şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. De la persoanele depistate au fost ridicate, 50 de grame de cannabis sub formă de ţigarete, confecţionate artizanal, tip joint sau porţionate în pliculeţe autosigilante, 1 gram cocaină şi 17 plicuri conţinând substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Au fost întocmite 22 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa, cu suspecţii în stare de libertate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.