24 aprilie 2024

Ţigarete netimbrate, confiscate în P.T.F. Vama Veche

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit 2.800 de ţigarete netimbrate, pe care o persoană de sex feminin încerca să le introducă în ţară prin P.T.F. Vama Veche, fără a îndeplini condiţiile legale.

În data de 20.05.2013, în jurul orei 05.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un autocar cu turişti, care efectuează curse între Turcia şi România. În urma controlului efectuat în bagajele personale ale unei persoane de sex feminin, de cetăţenie română, în vârstă de 52 ani, au fost descoperite ascunse 2.800 de ţigarete netimbrate. Cantitatea de ţigarete, evaluată la aproximativ 1.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurilor legale.

Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Medgidia, nu a putut prezenta documente de provenienţă a ţigaretelor, fiindu-i aplicată o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.