24 aprilie 2024

Caravana vacanţei va scoate, mâine, pe străzi, toţi elevii din Mangalia

Autorităţile locale din Mangalia, organizează, sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 09.30, Carnavalul vacanţei. La manifestare, vor participa preşcolarii şi elevii din ciclul primar şi gimnazial din cadrul instituţiilor de învăţământ din localitate. Participanţii, vor prezenta anumite tematici istorice şi culturale reprezentate de costume specifice. O caravană a copiilor va pleca din sensul  giratoriu, iar alta din faţa sediului Casei Armatei şi vor defila, pe străzile oraşului, până la punctul de întâlnire, respectiv, pe platoul din faţa Casei de Cultură. În timpul manifestărilor, în intervalul orar 09.30-10.30, traficul rutier va fi închis, pe ruta sens giratoriu-Şos. Constanţei-centru-Str. Ştefan cel Mare-Casa Armatei.

Consilierul local Leonard Tănase, coordonatorul proiectului, a declarat, pentru „Ediţia de Sud”, că „ideea carnavalului a fost lansată de primărie, iar unităţile de învăţământ implicate au îmbrăţişat-o. Este vorba despre o premieră. Fiecare clasă implicată în acest proiect are o temă specifică, costumele fiind realizate de elevi, împreună cu cadrele didactice şi părinţii”.

Municipalitatea doreşte ca acest eveniment să devină o tradiţie, iar de  anul viitor, să fie angrenaţi în acest proiect şi elevii de liceu, dar şi cei de la nivel judeţean, naţional şi chiar internaţional. Autorităţile locale vor contribui la dezvoltarea proiectului prin organizarea de concursuri viitoare şi alte manifestări specifice.