29 martie 2024

Ionuţ Florin Budeanu, campion mondial la Kempo Individual

În perioada 20-28 aprilie 2013, în Antalya-Turcia s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Kempo Individual & Cupa Mondială “Under 16″. La această importantă competiţie, printre sportivii din România s-a aflat şi Budeanu Ionuţ Florin.

Sportivul în vârstă de 17 ani are un palmares deosebit de bogat. În 12 ani de când practică acest sport a reuşit să se afirme ca un element serios, un concurent de temut şi a demonstrat un talent nativ. Ca dovadă a pregătirii sale temeinice, Florin a ridicat drapelul României pe cea mai înaltă treaptă, câştigând medalia de aur la mondialele din Antalya. Întrebat ce ar transmite tinerilor de vârsta sa, campionul mondial al României la Kempo a precizat: „le recomand tinerilor acest sport sau orice altă formă de sport, dar să-l practice cu pasiune, cu dăruire. Eu nu m-am gândit la o carieră sau la siguranţa mea pe străzi când m-am înscris, dar mi-am construit o carieră şi fac ceea ce îmi place. Sunt norocos”.

Antrenorul lui Florin, Titi Vartolomei a adăugat: „La Mangalia, Florin este singurul campion de full contact şi nu se va opri aici. După Sărbătorile Pascale urmează să intre la categoria seniori, unde va reprezenta cu succes oraşul şi ţara în competiţii naţionale şi internaţionale. După data de 11 mai deja ne aşteaptă noi competiţii şi sunt sigur că vom aduce noi medalii la Mangalia.”