Proprietarii din curtea Spitalului si locuitorii IAS Fruviileg, la intalnire cu administratia locala

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, se întâlneşte, vineri, 1 februarie, începând cu ora 13.00, cu locuitorii din zona Fruviileg, în cadrul programului de audienţe publice. În aceeaşi zi, de la ora 15.00, edilul Mangaliei va avea o întrevedere la Casa de Cultură cu proprietarii imobilelor din zona Spitalului Municipal pentru a dezbate problemele semnalate de aceştia.




Hala de Peste, redeschisa publicului

Hala de Peşte de lângă Piaţa Centrală este în plin proces de reabilitare. Potrivit responsabililor Serviciului Administrarea Domeniului Public si Privat, hala va fi redată cetatenilor în câteva luni, după ani buni în care nu a fost folosită: „Până de Paşti hala va primi primii clienti. În prezent se lucrează intens pentru readucerea incintei în stare funcţională“, ne-a declarat directorul ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci.

În câteva luni, toate pieţele din Mangalia vor fi reorganizate după acelaşi tipar: acestea vor avea zone special amenajate pentru legume, fructe, produse apicole, hale de peşte, de lactate, alături de câte un economat.




Garda de Coasta modernizeaza sediul Grupului de Nave

Serviciul Public Administrarea Domeniului Public şi Privat Mangalia a trecut, cu girul consilierilor locali, suprafaţa de 1.386 mp, situată în intravilanul municipiului, în folosinţa Găzii de Coastă. Este vorba despre un cheu neamenajat, situat în apropierea Portului Turistic Mangalia.

În solicitarea emisă de Ministerul Administraţiei şi Internelor – Garda de Coastă se arată că instituţia se află într-un amplu proces de modernizare în vederea alinierii la standardele Uniunii Europene şi în vederea aderării la Spaţiul Schengen. Astfel, Garda de Coastă intenţionează să modernizeze sediul Grupului de Nave Mangalia, un vast proiect care presupune demolarea unor construcţii, respectiv ridicarea unora noi, refacerea reţelelor de utilităţi, dar şi facilităţi ale cheului. Legat de acest din urmă aspect, Garda de Coastă intenţionează şi îmbunătăţirea unei porţiuni de cheu de 142 de metri, aferent Grupului de Nave Mangalia.




Prosperul om de afaceri Nae Negrea ramane fara locuinta de la primarie

Aleşii locali au decis amânarea unui proiect de hotărâre privind revocarea unor repartiţii ale unor locuinţe deţinute de primărie. Proiectul, ce va fi, probabil, reintrodus pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare a Consiliului Local, face referire la revocarea repartiţiei lui Geli Erol, pentru locuinţa situată în Olimp, strada Trandafirilor, bl. C3, alături de revocarea unei locuinţe similare, a lui Ioan Negrea, în imobilul C2, din aceeaşi staţiune.

Potrivit referatului ce a stat la baza proiectului de hotărâre amânat de consilieri, Geli Erol ar fi încălcat condiţiile de închiriere al imobilului din Olimp (acesta fiind obligat să nu depăşească termenul limită al platei chiriei de 90 de zile), acumulând un debit de 1.123,69 lei şi datorii la asociaţia de proprietari.

În ceea ce îl priveşte pe cel de al doilea nominalizat în proiectul de hotărâre, Ioan Negrea, acesta este fost consilier local, fost preşedinte al PDL Mangalia si fost director al SC Neptun-Olimp. Potrivit referatului primăriei, apartamentul deţinut de fostul consilier, „la momentul repartizării avea destinaţia de locuinţă de serviciu, iar în prezent domnul Ioan Negrea deţine şi alte proprietăţi cu destinaţia de locuinţă pe de-o parte, iar pe de altă parte şi-a pierdut calitatea pe care o avea la momentul încheierii contractului de închiriere, în acest caz existând temei legal de reziliere a contractului“.

Ioan Negrea deţine locuinţa închiriată de la Primăria Mangalia din 31 octombrie 2000. Potrivit certificatului de atestare fiscala atasat proiectului de hotarare, Ioan Negrea detinea, in 2009, mai multe imobile (cladiri si terenuri) in Municipiul Mangalia.




Proprietarii mansardelor, obligaţi să modernizeze faţada blocului şi să monteze mobilier urban

Consilierii locali au aprobat, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite o serie de măsuri referitoare la autorizarea lucrărilor de construire la locuinţele situate în blocuri. Noul regulement stipulează, printre altele, modalitatea prin care se pot închide balcoanele, condiţiile prin care se pot construi acestea, felul în care se pot supraetaja blocurile, dar şi cum pot proprietarii să îşi completeze sau să îşi extindă apartamentele.

Închiderea balcoanelor situate la etajele I-X se poate face doar la acele construcţii care au corespondent la etajele superioare, cu excepţia ultimului etaj. Autorizarea acestora se face în baza unui singur proiect, concomitent pentru toate apartamentele similare de pe tronson (scară) sau bloc, în scopul menţinerii aspectului unitar al construcţiei şi pentru limitarea impactului vizual negativ.

În cazul construirii balcoanelor/extinderilor de la nivelul parterului blocurilor existente este interzisă afectarea spaţiilor verzi, indiferent dacă acestea aparţin domeniului public sau privat al municipiului. Materialele şi finisajele vor fi similare, prin natura şi culoarea lor, cu finisajele blocului. Prin proiectul de hotărâre se mai precizează că „nu vor fi autorizate spaţii de alimentaţie publică la balcoanele şi camerele situate la parter, ci numai sedii de firme, birouri notariale, cabinete medicale, spaţii comerciale, cabinete de înfrumuseţare şi masaj, ateliere foto, bijuterii etc, negeneratoare de zgomot şi trafic ridicat de persoane“. Pentru construirea noilor balcoane este necesar acordul tuturor vecinilor şi colocatarilor şi acordul asociaţiei de proprietari.

Construirea balcoanelor pe toată înălţimea imobilului de locuit se va putea face în baza unui proiect unitar cu încadrarea în limita trotuarului de gardă.

Supraetajarea imobilelor cu mansardă este permisă numai în momentul în care acest lucru se realizează în întreg imobilul, indiferent de numărul de scări şi modul de dispunere a acestora. Supraetajarea în sistem de terasă se poate face la imobilele de locuinţe colective cu regim maxim de P+4, pe tronsoane sau pentru întregul bloc. Investitorul, beneficiar al mansardării, va avea obligaţia să recondiţioneze şi să modernizeze faţada blocului. De asemenea, acesta trebuie să reamenajeze spaţiile verzi şi trotuarele din faţa blocului, parcarea aferentă şi să achiziţioneze, respectiv să monteze mobilier urban în zona.

Înlocuirea învelitorilor terasate deteriorate cu învelitori tip şarpantă nu este permisă.




Serviciul Social s-a mutat pe strada Delfinului

Începând de astazi Serviciul Administraţie Publică şi Autoritate  Tutelară, din cadrul Primăriei Mangalia, are sediul pe strada Delfinului, nr.1, (lângă Garnizoana Mangalia), camerele 6 şi 7, în aceeaşi clădire cu Serviciul Social şi Poliţia Locală.




Prinse cu ocaua mică, cinci familii, care au locuinţe de la stat, riscă să fie evacuate

De inspecţiile reprezentanţilor Primăriei Mangalia nu au scăpat nici chiariaşii locuinţelor tip ANL, sociale sau pentru tineri căsătoriţi. Verificările făcute în teren au scos la iveală nereguli grave ce vizau fie subînchirierea apartamentelor, fie lăsarea acestora pustii, în sensul că nu mai erau locuite de ani buni. Reprezentanţii primăriei spun că au întâlnit chiar un caz  strigător la cer, în care un chiriaş deţine, în acelaşi timp, o vilă impunătoare, dar şi o locuinţă de la stat. Deocamdată, cinci familii riscă să-şi piardă repartiţiile, primăria acţionându-le în instanţă, urmând ca după obţinerea hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile să fie evacuate. Apartamentele rămase goale vor fi repartizate persoanelor care au depuse dosare pentru obţinerea unei locuinţe, în funcţie de vechimea cererilor sau de situaţia locativă în care se află.  

Intrarea în posesie a unei case, dar şi obţinerea unui loc de muncă, în special în perioada de extrasezon, reprezintă punctele nevralgice ale Mangaliei. Aşa se face că numărul de dosare depuse la primărie este în creştere de la an la an, deocamdată, soluţia de rezolvare a acestora bazându-se pe eliberarea unor locuinţe repartizate, iniţial, unor persoane care nu au respectat termenii contractuali.




„Mercurialul“ Pieţei Centrale, afişat pe o plasmă ultramodernă

După inaugurarea Pieţei Saturn, conducerea Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat Mangalia a demarat o acţiune de reabilitare şi reorganizare a Pieţei Centrale. Astfel, potrivit directorului ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci, de la un număr iniţial de 30 de tarabe, în prezent, au mai rămas doar 13. „Am considerat că aşa putem „aerisi“ incinta pieţei, pentru că spaţiul devenise impropriu, iar cetăţenii abia aveau loc să treacă printre tarabe. Avem şi alte două pieţe în Mangalia, cea nou inaugurată de la Saturn şi Piaţa Sud. Şi aici, numărul clienţilor este foarte mare, iar producătorii, care nu s-au mai regăsit în centru, îşi vor putea găsi la fel de mulţi clienţi şi în celelalte pieţe. Pe această cale, doresc să îi invit pe producătorii adevăraţi să apeleze la noi, ADPP-ul, pentru că suntem deschişi la orice fel de colaborare“, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, Cătălin Cornaci. În Piaţa Centrală, va fi înfiinţat un magazin apicol, iar raionul de lactate va fi extins.

Ca o noutate absolută, tot aici, a fost instalată o plasmă pe care vor rula „preţurile recomandate“: „Împreună cu producătorii, am stabilit preţuri reduse la o serie de alimente de bază, cum ar fi cartofii, ceapa, morcovii etc. Aceste preţuri vor apărea pe ecranul instalat în piaţă“, afirmă Cătălin Cornaci.Toate pieţele din Mangalia vor avea o organizare similară: tarabe pentru producători, hale de carne, peşte şi lactate şi, în curând, magazine tip economat.




Primarul Cristian Radu, despre situatia Mangaliei si a statiunilor din sudul litoralului (video)




Consilierii locali, la prima sedinta ordinara din acest an (video)

Consilierii locali s-au întrunit, astăzi, în şedinţa ordinară pe luna ianuarie. Printre proiectele de hotărâre propuse pe ordinea de zi s-au numărat aprobarea preluării cu titlu gratuit de către CL a pachetului de acţiuni reprezentând 2% din capitalul social al CNAPM S.A. Constanţa, aprobarea achiziţionării şi implementării unei platforme de informare şi atenţionare rapidă  a locuitorilor oraşului Mangalia, precum şi majorarea de la 200 de lei la 400 de lei, a sumei acordată persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

S-a mai decis desemnarea lui Leonard Tănase ca membru al CL în CA al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia, schimbarea titulaturii din „Protoieria Mangalia” în „Protoieria Callatis”,  alături de invalidarea referendumului local desfăşurat pentru stoparea exploatării gazelor de şist şi mandatarea primarului de a proceda la evaluarea Secretarului Municipiului Mangalia.

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi ce au primit girul aleşilor locali au mai fost: revocarea unor repartiţii de locuinţe, novarea unor contracte de concesiune şi stabilirea unor măsuri referitoare la autorizarea lucrărilor de construire la locuinţele situate în blocuri. În cadrul şedinţei CL s-a dezbătut transferul unei suprafeţe de teren din administrarea S.A.D.P.P. către Ministerul Administraţiei şi Internelor – Garda de Coastă,  suplimentarea domeniului privat al Municipiului Mangalia şi aprobarea metodologiei de vânzare a unor terenuri ce aparţin domeniului privat al municipalităţii.

Pe ordinea suplimentară de zi s-a aflat şi cedarea Centralei Termice nr. 11 (în prezent dezafectată) către Asociaţia Sportivă Callatis Mangalia.




Arde un apartament din centrul Mangaliei

Un apartament situat la ultimul etaj al unui imobil situat pe soeaua Constantei (chiar langa statia PECO din centrul orasului) a luat foc. La aceasta ora, mai multe echipaje ale Pompierilor se afla la fata locului, incercand sa stinga incendiul.

(sursea foto: facebook)




In urma cu doua zile, ANRE a dat unda verde pentru bransarea centralelor din Mangalia

În urmă cu două zile Primăria Mangalia – proprietar al reţelei de încălzire – a primit avizele necesare de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), pentru a putea branşa prima centrală termică din localitate la reţeaua de gaze. Potrivit declaraţiilor primarului Mangaliei, Cristian Radu, în cel mai scurt timp, Centrala Termică nr. 9 de pe strada Negru-Vodă va fi racordată la reţeaua de gaze naturale.

Directorul Goldterm, Dan Georgescu, afirma ca intreg bransamentul pentru furnizarea agentului termic pe baza de gaze naturale este finalizat la CT9, urmand sa se faca probele tehnice pentru aducerea gazului din conducta de tranzitare.




Mangaliotii s-au incins in hora de Ziua Unirii (foto)




Diplome si ajutoare financiare pentru varstnici

23 de vârstnici din Mangalia au fost răsplătiţi, astăzi, cu diplome de onoare şi ajutoare financiare de către primarul urbei, Cristian Radu. Astfel, cincisprezece persoane ce au împlinit 70 de ani, şase cu vârsta de peste 80 de ani şi două ce au depăşit 90 de ani, au primit, din partea edilului local, diplome de onoare şi sume de bani cuprinse între 350 de lei şi 400 de lei.

Pe lângă aceştia, trei familii ce aniverseaza 50 de ani de la căsătorie, au fost răsplătite cu buchete de flori şi un ajutor financiar de 200 de lei.

„Este un eveniment fericit, atunci când îmi revine deosebita plăcere să ofer, în semn de recunoştinţă, un mic dar acestor oameni, de la care avem multe de învăţat, fiecare dintre noi. Avem nevoie de dumneavoastră şi dorim să vă ajutăm pentru că meritaţi, aţi muncit o viaţă întreagă şi nu aţi fost, poate, răsplătiţi aşa cum ar fi trebuit”, a precizat primarul Cristian Radu.




Consilierii chemati la sedinta: vor revoca repartitii de locuinte, novari de contracte si suplimentarea domeniului privat al Mangaliei

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a convocat pentru vineri, 25 ianuarie, ora 17.00, o şedinţă ordinară a Consiliului Local. Pe ordinea de zi figurează proiecte de hotărâre privind aprobarea preluării cu titlu gratuit de către CL a pachetului de acţiuni reprezentând 2% din capitalul social al CNAPM S.A. Constanta şi desemnarea unui membru al CL în CA al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia. De asemenea, consilierii vor dezbate aprobarea achiziţionării şi implementării unei platforme de informare şi atenţionare rapidă  a locuitorilor oraşului Mangalia, precum şi majorarea de la 200 de lei la 400 de lei, a sumei acordată persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Se va mai discuta schimbarea titulaturii din „Protoieria Mangalia” în „Protoieria Callatis”,  invalidarea referendumului local desfăşurat în data de 09.12.2012 şi mandatarea primarului de a proceda la evaluarea Secretarului Municipiului Mangalia.

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi vizează revocarea unor repartiţii de locuinţe, novarea unor contracte de concesiune şi stabilirea unor măsuri referitoare la autorizarea lucrărilor de construire la locuinţele situate în blocuri. În cadrul şedinţei CL se va mai discuta despre transferul unei suprafeţe de teren din administrarea S.A.D.P.P. către Ministerul Administraţiei şi Internelor – Garda de Coastă,  suplimentarea domeniului privat al Municipiului Mangalia şi aprobarea metodologiei de vânzare a unor terenuri ce aparţin domeniului privat al municipalităţii.




Cristian Radu a început inspecţiile în staţiuni pentru pregătirea sezonului estival

Primarul Cristian Radu, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai municipalităţii şi consilieri locali, efectuează, în această perioadă o serie de inspecţii şi verificări în staţiunile din sudul litoralului, în vederea stabilirii măsurilor administrative care se impun pentru pregătirea sezonului estival. Iniţiativa edilului Mangaliei rezidă din dorinţa de a atrage cât mai mulţi turişti în vara acestui an, printr-o bună gospodărire, ecologizare şi modernizare a tuturor staţiunilor din sudul litoralului. În urma vizitei în staţiunile Neptun şi Olimp, primarul Mangaliei a cerut factorilor de decizie de la nivel local să notifice pe toţi deţinătorii de terenuri şi clădiri, ca până la 1 aprilie să finalizeze lucrările de reparaţii şi igienizare. În caz contrar, lucrărire respective vor fi realizate de administraţia publică locală între 1 aprilie şi 1 mai, iar iar contravaloarea serviciilor va fi suportată de cei care nu au respectat termenele stabilite de Primărie. La Neptun se vor amenaja aleile pietonale, cu băncuţe şi coşuri de gunoi, iar toate cablurile de pe stâlpi vor fi mutate în canale îngropate, special amenajate în acest sens. Totodată, municipalitatea va înfrumuseţa aspectul tuturor spaţiilor publice, prin lucrări de toaletare a vegetaţiei.

„Trebuie să existe mai multe parcuri şi panouri de informare turistică. Parcările parţial acoperite vor fi demolate şi reamenajate. În spatele Gării din Neptun vom realiza o staţie de taxiuri, iar cât de curând vor începe lucrările de modernizare, prin eficientizarea sistemului de iluminat public, optimizarea spaţiilor cu destinaţie turistică şi ridicarea  chioşcurilor amplasate ilegal pe domeniul public. Nu vor mai exista asemenea gherete neautorizate şi insalubre, iar toate gardurile de sârmă vor fi mascate de vegetaţie pentru un aspect mai plăcut. Comercianţii vor avea zone delimitate unde îşi pot primi vizitatorii. Turiştii vor vedea că avem spaţii speciale pentru comerţ,  agrement, promenadă şi alte activităţi specifice”, a menţionat Cristian Radu. El a mai spus că în următoarele zile se va întâlni cu cei care deţin spaţii şi terenuri în zona „Steaguri”, din Neptun pentru stabilirea unor măsuri administrative urgente care să îmbunătăţească aspectul zonei.




Medici specialişti noi la Spitalul Municipal Mangalia

–         Pacienţii pot fi consultaţi şi trataţi de endocrinolog, dermatolog şi kinetoterapeut

Chiar dacă avem un sistem de sănătate cu multe sincope, la Mangalia, conducerea Spitalului Municipal face eforturi pentru ca unitatea sanitară să ofere servicii medicale mai bune pacienţilor.

În acest sens, în ultimii doi ani, au fost angajaţi medici noi, fiind aduse specialităţi care nu existau în spitalul din Mangalia, pacienţii fiind nevoiţi să meargă la Constanţa sau chiar Bucureşti pentru a se trata. „Am reuşit să angajăm doi medici neurologi, urmând să-l aducem şi pe al treilea, un dermatolog, endocrinolog, oncolog, radiolog, pneumoftiziolog, kinetoterapeut pentru secţia de Recuperare posttraumatisme, în persoana unei asistente medicale de la noi care a absolvit şi facultatea, cât şi o moaşă. Am intenţionat să aducem şi cardiolog, anestezist şi specialist ATI, dar nu s-au prezentat candidaţi la concursurile pe care

le-am organizat. În acelaşi timp, la sfârşitul anului trecut am reuşit să înregistrăm premiera de a separa liniile de gardă în funcţie de specialităţi, deoarece se întâmpla ca în cazul unei fracturi, pacientul să fie consultat de către un medic internist. Astfel, am adus doi medici chirurgi şi doi ortopezi, cu care am semnat contracte de colaborare, ce asigură liniile de gardă, urmând ca la data de 1 februarie să sosească şi un pediatru”, a declarat directorul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu.

În viitor, secţie ultramodernă de Terapie Intensivă şi intervenţii laparoscopice

Acesta a mai precizat că spre deosebire de alte unităţi sanitare din judeţ, spitalul din Mangalia a încheiat anul 2012 fără datorii, mai mult decât atât, angajaţii primindu-şi, integral, atât drepturile salariale, cât şi tichetele de masă.   

Şi pentru 2013, conducerea spitalului are planuri mari, urmând ca acestea să se concretizeze prin finalizarea documentaţiei necesare pentru aparatura medicală pe care autorităţile locale a achiziţionat-o. Mai precis, spitalul a fost dotat cu un laparoscop ce va deveni funcţional până la data de 1 martie, când va fi efectuată prima intervenţie chirurgicală fără bisturiu. Până atunci, medicul este nevoit să evalueze noul aparat, astfel ca atunci când intră în sala de operaţie, laparoscopul să nu creeze probleme. De asemenea, a fost cumpărat un artroscop, cu aparat Rontgen mobil cu lanţ video ce va fi folosit pentru diagnosticarea unor leziuni osteoarticulare ce nu pot fi vizualizate altfel. La parterul Pavilionului B, în apropierea modulului de Urgenţă, a fost adus un ecograf 4 D, util în cazurile grave. În plus, secţia de Urologie a fost dotată cu o trusă de endourologie joasă ce va fi folosită pentru investigarea şi extracţia calculilor vezicii urinare, în caz de prostată etc.

Cel mai ambiţios proiect rezervat pentru 2013 îl reprezintă amenajarea şi dotarea la standardele Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală  a unui salon de terapie intensivă. Acesta va avea 15 paturi ce vor fi dotate cu aparatură de monitorizare a pacienţilor şi de intervenţie rapidă în cazul producerii unui infarct sau accident vascular cerebral.




Taximetriştii, cu jalba la primărie: spun ca nu au bani sa achite taxele locale. Primarul Radu îi păsuieşte până la toamnă

Reprezentanţii administraţiei publice locale s-au întâlnit, astăzi, la Centrul Cultural, cu taximetriştii din Mangalia, pentru a discuta pe marginea taxelor aplicate la transportul de persoane, conform H.C.L. 131/2012. Cei 163 de taximetrişti din localitate şi-au exprimat, cu această ocazie, nemulţumirea faţă de o serie de taxe noi pe care ar urma să le achite. Astfel, potrivit liderului de sindicat al acestora, Ion Burgaş, „noile taxe îi nemulţumesc pe toţi taximetriştii din Mangalia. Noi ne dorim o activitate curată, independentă şi o colaborare bună cu toate instituţiile statului. Însă taxele aprobate de Consiliul Local ni se par enorm de mari. Un exemplu, taxa de tramă stradală, de 200 de lei pe an: nu ni se pare normal ca noi, taximetriştii să o achităm, în condiţiile în care nu circulăm decât extrem de puţin, având, uneori, o sngură cursă la zece ore, în timp ce, un tânăr care şi-a primit maşina cadou, face şi câte 50.000 de kilometri pe an plimbându-se pe străzi“.

Printre doleanţele taximetriştilor se numără, potrivit declaraţiei lui Ion Burgaş, eliminarea taxei de staţie – 50 de lei/an, dar şi scutirea de la taxa de tramă stradală şi „păsuirea“, până în toamnă, a achitării acestor dări către primărie. Mai mult, spun aceştia, primăria trebuie să intervină în conflictul permanent iscat între taximetrişti, microbuzişti şi şoferii de pe minicare. „Trebuie verificat dacă cei de pe microbuze circulă în mod legal în intervalul 22.00-6.00, adică exact când mai reuşim şi noi să facem un ban şi la ora la care ei nu au grafice de transport“, a spus unul dintre taximetriştii din sală.

Reprezentanţi ai primăriei: „Taximetriştii nu şi-au achitat taxa de parcare de ani de zile şi au cel mai mare tarif din ţară“

 Directorul Serviciului Taxe şi Impozite – Persoane Juridice, Simona Ciocănel, a afirmat, ca răspuns la solicitările taximetriştilor, că, în ultimii ani, niciunul dintre aceştia nu ar fi achitat taxa de parcare: „Este vorba despre o taxă de 20 de euro pe an, o sumă suportabilă pentru dumneavoastră. Cât priveşte taxa de tramă stradală, aceasta nu este condiţionată de kilometri parcurşi, ci de faptul că, în calitate de agenţi economici care fac profit din activitatea desfăşurată, folosiţi străzile publice din Mangalia. Toate celelalte societăţi care au acelaşi domeniu de activitate achită această taxă“.

O veste bună pentru taximetriştii din localitate o constituie, pe de o parte, faptul că vor putea să îşi achite aceste taxe la finalul verii, după ce vor fi făcut suficienţi bani de pe urma turiştilor. Pe de altă parte, potrivit primarului Cristian Radu, sezonul estival care se apropie va fi cel mai profitabil din ultimii ani: „Vă promit, personal, că anul acesta vor fi mai mulţi turişti decât au fost până acum. Chiar acum lucrăm la programele de divertisment estivale, astfel încât să reuşim să aducem, în sudul litoralului, un număr record de turişti. În relaţia mea cu dumneavoastră nu vorbim de două tabere, vreau să fim parteneri de dialog. Interesul meu este acela ca toţi cetăţenii să aibă de muncă şi, implicit, şi taximetriştii din Mangalia“, a concluzionat Cristian Radu.

Acesta este de părere că taxele locale de 8 euro pe lună nu reprezintă o sumă foarte mare, în condiţiile în care, la Mangalia, tariful aplicat de taximetrişti este cel mai mare din ţară.




Taximetristii, la intalnire cu Cristian Radu

Primarul Cristian Radu se întâlneşte astazi cu taximetriştii din Mangalia, pentru a discuta despre taxa aplicată la transportul de persoane, în regim de taxi, conform H.C.L. 131/2012. Discuţiile se desfăşoară la Casa de Cultură din localitate, începând cu ora 14.00.




Fara tarabe in statiuni. Municipalitatea le vede ca generatoare de evaziune fiscala!

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a întâlnit, vineri, 18 ianuarie, cu cetăţenii din staţiunea Neptun şi cei care locuiesc în zona Herghelie, I.A.S.- Fruviileg, Zootehnie, pentru a discuta despre problemele cu care aceştia se confruntă.

La întrunirea desfăşurată în Neptun au participat şi comercianţii din bazarul „Prichindel”, care au pus problema igienizării spaţiilor în care se desfăşoară comerţul pe durata sezonului, în baza unui grafic de lucru, întocmit de Primarie şi operatorii economici. Această masură se va aplica de la 1 martie, astfel încât, până la deschiderea sezonului estival, lucrările de ecologizare să fie finalizate. Primarul Mangaliei le-a propus agenţilor economici să întocmească un plan de măsuri comune care să contribuie la îmbunătăţirea aspectului staţiunii, pentru atragerea de turişti in sudul litoralului. Despre comerţul stradal din staţiuni, primarul Mangaliei a spus că începând cu sezonul estival 2013, nu vor mai exista tarabe amplasate pe domeniul public. „De cele mai multe ori, acest tip de comerţ prejudiciază statul. Nu doresc ca Primăria să fie părtaşă la evaziune fiscală”, a precizat edilul Cristian Radu. El a mai spus că municipalitatea va susţine doar proiectele serioase pentru dezvoltarea şi modernizarea staţiunilor.

Tot vineri, primarul Cristian Radu a fost prezent în mijlocul oamenilor ce locuiesc la IAS – zona Fruviileg şi Herghelie. Potrivit declaraţiilor sale, edilul Mangaliei se va întâlni periodic cu cetăţenii din aceste cartiere, pentru a le afla şi rezolva doleanţele. Pentru locuitorii de aici, se vor construi locuinţe şi se vor găsi locuri de muncă, în Mangalia, astfel încât modul lor de trai să se schimbe. „Începând de luni, se va face un recensământ pentru a vedea exact care este situaţia locuitorilor din această zonă. Nu doresc să mai fiţi manipulaţi de diverşi politicieni, care v-au uitat, imediat după alegeri. Doresc să trăiţi în condiţii civilizate, copiii să aibă acces la educaţie, să aveţi locuri de muncă”, a mai precizat edilul Mangaliei. Totodată, s-au distribuit pachetele de la UE, acelor cetăţeni care nu s-au putut deplasa pentru a le ridica.