Turneu de calificare la lupte, la Liceul Callatis

Sâmbătă, 2 martie şi duminică 3 martie, la sala Liceului Teoretic Callatis va avea loc turneul de calificare la Campionatul naţional de lupte libere juniori, masculin si feminin. Vor participa aproximativ 350 de sportivi de la cluburi de lupte din întreaga ţară. Printre invitaţi se vor afla Ion Draica şi Vasile Andrei, foşti campioni europeni, mondiali şi olimpici, Răzvan Pârcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Elena Frâncu, fost director al Direcţiei judeţene de Sport Constanţa, Emil Ionescu, secretar general al Direcţiei judeţene de Sport Constanţa, Gigi Pambuca, preşedintele Asociaţiei judeţene de Lupte, Constanţa, precum şi alţi sportivi de elită.




Limanu nu va semna stabilirea graniţelor cu Mangalia! Mărul discordiei: cele 100 de hectare pe care se află Şantierul Naval Daewoo

Comuna Limanu nu a semnat procesul-verbal privind stabilirea limitelor teritorial-administrative cu niciunul dintre vecini. Potrivit primarului comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, într-o declaraţie acordată postului „Radio Constanţa“, graniţa cu unitatea administrativ-teritorială Albeşti va putea fi semnată, dar cu municipiul Mangalia nu, din cauza unei suprafeţe de teren de aproximativ 100 de hectare, pe care se află Şantierul Naval Daewoo Mangalia.

„Şantierul este pe teritoriul comunei Limanu. Suprafaţa respectivă a fost luată abuziv, printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia, deşi extinderea limitelor teritoriale se face printr-o hotărâre de Guvern, după consultarea populaţiei, potrivit legii. Personal, eu sunt în relaţii bune cu edilul de la Mangalia, dar eu nu sunt Urdea, ci primarul comunei Limanu şi trebuie să respect interesele comunei mele“.

Conform declaraţiilor lui Nicolae Iustin Urdea, Primăria Limanu deţine documente din anii ’70, de delimitare a graniţelor, semnate atât de reprezentanţii Mangaliei, cât şi de cei din Albeşti şi Limanu.

Bugetul Primăriei Limanu pierde, anual, câteva milioane de euro, în favoarea celui de la Mangalia: „Nu am date exacte, dar este vorba despre câteva milioane de euro, în condiţiile în care bugetul nostru este de 3 milioane de lei, din care 1,5 milioane de lei, le încasăm din impozitele pe cele 30 de hectare pe care s-a dezvoltat DMHI, pe suprafaţa comunei Limanu. Avem străzi neasfaltate, nu ne ajută nimeni să ne facem canalizarea, facem tot felul de artificii pentru a supravieţui, dar să ne şi dezvoltăm în acelaşi timp… iar banii noştri se duc în altă parte…“




17.800 de pachete de tigari de contrabanda gasite la un mangaliot

Miercuri, 27 februarie, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Mangalia l-au depistat pe C. Constantin, de 58 de ani, din Mangalia, suspectat de săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, la domiciliul său suspectul avea depozitate 17.800 pachete ţigări, diferite mărci, fără a prezenta timbru fiscal românesc şi pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Persoanei  în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de reţinere, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Judecătoriei Mangalia, cu propunere de arestare preventivă.




Recidiva: sedinta de consiliu tinuta la secret, departe de ochii presei

Postarea aceasta ar fi trebuit să conţină un material de presă despre o şedinţă a Consiliului Local Mangalia – publică şi perfect transparentă.

Din păcate, şedinţa, ce a avut loc ieri, la un local de alimentaţie publică din localitate, printre tăvi, fripturi, mici şi bere şi fumul de ţigară al clienţilor, nu a fost anunţată presei. Tocmai de aceea, nu vă putem oferi amănunte despre punctele arzătoare la ordinea zilei, ce nu au suportat amânare şi nici prezenţa mass media, votate de cei pe care i-aţi trimis să vă reprezinte pe dumneavoastră, cetăţenii municipiului Mangalia.




Au fost prinsi hotii de fier vechi de la Albesti

Poliţiştii din Albeşti au identificat doi tineri de 18 respectiv 25 ani, din satul Arsa, suspecţi de comiterea furturilor comise în perioada 11-18 februarie. Prejudiciul nu a putut fi recuperat întrucât cei doi au valorificat bunurile sustrase la un centru de colectare a deşeurilor feroase. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din Albeşti în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a suspecţilor urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.




Primaria distribuie 10 autorizatii de taxi (anunt)




Hotel "Astra" e de vanzare: il puteti avea pentru circa 3,2 milioane de lei




Atenţie, vin caracatiţele! Consilierii vor aproba, într-o şedinţă viitoare, blocarea maşinilor parcate ilegal

În cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului Local Mangalia, ce s-a derulat la finele săptămânii trecute, a figurat şi unul dintre proiectele mult dezbătute în ultimii ani, cel al „blocării autovehiculelor staţionate sau parcate neregulamentar pe drumurile publice sau pe terenurile aparţinând domeniului public sau privat al oraşului“.

Consilierii locali au decis retragerea acestui proiect, la propunerea iniţiatorului, edilul Cristian Radu, acesta motivând amânarea votului prin faptul că „este nevoie de identificarea numărului exact de parcări din Mangalia şi din staţiuni“. Prin urmare, până la realizarea unui studiu care să ateste câte parcări are sudul litoralului, şoferii care şi-au făcut un obicei din a-şi lăsa autoturismele exact unde vor ei, începând cu zona din faţa primăriei şi terminând cu plajele, încălcând astfel flagrant legea, se mai pot bucura de zile liniştite, fără amenzi şi „caracatiţe“.

Până la aprobarea blocării autovehiculelor, vă prezentăm câteva dintre prevederile viitorului proiect de hotărâre. Astfel, vă vor fi încălţate roţile în cazul în care vă lăsaţi maşina în locurile unde sunt montate indicatoare de circulaţie „Oprirea Intezisă“ sau „Staţionarea Interzisă“, pe trecerile de pietoni, în intersecţii, inclusiv cele cu sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue (iar, în lipsa acestora, pe o distanţă mai mică de 5 metri din colţul intersecţiei), în locul în care se împiedică vizibilitatea unui indicator rutier sau a unui semnal luminos (semafor, lampă intermitentă etc), în staţiile destinate transportului local de călători şi în staţiile de taxi. Nu vor fi scutite de blocare nici autoturismele parcate în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte maşini aflate în trafic, în acelaşi sens, ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj.

Veţi plăti amenda pentru ridicarea caracatiţei şi dacă parcaţi în parcuri, pe aleile pietonale, pe spaţiile verzi şi în orice alte zone ale domeniului public marcate cu panouri adiţionale „Atenţie, se blochează roţile!“, pe trotuare (dacă, prin oprire sau staţionare nu a rămas un culoar de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonilor), precum şi în locurile unde este interzisă depăşirea.

Scutiţii de la încălţarea roţilor: Direcţia Penitenciarelor, SRI-ul în misiune şi… Consiliul Local!

 Regulamentul de blocare al autovehiculelor mai prevede şi excepţiile de la blocarea roţilor: autoturismele primăriei, Ambulanţei, Poliţiei, ISU, Jandarmeriei, Ministerului Justiţiei – Direcţia Penitenciarelor, SMURD-ului, unităţilor SRI şi SPP aflate în misiune, dar şi maşinile… Consiliului Local Mangalia!

De asemenea, nu le vor fi lipite „caracatiţe“ maşinilor destinate intervenţiilor la avariile drumurilor, cele destinate tractării autovehiculelor avariate, abandonate sau staţionate neregulamentar, cele ale serviciului de salubrizare.

Dacă vă veţi alege cu o frumuseţe de „caracatiţă“ pe roţile autoturismului trebuie să ştiţi că ADPP-ul nu vă va elibera maşina decât după ce veţi face dovada achitării contravalorii tarifelor de deblocare şi a tuturor amenzilor. Cei ce au dreptul să decidă blocarea roţilor sunt poliţiştii de la Rutieră sau cei de la Poliţia Locală.




Targ de martisoare la Scoala Gimnaziala Pecineaga

In perioada 26 februarie-1 martie, la Grădinita cu program normal Pecineaga va avea loc expozitia cu vânzare „Targul de Martisoare“. Târgul are loc in cadrul proiectului educational local <<UN DAR PENTRU FIECARE>>. Preşcolarii si elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 Pecineaga v-au pregătit mărtişoare variate si frumoase, confectionate chiar de ei insisi.

Fie că le veţi lua de drag, pentru a le purta, fie că le veţi dărui, fie credeţi că vă vor aduce noroc sau că vă vor feri de rele, veţi avea de unde alege. Vă aşteptăm  cu drag!

     Director,                                                       Consilier imagine,

Prof.Loredana Dima                                       Prof.Angelica Andrei




Rezultatele sportivilor constanteni la Cupa „Dunarea“ la Kung-Fu

Sîmbătă 23.02.2013 la Sala de Judo a Complexului Polisportiv din Galati s-a desfasurat Cupa „Dunărea” la Kung-Fu, organizată de C.S. „Dunărea Albastră” din Galati, Federatia Romană de Arte Martiale de Contact şi Asociatia Romană de Kung-Fu. La cupa au participat 93 de sportivi din 15 cluburi în care se practică această artă marţială chinezească.

            Rezultatele sportivilor din judetul Constanţa sînt următoarele:

            1.PROBA DE „NON-CONTACT SANDA”

            MASCULIN

            SENIORI, OPEN

3.CONDRAT DAN                                                          C.S.U. NEPTUN CONSTANTA

            CADETI, + 60 KG

3.CĂTANĂ ALEXANDRU CONSTANTIN               C.S.U. NEPTUN CONSTANTA

            MINI-CADETI, 12-13 ANI, 40 KG

1.CÎJU MARIAN                                                 C.S. PANDA POARTA ALBA

            MINI-CADETI, 12-13 ANI, + 40 KG

1.MOROIANU OVIDIU IONUT                                          C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 10-11 ANI, -35 KG

1.LABES COSMIN IULIAN                                              C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.OLTEAN ROMU ANDREI                                             C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            COPII 10-11 ANI, -40 KG

1.BOCAI TUDOR                                                           C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 10-11 ANI, +40 KG

1.ILIE ALEXANDRU                                                        C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.STEFAN MARDARIE IULIAN                                        C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            COPII 8-9 ANI, -25 KG

2.PETROV ALEXANDRU                                                C.S. PANDA POARTA ALBA

3.TUTUI STEFAN CRISTIAN                                           C.S. PANDA POARTA ALBA

            COPII 8-9 ANI, +25 KG

2.BOCAI VLAD                                                              C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 6-7 ANI, -20 KG

1.APETRE MARCO GABRIEL                                        C.S. NOUA GENERATIE MANGALIA

3.SAFTA CRISTIAN                                                       C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            COPII 6-7 ANI, -23 KG

2.BAIASU VLAD ULIAN                                                  C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 6-7 ANI, -25 KG

1.IORDACHE IUSTIN                                                      C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.STOICA MIHAI ALEXANDRU                                        C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

3.BARGAN GABRIEL                                                     C.S. WUSHU MAXX MANGALIA

            COPII 6-7 ANI, -30 KG

1.SAVIOLI GIOVANI                                                       C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.CERCEL CATALIN CONSTANTIN                                 C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

3.RUSU STEFAN ADRIAN                                              C.S. WUSHU MAXX MANGALIA

                        FEMININ

            JUNIOARE, OPEN

2.CATANA GEORGIANA FLORENTINA                           C.S.U. NEPTUN CONSTANTA

            CADETE, OPEN

2.ROSANEANU BEATRICE                                            C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.SOARE ANDREEA CATALINA                         C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            2.PROBA DE „SANDA”

            MASCULIN, MINI-CADETI, 12-13 ANI, – 50 KG

1.TRIFU DRAGOS                                                         C.S. WUSHU MAXX MANGALIA

            FEMININ, MINI-CADETE, 12-13 ANI, OPEN

1.CORNEA ADRIA                                                         C.S. WUSHU MAXX MANGALIA

3.ACSINTE IONELA                                                       C.S. WUSHU MAXX MANGALIA

            3.PROBA DE „TUISHOU”

            CADETI, – 60 KG

2.SAVIOLI LEONARDO                                                  C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            MINI-CADETI, 12-13 ANI, OPEN

1.MOROIANU OVIDIU IONUT                                          C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.CÎJU MARIAN                                                 C.S. PANDA POARTA ALBA

            COPII 10-11 ANI, -35 KG

1.BOCAI TUDOR                                                           C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.OLTEAN ROMU ANDREI                                             C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

3.LABES COSMIN IULIAN                                              C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 10-11 ANI, +35 KG

1.STEFAN MARDARIE IULIAN                                        C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

2.ILIE ALEXANDRU                                                        C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 8-9 ANI, OPEN

1.BOCAI VLAD                                                              C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.TUTUI STEFAN CRISTIAN                                           C.S. PANDA POARTA ALBA

3.PETROV ALEXANDRU                                                C.S. PANDA POARTA ALBA

            COPII 6-7 ANI, -20 KG

1.SAFTA CRISTIAN                                                       C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

3.IVANCIU VICTOR ANDREI                                           C.S. PANDA POARTA ALBA

3.APETRE MARCO GABRIEL                                        C.S. NOUA GENERATIE MANGALIA

            COPII 6-7 ANI, -25 KG

1.IORDACHE IUSTIN                                                      C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.BAIASU VLAD ULIAN                                                  C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 6-7 ANI, +25 KG

1.CHARCOVSCHI PAUL                                                C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.SAVIOLI GIOVANI                                                       C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.CERCEL CATALIN CONSTANTIN                                 C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

3.STOICA MIHAI ALEXANDRU                                        C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            FEMININ, CADETE, OPEN

2.SOARE ANDREEA CATALINA                         C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

3.ROSANEANU BEATRICE                                            C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            4.PROBA DE „ERJIE-GUN FIGHT”

            CADETI, OPEN

1.CATANA ALEXANDRU CONSTANTIN               C.S.U. NEPTUN CONSTANTA

3.SAVIOLI LEONARDO                                                  C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            MINI-CADETI, OPEN

1.CÎJU MARIAN                                                 C.S. PANDA POARTA ALBA

2.MOROIANU OVIDIU IONUT                                          C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 10-11 ANI, -40 KG

1.LABES COSMIN IULIAN                                              C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.BOCAI TUDOR                                                           C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.OLTEAN ROMU ANDREI                                             C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            COPII 10-11 ANI, +40 KG

1.STEFAN MARDARIE IULIAN                                        C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

3.ILIE ALEXANDRU                                                        C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 8-9 ANI, OPEN

1.BOCAI VLAD                                                              C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.CHELU LUCIAN                                                          C.S. NOUA GENERATIE MANGALIA

3.TUTUI STEFAN CRISTIAN                                           C.S. PANDA POARTA ALBA

3.PETROV ALEXANDRU                                                C.S. PANDA POARTA ALBA

            COPII 6-7 ANI, -20 KG

1.IVANCIU VICTOR ANDREI                                           C.S. PANDA POARTA ALBA

3.APETRE MARCO GABRIEL                                        C.S. NOUA GENERATIE MANGALIA

3.SAFTA CRISTIAN                                                       C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

            COPII 6-7 ANI, -25 KG

1.IORDACHE IUSTIN                                                      C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.BAIASU VLAD ULIAN                                                  C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

            COPII 6-7 ANI, +25 KG

1.SAVIOLI GIOVANI                                                       C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.CHARCOVSCHI PAUL                                                C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

3.DRAGOI KAPLAN                                                       C.S.U. NEPTUN CONSTANTA

3.STOICA MIHAI ALEXANDRU                                        C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

                        FEMININ

            CADETE, OPEN

1.ROSANEANU BEATRICE                                            C.S. MAREA NEAGRA CONSTANTA

2.SOARE ANDREEA CATALINA                         C.S. SHAOLIN CALLATIS MANGALIA

 

Florin Iordanoaia: „Sportivii din judeţul Constanta au dominat concursul la trei probe, unde au obţinut rezultate mult mai bune decît ne aşteptam. La multe categorii în semi-finale au ajuns numai sportivi de la cluburile noastre, iar multe finale au fost la fel. La proba de „Sanda” au fost înscrişi mai puţini sportivi de la noi, pentru că această probă este mult mai difcilă, este o probă de contact şi nu a fost timp suficient de pregătire de la începutul acestui an. În plus în luna martie va fi primul campionat de „Non-Contact Sanda” şi sportivii s-au pregătit mai mult la această probă. În final considerăm că am început bine acest an sportiv şi vom avea rezultate bune în continuare“.




Consilierii locali au aprobat noul regulament al taximetristilor si delegarea gestiunii serviciului de salubrizare (video)




89 de asociatii si 4 agenti economici, notificati pentru debite la caldura

In data de 21.02.2012, S.C. GOLDTERM MANGALIA S.A., in calitate de furnizor de energie termica pentru Municipiul Mangalia, a transmis notificari unui numar de 89 de Asociatii de proprietari si 4 societati comerciale, in vederea achitarii sumelor restante aferente facturii de energie termica emise pentru consumul lunii decembrie.

Termenul limita de plata este data de 27.02.2013.

Nerespectarea termenului de plata sus mentionat, va duce automat la sistarea furnizarii energiei termice pana la achitarea in totalitate a obligatiei de plata restante, cat si a cheltuielilor ocazionate cu debransarea si rebransarea locurilor de consum din asociatie.

Va multumim pentru intelegere.

S.C. GOLDTERM MANGALIA S.A.




Proprietarii care si-au reabilitat apartamentele scutiti, partial, de la plata impozitelor (video)




Agenţii economici din turism, strânşi cu uşa să investească până la 1 iunie în confortul propriilor clienţi

–         Noutatea va consta în faptul că băncile, barurile şi umbrelele vor avea model, cromatică şi textură unice

La întâlnirea de vineri la prânz, de la Casa de Cultură, cu reprezentanţii administraţiei publice  locale, agenţii economici cu active în sudul litoralului au fost puşi în faţa faptului împlinit. Acestora le-a fost prezentat un proiect unic ce are în vedere ca toate construcţiile din zona plajelor, mobilierul urban, beach-barurile etc. să fie confecţionate din acelaşi material, să aibă aceeaşi cromatică şi acelaşi model. Proiectul, însoţit de imagini, a fost prezentat de către arhitectul-şef al primăriei, Răzvan Calotă: „Ne-am gândit la un parteneriat public-privat care să vizeze realizarea unui ansamblu unitar. Vă propunem trei modele de terase, beach-baruri, şezlonguri, umbrele, iar în urma unui dialog cu dumneavoastră, agenţii economici, să stabilim varianta finală. Aceasta va fi aceeaşi pentru toată lumea. Este vorba despre construcţii uşoare realizate din lemn, material textil. De asemenea, spaţiile verzi vor avea un aspect îngrijit, vor fi aranjate cu rumeguş, iar băncuţele vor fi aşezate pe pietriş. În zona lacurilor, vor trebui să existe pontoane, căi de acces, iar în vecinătatea lor, pot fi amenajate fântâni arteziene, jocuri de lumini etc. În perimetrul lacurilor, vor fi permise doar construcţii P+1”, a explicat artihectul-şef.

Toate bune şi frumoase, numai că primarul Mangaliei, Cristian Radu doreşte ca acest proiect să prindă viaţă în cel mult două săptămâni, astfel ca toate construcţiile menţionate să existe în noua formulă până la data de 1 iunie ac. Acest lucru i-a lăsat fără grai pe hotelierii şi proprietarii de terase aflaţi în sală. Afaceriştii nu au părut deloc încântaţi de ideea de a face investiţii atât de consistente, în plus, s-au plâns că timpul rămas este scurt. Ezitarea acestora nu a scăpat primarului care le-a spus răspicat: „Sunt hotărât. Acest proiect se va realiza. Vă văd nehotărâţi, dar trebuie să conştientizaţi faptul că dacă faceţi investiţii de un leu, nici turişti nu veţi avea. În schimb, dacă duceţi la îndeplinire acest proiect, cu siguranţă, că numărul turiştilor va fi impresionant. Cine are concesionate hectare întregi pe care le-a lăsat în paragină, ar fi bine să renunţe la o parte din ele, pentru că nu mai permitem la nesfârşit ca staţiunile să arate aşa cum arată în prezent, adică pline de gunoiaie, cu construcţii din pal, tarabe, chioşcuri cu legume-fructe etc. De asemenea, va exista un anumit program de aprovizionare a unităţilor de alimentaţie publică, deoarece nu este normal ca furnizorii să care mărfurile printre turişti, care vin la noi să se relaxeze”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Chiar dacă nu le convine iniţiativa, în condiţiile în care agenţii economici trebuie să amenajeze aleile, să asigure iluminatul public, să se preocupe de mobilierul urban şi cel destinat activităţilor de plajă, să creeze locuri de joacă, tot după un tipar anume, întreprinzătorii au strâns din dinţi şi au fost de acord să meargă, luni, 25 februarie ac, la primărie pentru a discuta detaliile împreună cu arhitectul-şef, Răzvan Calotă.




Sedinta ordinara: colectarea de fier vechi si blocarea autoturismelor parcate neregulamentar, pe ordinea de zi

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, convoacă pentru vineri, 22 februarie, ora 17.00, o şedinţă ordinară a Consiliului Local pentru dezbaterea şi adoptarea mai multor proiecte de hotărâre de interes public. Pe ordinea de zi figurează un proiect privind modificarea regulamentului de transport în regim de taxi pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia. Un alt proiect vizează aprobarea unui regulament referitor la măsurile de blocare a autovehiculelor staţionate sau parcate neregulamentar pe drumurile publice sau pe terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipalităţii.

Consilierii locali vor mai discuta despre reglementarea activităţii firmelor de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, precum şi despre delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Mangalia. Un alt document de pe ordinea de zi are în vedere aprobarea proiectului „Tabere pentru stimularea elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură”. În aceeaşi şedinţă ordinară a CL se va dezbate inventarierea parcărilor situate pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia.




Primarul Radu, la intalnire cu agentii economici din Neptun si Jupiter

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, invită vineri, 22 februarie, ora 11.00, la Casa de Cultură, agenţii economici din staţiunile Neptun şi Jupiter, care deţin spaţii comerciale şi terenuri în zona plajelor, pentru discuţii privind implementarea unor proiecte comune, cu scopul pregătirii sezonului estival.




Ce a descoperit administratia publica in Cap Aurora-Venus: haite de caini, struti, porci, cladiri abandonate si oameni ce traiesc fara curent electric sau apa

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, împreună cu reprezentanţi ai municipalităţii au continuat, marţi, 19 februarie, seria inspecţiilor în staţiunile din sudul litoralului pentru pregătirea sezonului estival. În cadrul verificărilor din Cap-Aurora şi Venus, edilul a decis ca, până la debutul sezonului estival, municipalitatea să efectueze lucrări de reamenajare şi ecologizare. În acest sens, clădirile şi parcările inestetice vor fi demolate, iar spaţiile verzi, precum şi aleile pietonale vor fi amenajate corespunzător. Ca şi în celelalte staţiuni, agenţii economici au fost notificaţi de către municipalitate să înceapă lucrările de igienizare ale activelor deţinute. În ceea ce priveşte refacerea falezei din staţiunea Cap-Aurora, municipalitatea va concepe un proiect de modernizare cu fonduri europene. „Sperăm ca până anul viitor această zonă să fie una de promenadă, un adevărat punct de atracţie turistică. Vom impune un concept unitar de modernizarea a tuturor staţiunilor de pe litoralul sudic, astfel încât turiştii să-şi petreacă vacanţele în condiţii optime”, a precizat edilul Cristian Radu. Primarul Mangaliei va chema la discuţii toţi agenţii economici care vor să investească pe litoral, aceştia putând să liciteze pentru proiectele propuse de către administraţia publică locală. Un astfel de proiect se referă la administrarea lacului din Venus de către un concesionar care doreşte să aducă un plus de noutate în această zonă.




Sumele stranse la Balul Rotary vor acoperi costurile interventiilor chirurgicale ale micutei Carmen Cristina Lupu

Sâmbătă, 16 februarie 2013, la Restaurantul „Lacul Racilor” din staţiunea Olimp a avut loc Balul anual al Clubului Rotary Mangalia. Balul s-a desfăşurat sub deviza „Primul pas” şi a avut caracter umanitar, de strîngere de fonduri pentru Lupu Carmen Cristina, în vârstă de 6 ani, din Constanţa, diagnosticată cu sindromul Down şi Genu Valgum bilateral.

Potrivit presedintelui Rotary Mangalia, av. Florin Raican, sumele de bani colectate în cadrul balului din tombolă şi donaţii au acoperit costurile viitoarelor intervenţii chirurgicale de implant al unor tije din titan care vor ajuta la restabilirea biomecanicii mersului minorei. La bal au participat rotarieni din Mangalia, Cernavodă, Constanţa, Bucureşti precum şi din Balchik şi Kavarna (Bulgaria).

Administraţia publică din Mangalia a fost reprezentata de primarul Cristian Radu, însoţit de mai mulţi membri ai Consiliului Local. Prezentatoarea balului a fost actriţa Adriana Trandafir.

Muzica şi momentele artistice au fost asigurate de Tomis Quartet Constanţa, respectiv Cabaret Unique Constanţa. Printre sponsori s-au numărat şi cluburile de fotbal Viitorul Constanţa şi Gaz Metan Mediaş, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi echipa de handbal Oltchim Rm. Vâlcea.




CL Mangalia a aprobat contractarea unui împrumut de la Ministerul de Finanţe

Consilierii locali din Mangalia au votat, marţi, într-o şedinţă de îndată, un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării, de la Ministerul Finanţelor Publice, a unui împrumut din vărsămintele din privatizare, în valoare de maximum 19.436.969 lei, cu o maturitate de până la 5 ani. Potrivit proiectului iniţiat de primarul Cristian Radu, banii vor fi folosiţi pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea municipalităţii, faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări. Din document mai reiese că plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului se asigură integral din bugetul local al Primăriei municipiului Mangalia. De asemenea, ordonatorul principal de credite se obligă să publice, trimestrial, pe pagina de internet a Primăriei, pe toată durata serviciului datoriei publice locale, următoarele date: hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia; valoarea finanţării rambursabile contractate/garantate în valuta de contract; gradul de îndatorare a Primăriei municipiului Mangalia; durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a finanţării rambursabile; dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile; plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.




Conştiinţă sau buget personal – Şoferii trebuie să aleagă una dintre variante, pentru a nu da zeci de milioane de lei pe amenzi

Conducătorii auto au motive întemeiate să respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie, întrucât cuantumul amenzilor a crescut simţitor. De altfel, potrivit poliţiştilor de la Rutieră, pe parcursul anului 2012, la capitolul siguranţa traficului rutier, au fost înregistrate un număr foarte mare de abateri şi, implicit, de sancţiuni aplicate. Astfel, au fost constatate 136 de sancţiuni, s-au aplicat 6500 de amenzi şi au fost luate aproape 17000 puncte de penalizare, în timp ce peste 200 şoferi au devenit pietoni pentru perioade diferite de timp. Mai grav este faptul că peste 50 conducători auto au fost depistaţi conducând în stare de ebrietate, 1440 nu purtau centura de siguranţă, aproape 600 au depăşit viteza legală, iar peste 300 vorbeau la telefonul mobil în timp ce rulau cu autoturismele prin oraş.

Având în vedere faptul că valoarea sancţiunilor contravenţionale a crescut începând cu data de 1 februarie 2013, o dată cu majorarea salariului minim brut pe economie de la 700 la 750 de lei, este posibil ca măcar de teama golirii buzunarelor, conducătorii auto să aibă grijă să nu mai ignore regulile de circulaţie. Astfel, cea mai mică amendă pe care o poate plăti un şofer este de 150 de lei, iar cea mai mare poate ajunge şi la 7500 de lei. Un punct de amendă reprezintă, conform legislaţiei în vigoare, 10% din salariul minim brut pe economie.

Clasele de sancţiuni sunt următoarele:

clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă;

clasa a II -a – 4 sau 5 puncte;

clasa a III -a – de la 6 la 8 puncte;

clasa a IV-a – de la 9 la 20 puncte;

clasa a V-a – de la 21 la 100 puncte

Cuantumul amenzilor în funcţie de clasă:

– 150 lei – 225 de lei (clasa I);

– 300 lei – 375 de lei (clasa a II);

– cuprinse între 450 lei şi 600 de lei (clasa a III-a);

– cuprinse între 675 şi 1500 de lei (clasa a IV-a);

– cuprinse între 1575 şi 7500 de lei (clasa a V-a).

De la 1 iulie ac, salariul de bază minim brut pe ţară garantat, în plată, va fi majorat la 800 lei, lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore, în medie, pe lună, ceea ce reprezintă 4,74 lei/oră. În cazul personalului din sectorul bugetar, salariul de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelelor menţionate. Începând din 1 ianuarie 2012 şi până la data majorării, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost de 700 lei lunar, reprezentând 4,13 lei/oră.