Minca pe listele PRM la Consiliul Local
Fostul lider al conservatorilor constănţeni, UNPR-istul Ion Mincă s-a înscris în PRM. Mincă va candida pe listele PRM pentru un nou mandat de consilier la insistenţele organizaţiei locale de partid.
Pretul gigacaloriei, din nou la 567 lei. Tusac petrece cu lautarii in port
Pretul gigacaloriei catre populatie va reveni, in trei zile, la 457.98 lei (fara TVA), respectiv 567.9 lei (cu TVA inclus). Acest lucru se va intampla in conditiile in care primarul urbei, Mihai Claudiu Tusac, nu a initiat nicio hotarare prin care sa „prelungeasca” decizia HCL 19/2012, prin care pretul gigacaloriei era redus la 350 de lei.
Consilierii locali decideau aceasta reducere in luna februarie a acestui an, dar numai pentru o perioada scurta de timp, adica pana pe 30 aprilie a.c. Intre timp, Tusac se „bucura” de beneficiile muzicii lautaresti si ne aduce, pe scena ciopartita a „Callatis”-ului, o sumedenie de „artisti”, manelisti si lautari, platiti, cel mai probabil, din bani publici.
Dr. Viorel Oleniuc si-a depus candidatura la consiliul local
Comunicat de presa
Azi mi-am depus candidatura pentru functia de consilier independent in C.L. Mangalia. Am considerat ca este mai realist si mai bine pentru orasul nostru sa renunt la candidatura pentru functia de primar.
Cum viitorul primar va fi ales intr-un singur tur de scrutin, votul este mult mai important si nu trebuie risipit intre multi candidati; sa nu mai votam persoane necunoscute, recomandate de altii sau dupa marimea si numarul afiselor electorale, ci dupa realismul programelor si credibilitatea acestora!
Pentru Mangalia este mult mai important ca Tusac si acolitii lui sa paraseasca primaria pe care au jefuit-o, batandu-si joc de un oras timp de 4 ani !
Dr.Viorel Oleniuc
Alte idei pentru primaria Mangalia de a incasa "taxa de paragina": proiectul "european" s-a daramat, a venit apa si l-a luat….
Tusac a ajuns cu "Aldaco" la Inalta Curte de Justitie
Primarul Tusac nu uita „raca” pe care a avut-o cu producatorul Festivalului „Callatis”, Cornel Diaconu si merge pana in panzele albe in procesul cu acesta si „Aldaco Film”. Din 2010 si pana azi, primarul Mangaliei a pierdut, rand pe rand, toate procesele pe care i le deschisese lui Cornel Diaconu pentru titulatura Festivalului „Callatis”, pe care regizorul il inregistrase, pe numele sau, la OSIM.
In cele din urma Tusac a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ultima lui sansa de a recupera titulatura de Festival „Callatis”. Incapatanarea primarului e greu de inteles in ceea ce priveste acest proces. Tusac si-a „tras” deja propriul festival, botezat „Mangalia” si patronat de Luminita Anghel, iar un eventual castig al procesului (desi pare imposibil de realizat, din moment ce Cornel Diaconu este si artizanul, dar si proprietarul a ceea ce s-a numit „Callatis” la Mangalia) nu ar face decat sa ii „ingroape” ideea Festivalulului „Mangalia. Si pe primarul Tusac nu-l poate acuza nimeni ca ar fi o fantana nesecata de idei originale…
Surprinzator este faptul ca, desi intr-o chestiune „arzatoare la ordinea zilei”, aceea a incompatibilitatii sale (definitiva si irevocabila la Curtea de Apel Constanta), Inalta Curte de Casatie si Justitie a gasit potrivit sa-i acorde lui Tusac termen de judecata in mai… 2013, in timp ce, intr-un proces de o anvergura mult mai redusa, cel cu „Aldaco”, primarul a primit termen pe 16 noiembrie a.c.
Zanfir Iorgus si-a lansat candidatura la primarie
Echipa Zanfir Iorgus: dr. Laura Condur, ing. Vasile Iorga, dr. Laura Cârlan, ec. Linica Stan, ec. Nicolae Moroianu, jur. Paul Foleanu, ing. Ioan Griguţă, prof. Ioan Gogoaşă, prof. Adrian Vărgatu, dr. Kadisha Muayabo, prof. Camelia Boboc, prof. Livia Costache, manager Claudiu Socianu, ing. Daniela Filip, prof. Angela Soare, pastor Dorel Toma, prof. Vianora Avădanei, prof. Nurdan Amza, Abdula Ruşen, ec. Dragoş Ioniţă, ec. Cristian Rotaru, prof. Ramona Buzea, ec. Levent Beghim, ing. Lucian Popescu, ec. George Trandafirescu, ec. Nicoleta Bulgaru, arheolog Nicolae Alexandru, ec. Costel Vicol, Antrenor Nicolae Iofciu, ing. Viorel Vătafu, jur. Nicu Mavrodin
Vrea Primaria Mangalia sa scoata la licitatie Pavilionul C al Spitalului Municipal?
Pe modelul multor licitatii trucate, organizate de ADPP Mangalia, in cadrul carora s-au concesionat suprafete mari de teren contra unor sume de bani de nimic, primaria ar mai fi mai ticluit o mutare la fel de socanta.
Pregatita inca din 2011 in “laboratorul” Primariei Mangalia, scoaterea la licitatie a Pavilionului C al Spitalului Municipal Mangalia ar fi pe cale sa se concretizeze. Miscarea s-ar dovedi nu doar ilegala, ci si imorala, avand in vedere modul de operare si pretul ridicol la care este pe cale sa fie vandut pavilionul, care, in prezent, gazduieste mai multe sectii, printre care Dermato-Venerice si Oncologie, infiintate recent.
Astfel, reprezentantii Primariei Mangalia ar intentiona sa concesioneze cladirea unei terte persoane la pretul modic de 4.139 euro/an!
Ce se arata in documentatia intocmita, pe furis, in incinta Primariei Mangalia, trimisa doar spre completare si semnare, Consiliului de Administratie si managerului Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu?
In Nota de fundamentare se arata “Initierea procedurii de concesiune prin licitatie publica a imobilului – Pavilion C -, din cadrul Spitalului Municipal Mangalia, Str. Carol Davila, nr. 1, imobil ce apartine domeniului public al municipiului Mangalia, aflat in administrarea Spitalului Municipal Mangalia. Concesionarea imobilului reprezinta o sursa suplimentara de venituri la bugetul Spitalului Municipal Mangalia”.
Din documentatia primita la redactie mai face parte Hotararea Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal Mangalia, intocmita tot intr-un birou din Primarie, nu in unitatea sanitara si fara acordul tuturor membrilor ce il compun, care prevede la art. 1 “Se aproba concesionarea, prin licitatie publica, a imobilului situate in Pavilionul C, din cadrul Spitalului”. Pavilionul C (etajul 2 si 3) are o suprafata totala de 827,83 mp.
Durata concesiunii a fost stabilita la 15 ani. Contractul poate fi prelungit pentru o perioada egala cu cel mult jumatate din durata sa initiala, astfel incat durata intregului contract sa nu depaseasca 49 de ani. Nivelul minim al redeventei care reprezinta si pretul de pornire al licitatiei este de 4.139,15 euro/an.
“Pentru desfasurarea procedurii licitatiei publice deschise este obligatoriu participarea a cel putin 3 ofertanti. In cazul in care nu au fost depuse cel putin 3 oferte valabile, in cadrul organizarii unei a doua licitatii (daca la prima nu s-au inscris cel putin 3 ofertanti), concedentul va decide initierea procedurii de negociere directa. Negocierea directa se poate desfasura in prezenta unui singur ofertant care a prezentat o oferta valabila”.
O alta decizie care a fost luata de catre Primarie, nu de catre Consiliul de Administratie al spitalului, ce dovedeste interesele din spatele acestei licitatii, stabileste Comisia de evaluare a ofertelor primite formata dintr-un reprezentant al Primariei Constanta, un reprezentant al Administratiei Finantelor Publice Mangalia si trei reprezentanti ai Spitalului Municipal Mangalia.
Contactat telefonic, managerul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu, nu a fost de gasit si nici unul dintre membrii Consiliului de Administratie al unitatii, Dan Moldovan.