16 aprilie 2024

Deoarece nu sunt susținuți la nivel local, investitorii străini vor să plece din Mangalia!

Întâlnirea de miercuri a Federaţiei Patronale de Turism şi Servicii și a Asociaţiei Investitorilor din Staţiunea Turistică Venus, în sala de conferințe a hotelului Florica, a fost un bun prilej pentru hotelierii și deținătorii unităților de alimentație publică din stațiuni să-și facă auzite nemulțumirile.

Cel mai revoltat s-a declarat proprietarul hotelului Dana, de 4 stele, din Venus, un investitor italian care mai are puțin și își ia tălpășița din zonă. „Investesc de 6 ani, iar, în schimb, nu primesc nimic. Am făcut, în repetate rânduri, demersuri către Primăria Mangalia să asigure iluminatul public, pe care, în final, pe partea hotelului, mi l-am reabilitat singur. De asemenea, sunt nemulțumit din cauza clădirilor vechi, ce dau un aspect urât zonei, curățenia lasă de dorit, trotuarele sunt distruse, iar pe lângă toate acestea, când vin turiștii, merg la plajă și apoi stau în cameră pentru că nu au posibilități de distracție. În prezent, din cele 100 de camere ale hotelului, avem ocupate doar două, iar dacă situația se va menține la fel, voi vinde hotelul și voi pleca din Mangalia”, a spus, supărat, omul de afaceri italian.

La rândul său, proprietarul terasei “Carul cu Scoici”, tot din stațiunea Venus, s-a plâns de taxele uriașe aprobate de Consiliul Local Mangalia. ”Nu este posibil ca, pentru o activitate de 40-50 de zile, să fim obligați să suportăm taxe suplimentare în valoare de peste 70 milioane lei vechi“.

Nu în ultimul rând, un alt proprietar de hotel din Jupiter s-a plâns de mizeria din stațiuni. „Trebuie făcută o igienizare, trebuie tăiate buruienile. Apoi, avem de suferit din cauza unităților părăsite, printre care Hotelurile Irina, Anca, Vilele Călțun, Hotelurile Pajura, Cocorul, Discoteca Aladin, care a ajuns o ruină, Hotelul Egreta, care, deși este în administrarea Primăriei, este un dezastru. Nu ar strica dacă Primăria ar direcționa către stațiuni 30% din taxele pe care le încasează”, a mai spus agentul economic.

„Ar trebui să facem greve financiare, pentru că nu ne ascultă nimeni!” ameninţă hotelierii

Președintele FPTS, Dan Matei Agathon a declarat că va face o listă cu problemele și păsurile întreprinzătorilor locali, pe care o va duce, personal, la Primărie, având în vedere că la întâlnire, nu a fost prezent niciun reprezentant al instituției. ”Dorim un parteneriat cu primăriile din zonă, în care lansăm cinci propuneri: Soluţionarea problemelor infrastructurii la transportul rutier şi CFR pentru a se mări siguranţa în trafic, realizarea unor Centre de Informare Turistică, schimbarea structurii anului şcolar, astfel ca vacanţa de vară să înceapă la 1 iunie, pentru clasele I-VIII-a, schimbarea aspectului staţiunilor, accesarea de fonduri europene pentru realizarea unor puncte de atracţie, baze sportive, evenimente, reabilitarea Hergheliei Mangalia etc.”, a precizat fostul ministru al Turismului.  

Președintele AISTV, Lucian Iftimie și-a exprimat, de asemenea, punctul de vedere legat de slaba pregătire a sezonului estival actual. ”Reamenajarea drumului Jupiter-Olimp s-a făcut fără cap, fără creier. Pe noi nu ne ascultă nimeni! Vin tot felul de oameni care nu au nicio legătură cu turismul. Nici în Neptun, vara, nu se poate circula. Trebuia prevăzută, de la Mangalia, o pistă pentru biciclete. Este o cerință a turiștilor. Traficul devine un calvar, microbuze, minicare, biciclete, ATV-uri, trotinete, role, este un haos total. Pentru că nu suntem ascultați, ar trebui să face greve financiare, mitinguri de protest față de ceea ce se întâmplă și față de modul în care ne privesc unii. Ne numesc evazioniști și crâșmari”, a răbufnit Lucian Iftimie.

2 thoughts on “Deoarece nu sunt susținuți la nivel local, investitorii străini vor să plece din Mangalia!

  1. Terminati cu criticile. In loc sa apreciati ca primarul nu cheltuiie bani de la buget, ci ia de la agenti generosii, voi ii scoateti in fata pe nemultumiti

  2. Notel DANA este vandut de luni bune … italianul nu a investit nimic in hotel … la toamna trebuie sa predea hotelul

Comments are closed.