Bogdan Prodescu, campionul din Mangalia, care a adus României locul I la Campionatul Internaţional Nautic din Turcia

Şase studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, din Constanţa, au adus României locul I şi Trofeul Campionatului Internaţional Nautic, ce s-a derulat la începutul acestei luni, în localitatea Tuzla din Turcia. Printre cei şase campioni s-a aflat şi Bogdan Prodescu, un tânăr din Mangalia, un obişnuit al podiumurilor de premiere încă din clasele  primare.

Bogdan este un campion la nataţie încă din primii ani de viaţă. „Am participat la foarte multe competiţii de nataţie, încă din clasa I. De atunci, am câştigat zeci de diplome şi trofee. Între 1998 şi 2009 am fost prezent în competiţii şcolare, campionate municipale, campionate naţionale, de juniori şi seniori, în cadrul cărora m-am clasat, aproape întotdeauna, pe primele trei locuri, atât la „individual“, cât şi cu echipa“, ne povesteşte tânărul student al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“.

Din 2011, Bogdan s-a alăturat echipei de înot de la ANMB, alături de care a participat la competiţiile mondiale nautice între academiile navale. Anul acesta, eforturile pe care atât el, cât şi coechipierii lui le-au făcut (pe lângă pregătirea şcolară, studenţii ce se pregătesc pentru performanţă sportivă trebuie să participe şi la cele două antrenamente zilnice), au fost răsplătite pe măsură în Turcia. Au adus numai puţin de opt medalii: două de aur, una de argint şi cinci de bronz. Bogdan şi-a adjudecat câte una din fiecare: două la individual şi una cu echipa.

În acelaşi timp, el a reuşit, împreună cu ceilalţi cinci studenţi – Alina Toncea, Victor Teodoru, Valentin Bîrnaz, Radu Fronescu şi Florin Hodorogea – să aducă României locul I la Campionatul Internaţional Nautic, echipa românească clasându-se la egalitate perfectă cu China. Iar acest lucru s-a întâmplat pentru prima oară în cei 16 ani de când a avut loc prima ediţie a concursului.

Competiţia a avut patru secţiuni: Nataţie, Salvare pe Mare, Sailing şi Marinărie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*