19 aprilie 2024

Campionat Naţional de Kung-Fu, la Mangalia

Sambătă 15.06.2013 la Centrul Sportiv din Mangalia se va desfasura Campionatul National de Kung-Fu, organizat de C.S. „Noua Generatie” Mangalia, Asociatia Sportivă „Callatis” Mangalia si Federatia Romană de Arte Martiale de Contact. Probele de concurs sînt „Taolu Tradiţional” (luptă imaginară), „Taichi Traditional”, „Erjie-Gun Fight” şi „Tuishou”. In paralel se va organiza şi Cupa „Shaolin Callatis” la proba de „Light-Fighting Sanda”.

La campionat vor participa sportivi seniori, juniori, cadeţi şi copii. Au anunţat participarea cca. 70 de sportivi de la cluburile sportive afiliate la F.R.A.M.C. Din judetul Constanţa vor participa:

            -C.S. „Marea Neagră” Constanta, presedinte Florin Iordanoaia , 9 sportivi.

            -C.S.U. „Neptun” Constanta, presedinte Cornel Panait, 8 sportivi.

            -C.S. „Panda” Poarta Alba, presedinte Mihai Ciju, 6 sportivi.

            -C.S. „Noua Generatie” Mangalia, presedinte Ciprian Broască, 7 sportivi.

            -C.S. „Shaolin Callatis” Mangalia, presedinte Costel Safta, 9 sportivi.

            -C.S. „Sakura” Constanta, presedinte Valeriu Ariton, 2 sportivi.

            -C.S.A. „Axiopolis Sport” Cernavoda, director Dan Petre, 6 sportivi.

Campionatul şi cupa sunt un „ultim test” înaintea Campionatului Mondial de Kung-Fu. În cadrul celor două concursuri vor fi mai multe probe, iar unii sportivi s-au inscris la toate aceste probe, în dorinţa de a obţine rezultate care să le permită selecţionarea lor la lotul naţional. Probele tradiţionale demonstrative, denumite şi „luptă imaginară”, sunt printre cele mai dificile, de aceea şi numărul de sportivi participanţi este mai mic, comparat cu probele de luptă sportivă.

Campionatul este organizat cu sprijinul Consiliului Local si al Primariei din Mangalia, al Asociaţiei Sportive „Callatis” Mangalia şi al Liceului Teoretic „Callatis”.