28 martie 2024

Pentru că Mangalia nu-l ajută, poliţistul Marius Saioc, medaliat la campionate internaţionale de atletism, reprezintă un club sportiv din Constanţa

Un poliţist din Mangalia îmbină munca de om al legii cu pasiunea pentru sport. Agentul-şef al Biroului Criminalistică, din cadrul Poliţiei Mangalia, Marius Valentin Saioc se pregăteşte intens pentru participarea la diverse întreceri sportive, proba sa favorită fiind săritura în lungime. Efortul intens pe care îl depune este încununat de succes, în ultimii ani, poliţistul reuşind să se claseze pe locuri fruntaşe la diverse competiţii cu caracter naţional şi internaţional.

Din păcate, deoarece nu este susţinut financiar la nivel local, Marius reprezintă în competiţii Clubul CFR Constanţa, unde se şi antrenează. „De cele mai multe ori, am fost nevoit să scot bani din propriul buzunar pentru a acoperi deplasările în ţară şi în străinătate. Nu mai vorbesc despre echipamentul sportiv, cazare şi celelalte cheltuieli necesare. Sper ca demersurile pe care le-am făcut, la nivel local, să se bucure de înţelegere, astfel să pot fi sprijinit financiar, mai cu seamă că sunt din Mangalia”.

Un ajutor bănesc permanent ar putea veni din partea Asociaţiei Sportive „Callatis” sub umbrela căreia s-ar putea afla poliţistul medaliat, astfel să reprezinte, în întreceri, municipiul nostru, nu Constanţa, cum, din păcate, se întâmplă de atâţia ani.  

Printre distincţiile pe care Marius Saioc le-a câştigat în ultimii ani menţionăm: locul al II-lea la Campionatul de Atletism şi Cros al Ministerului Afacerilor Interne, locul I la Campionatul Naţional pentru sărituri în lungime, desfăşurat la Izmir (Turcia), locul al II-lea la Campionatul Naţional de sală cu o săritură de 5,76 m, medalii la semimaraton în Bucureşti (2012), pe o lungime de 21 de km, cât şi la maratonul de 42 km, ce a avut loc în 2011. „Am făcut atletism de performanţă până la terminarea liceului, după care am renunţat. M-am reapucat de antrenamente în urmă cu 2 ani, dar îmi este greu să ajung la Constanţa, deoarece aici, la Mangalia, nu am o sală adecvată  unde să merg. În prezent, mă pregătesc pentru Campionatul Balcanic de Atletism ce va avea loc în luna septembrie la Zagreb, Croaţia”, ne-a mai spus Marius care speră ca până atunci să găsească banii necesari deplasării.

2 thoughts on “Pentru că Mangalia nu-l ajută, poliţistul Marius Saioc, medaliat la campionate internaţionale de atletism, reprezintă un club sportiv din Constanţa

Comments are closed.