28 martie 2024

„Ziua de 9 mai în istoria României și istoria universală”

Complexul Cultural „Callatis”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia și liceele din localitate, organizează joi, 9 mai 2013, ora 11.00, la sediul muzeului din localitate, simpozionul: „Ziua de 9 mai în istoria României și istoria universală”.

Despre importanța zilei de 9 mai va vorbi dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful muzeului callatian. El va prezenta împrejurările istorice externe care au favorizat proclamarea Independenței de stat a României, în ziua de 9 mai 1877, dupa care va descrie faptele de vitejie ale ostașilor români, în Războiul de Independență. În partea a doua a simpozionului, va prezenta istoria Uniunii Europene de la „Declarația Scuman”, din 9 mai 1950, și până în zilele noastre.

Vor fi prezenţi: managerul Complexului Cultural „Callatis”, dr. Tatiana Odobescu, reprezentanți ai administrației locale și elevi de la: Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” și Liceul Teoretic „Callatis”. Ei vor fi însoțiți de profesorii: Cristina Angheluță, Ibolya Negoiță și Livia Pop.

1 thought on “„Ziua de 9 mai în istoria României și istoria universală”

Comments are closed.