Campanie de sterilizare gratuită, la Tuzla! Taner Reșit: „Organizăm acest program din dragoste pentru animale, pentru a le proteja de boli și suferință!”
cod de identificare mandatar financiar: 21200019
cod de identificare mandatar financiar: 21200019
Urmare a amplasării modulelor supraterane pentru colectarea deşeurilor, directorul Societăţii Polaris Mangalia, Florin Jianu face următoarele precizări:
– S-au comandat direct la producător 80 de eurocontainere cu o capacitate de 1.1mc fiecare, acestea fiind necesare pentru ca modulele amplasate de Primăria Mangalia
în diferite zone ale municipiului să devină 100% operaţionale;
– În zilele următoare, împreună cu Primăria Mangalia vom demara un proiect pilot numit “sacul galben”, adresat exclusiv colectării de deşeuri reciclabile de la gospodăriile individuale (case);
– În cadrul proiectului mai sus menţionat, se vor face campanii de informare/conştientizare, vor fi distribuiţi peste 3.000 de saci galbeni si cetatenii vor fi informati cu privire la ce trebuie să arunce în sacul galben şi care este frecvenţa de colectare pentru acesta;
– Deşeurile reciclabile colectate în amestec de la modulele supraterane, platformele subterane şi din sacii galbeni se vor sorta pe categorii (hârtie, carton, pet, doze aluminiu, plastic, siliciu) la Staţia de Sortare Iridex Group Costineşti.
De câteva zile circulă ideea de a se organiza o dezbatere publică cu candidații pentru primăria Mangalia. Sunt complet de acord! Știu că echipa USR PLUS Mangalia are cel mai coerent și realist plan de guvernare pentru Mangalia, întocmit împreună cu profesioniști, și prezentat public în urmă cu câteva zile. Sunt dispus oricând să particip la o astfel de dezbatere publică împreună cu restul contracandidaților pentru primăria Mangalia.
Precizez faptul că dezbaterile electorale se desfășoară în platoul unei televiziuni, alături de un moderator, nu pe stradă așa cum au sugerat unii.
Aștept ca și ceilalți candidați să confirme participarea și să agreem toate detaliile organizării dezbaterii, pentru ca cetățenii Mangaliei să poată evalua mai ușor fiecare candidat și să poată vota în cunoștință de cauză pe data de 27 septembrie.
cod mandatar financiar 21200251
In tot sudul litoralului, începând de la Vama Veche pana în Olimp, toate forțele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (terestre 4 SMURD, șenilate și pe mare ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandrii) și aerian (elicopterul), desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitati pe plaja. În momentul de fata încă se primesc apeluri pe 112 din zona menționată. Acestora li s-au adaugat forte suplimentare : 4 SAJ B2, 1 SAJC, nave de la ARSVOM și Garda de Coasta.
Vom reveni cu amanunte.
UPDATE: In statiunea Venus intervin salvatorii cu o ambarcațiune TARGA din Portul Mangalia, o ambulanta SMURD și elicopterul pentru survol. Misiunea este îngreunată de valurile marii. Este vorba despre o ambarcatiune in care se afla mai multi copii.
UPDATE: în stațiunea Neptun o persoana scoasa din mare refuza transportul la spital, în Venus- un copil în vârstă de 9 ani scos din mare cu probleme respiratorii transportat la spital și o femeie în stop cardiorespirator tot la spital, în Olimp-bărbat de 76 de ani decedat, Jupiter-o persoana refuza transportul la spital, în Vama Veche-3 persoane scoase din mare refuza transportul la spital. În momentul de fata a mai rămas o persoana disparuta in mare la Venus.
Toate apelurile din aceasta zona au fost începând cu ora 11:30 min.
Sunt Nicoleta Cinzeacă, am 39 de ani și sunt mama unui băiat de 5 ani. M-am născut și am crescut în Mangalia, iar de profesie sunt economist, licențiat al Facultății de Turism și Servicii din cadrul Universității Ovidius Constanța. La început de carieră am profesat în domeniul Turismului, iar în ultimii 12 ani m-am specializat în resurse umane, îndeosebi pe recrutare și plasare a forței de muncă.
Datorită echipei cu care am lucrat în acest domeniu, formată din profesioniști, am avut șansa de a conduce o agenție de recrutare în Jakarta, Indonezia. Experiența de expat timp de câțiva ani, m-a motivat să nu renunț la un viitor acasă și, în loc să emigrez definitiv, am decis că e timpul să ajut la schimbarea pe care vreau să o vadă în România. Revenind în țară, din postura de antreprenor, am înțeles că trebuie să lupt pentru integritate și corectitudine.
Candidez pentru funcția de Consilier Local al Mangaliei alături de oameni noi, curajoși și cu viziune. Împreună cu echipa USR PLUS Mangalia, împartășesc aceleași obiective spre dezvoltarea orașului și sunt convinsă că prin implicarea noastră putem reașeza Mangalia pe harta orașelor importante în turismul european, prin creșterea numărului de turiști străini. Atragerea de fonduri europene nerambursabile, investițiile solide în infrastructură, susținerea mediului privat local sunt doar câteva practici prin care trebuie să arătăm lumii că Mangalia este o destinație turistică care merită redescoperită.
Împreună cu colegii USR PLUS care candidează pentru consiliul local Mangalia și pentru consiliul județean Constanța, vom reuși să aducem schimbările pe care ni le dorim cu toții atât la nivel local cât și la nivel județean.
Primar cu experienţă în administraţia publică locală, edilul comunei Pecineaga, Niculae Stan a intrat în campania electorală cu realizări, nu cu promisiuni.
Se află în această funcţie la al doilea mandat şi, datorită proiectelor începute şi duse la îndeplinire, cât şi la îndemnul cetăţenilor, a intrat în cursa electorală pentru încă patru ani alături de comunitatea locală pe care o conduce.
Iată, câteva dintre realizările care au schimbat, radical, satul Vânători şi comuna Pecineaga:
– Extinderea şi reabilitarea Şcolii nr. 1 Pecineaga;
– Înlocuirea gardului ce împrejmuieşte cimitirul;
– Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Pecineaga;
– Reabilitarea podurilor din cartierul Vrabia;
– Alimentarea cu apă în zona Pecineaga – Vânători;
– Modernizarea iluminatului public,
– Amenajarea centrului din comună;
– Montarea unui sistem de supraveghere video,
– Execuţie tramă stradală;
– Reparaţii trotuare;
– Proiectare şi execuţie vestiare;
– Achiziţionarea unui utilaj multifuncţional ce include un tocător pentru vegetaţie;
– Dotarea cu mobilier, realizarea împrejmuirii şi amenajarea de alei la Şcoala nr. 1 Pecineaga;
– Amenajarea staţiilor de autobuz;
– Pietruirea drumurilor din satul Vânători;
– Repararea trotuarului, schimbarea gardului şi porţii Bisericii Ortodoxe;
– Crearea de alei în parc şi cimitir;
– Achiziţionarea unui buldoexcavator cu accesorii;
– Repararea drumului din satul Vânători;
– Modernzarea iluminatului public în satul Vânători.
Vom reveni cu obiectivele pe care edilul Niculae Stan le are în vedere pentru următorii patru ani.
cod mandatar financiar: 21200019
Astăzi, 28 august a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat o femeie, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe strada Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
La data de 28 august a.c., în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism în stațiunea Eforie Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.
ENEL va întrerupe curentul electric luni, 31 august, între orele 9.00-17.00, în localitatea Limanu, cu strazile: Soseaua Mangaliei, Caminului, Mihai Eminescu, Salcâmului și Vasile Alecsandri – întrerupere totalã.
Astăzi, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. În cursa pentru fotoliul de primar au intrat 8 candidaţi, 7 care reprezintă partide sau alianţe politice, 1 fiind candidat independent.
Iată, protagoniştii:
Ozghiun Menabit – PER;
Zanfir Iorguş – Alianţa PSD ALDE PNŢCD;
Petru Mihai Crăciun – PMP;
Cristian Radu – PNL;
Dumitru Paris – USR PLUS;
Adrian Moldoveanu – UNPR;
Mohammad Murad – Independent;
Dan Moldovan – Pro România.
Acestora li se adaugă doi candidaţi independenţi pentru Consiliul Local, Ion Mică şi Ioan Negrea.
Ne aşteptăm la o campanie animată constructiv, nu stropită cu violenţe ori atacuri la persoană. Aşa cum este firesc, toată atenţia va fi îndreptată către acualul primar, Cristian Radu căruia este normal să-i fie analizate proiectele pe care le-a promis, cât mai ales pe cele care le-a realizat sau nu. În acelaşi timp, trebuie sintetizat ceea ce a făcut sau nu în cei 8 ani, în cele două mandate care au avut, fiecare, un specific.
Astfel, primul mandat s-a bazat pe victimizare. Edilul a tot fredonat că nu poate mişca un deget în oraş şi staţiuni, din cauza consilierilor ce –i fac opoziţie crâncenă. Să nu uităm jignirile pe care le-a adus acestora. În februarie 2016, primarul le-a strigat în şedinţă de Consiliu, (deoarece în primul mandat onora cu prezenţa dezbaterile proiectelor locale, în schimb, pe parcursul întregului mandat 2016 – 2020 nu a venit NICIODATĂ la şedinţele de Consiliu, cu un dispreţ fără margini la adresa unui întreg municipiu) următoare cuvinte „dulci”: „Consilierii sunt nişte viermi, angrenaţi într-o grupare mafiotă!”.
Al doilea mandat s-a bazat pe majoritatea confortabilă pe care şi-a asigurat-o în Consiliu, având de partea sa 12 consilieri din 19! Ei, cu aşa majoritate putea transforma municipiul într-un paradis. Fonduri avea, consilieri care să-i voteze iniţiativele avea. Dar, lipsa de interes, sfidarea, datoriile uriaşe acumulate, din cauza cărora conturile Primăriei au fost mai mereu blocate, ura, răzbunarea au dus ipoteticul paradis departe în zare, aducând, în loc, în Mangalia, taifunul distrugerilor, la propriu.
Disperarea cu care îşi doreşte un nou mandat este marcată prin gesturi şi afirmaţii puerile, cum ar fi smiorcăiala că i-ar fi fost distruse bannerele, în condiţiile în care nu a prezentat înregistrările de pe camerele video, dar şi cuvintele deloc măgulitoare lansate, indirect, la adresa lui Mohammad Murad, nou intrat în competiţie, pe motiv că îi strică, rău, ploile, prin pierderea voturilor atât de preţioase.
Vom reveni cu informaţii despre candidaţi şi prestaţiile acestora.
Proiectul de construire a unei creșe în comuna Tuzla este în plină desfășurare. Potrivit primarului localității, Taner Reșit, proiectul ”Construire Creșă parter + 1 etaj (4 grupe), comuna Tuzla, str. Constanței, nr. 149″, au ajuns la stadiul de placă de beton turnată peste parter, urmând ca în cel mai scurt timp această construcție sa fie finalizată.
Valoarea construcției este de 2.308.960, 84 lei.
Construcția unei creșe pentru micuții localnicilor din Tuzla era o necesitate stringentă, întrucât părinții acestora, aflați la muncă în Tuzla sau în localitățile din jur, nu aveau cu cine să îi lase când plecau la lucru: „Prin acest proiect încercăm să venim în sprijinul părinților sau susținătorilor legali care desfășoară o activitate lucrativă, urmează cursurile unor instituții de învățământ, ori se află în alte situații ce nu le permit să stea cu copilul pe tot parcursul zilei. Având în vedere configurația propusă pentru imobilul în care va funcționa Creșa, beneficiarii direcți vor fi circa 55 de copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 3 ani ce vor fi înscriși în cele 4 grupe înființate.
Creșa reprezintă astfel, o necesitate pentru părinți, asigurându-le posibilitatea de a desfășura o activitate remunerată știind că serviciile oferite copilului sunt specializate în raport cu vârsta.
Doresc pe această cale să mulțumesc colegilor pentru efortul depus precum și colaboratorilor pentru munca depusă, astfel încât această construcție va fi finalizată pentru ca atât copiii cât și părinții să se poată bucura de beneficiile acestui proiect”, a declarat Taner Reșit, edilul comunei Tuzla.
cod de identificare mandatar financiar: 21200019
Aseara, în jurul orei 20.40, un bărbat de 22 de ani a condus o motocicletă pe DJ 394, dinspre localitatea Dulcești către Pecineaga și, ajungând la km. 5+200 m, a intrat în coliziune cu mai multe capre, nesupravegheate, care se aflau pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a pasagerului de pe motocicletă, un tânăr de 17 ani, precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că șoferul motocicletei nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul conduse.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
Nume / Prenume Iorguş, Zanfir
Data naşterii: 16 noiembrie 1957
Experienţă profesională:
– Perioada 1996 – 2008 – Functia sau postul ocupat: Primar – Primăria Municipiului Mangalia
– Perioada 1993 – 1996 – Funcţia sau postul ocupat: Manager – S.C. Zimcom S.R.L. Mangalia
– Perioada 1983 – 1993 – Funcţia sau postul ocupat: Inginer – Şantierul Naval 2 Mai – Mangalia / – Şef Serviciu Programarea, Planificarea şi Urmărirea Producţiei
Educaţie şi formare
– Perioada – 2008-2009 – Calificare / diplomă -Masterand – Înalţi funcţionari publici – Institutul Naţional de Administraţie
– Perioada – 2007-2008 – Calificare / diplomă – Masterat – Securitate si Apărare Naţională – Universitatea Naţională de ApărareCalificare/diplomă -Masterat-Managementul Afacerilor Publice
– Numele şi tipul instituţiei de învăţământ Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative / Facultatea de Administraţie Publică
– Perioada 2004 – Calificarea / diplomă obţinută Conducere strategică în domeniul securităţii naţionale – Universitatea Naţională de Apărare / Colegiul Naţional de Apărare
– Perioada 1978 – 1983 – Calificarea / diploma obtinută: Contrucţii nave / Inginer
Numele si tipul institutiei de invatamant Universitatea din Galaţi /Facultatea de Mecanică
– Perioada 1972 – 1977 – Calificarea / diplomă obţinută: Contrucţii nave / Diplomă de bacalaureat – Liceul Industrial nr. 1 Galaţi
Competenţe şi abilităţi sociale
-spirit de echipă, tenacitate, voinţă,
-capacitatea de înţelegere în medii multi-etnice
Competenţe si aptitudini organizatorice
-bun organizator si manager
-abilităţi organizatorice si de comunicare
-stapânire de sine
-iniţiativa
-autoorganizare
-abilitatea de a lucra peste orele de program si de a face deplasări de serviciu în alte localităţi
Competente si aptitudini tehnice
-Experienţă în contrucţii si exploatare nave
-Experienţă în administraţie publică
-Relaţii bune de colaborare cu diaspora
-Exploatare computer
Distincţii obţinute
– 2004 Ordinul Naţional „Pentru Merit” in grad de Cavaler Preşedenţia Roâaniei
Realizările primarului Zanfir Iorguș în perioada 1996 – 2008
Construcții de locuințe și Asistență socială
– Program de construcție blocuri de locuințe tip ANL pentru tinerii căsătoriți și cazurile sociale (Strada Oituz, M.I. Dobrogeanu, Bulevardul Callatis);
– Program de construcție locuințe individuale sau tip duplex, zona Moară;
– Program de construcții locuințe, utilate complet, pentru oamenii fără adăpost (zona industrială).
– Înființarea primei cantine sociale din județul Constanța;
– Inițierea și dezvoltarea programului de susținere financiară și materială a familiilor nevoiașe;
– Inițierea programului de alfabetizare și integrare a romilor în societate;
– Construcția băii comunale și inițierea unei grădinițe sociale, în prezent, adusă de administrația actuală la stadiul de clădire dezafectată;
– Acordarea de rechizite, elevilor ce provin din familii nevoiașe cu scopul stopării fenomenului de abandon școlar.
Infrastructură și Investiții
– Inițierea și derularea unui program de reabilitare a drumurilor, trotuarelor, căilor de acces din Mangalia și stațiuni;
– Amenajarea de parcări în cartierele de blocuri (Strada Rozelor, zona Colegiului Economic, a Pieței Centrale etc.);
– Finalizarea asigurării sistemului de canalizare din oraș;
– Modernizarea și contorizarea sistemului de termoficare din oraș prin achiziționarea unor echipamente performante și economice pentru toate centralele din oraș;
– Începerea lucrărilor de reabilitare a Cordonului Saturn-Venus, în urma accesării fondurilor europene;
– Realizarea documentației necesare ecologizării lacurilor din stațiunea Neptun, pentru care se accesaseră bani europeni;
– Modernizarea și reamenajarea Portului Turistic, folosindu-se bani puși la dispoziție tot de către Uniunea Europeană;
– Înființarea Parcului Industrial și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii;
Dezvoltarea și promovarea învățământului, culturii, sportului și turismului
– Executarea lucrărilor de reparații capitale, modernizări și informatizare a tuturor instituțiilor de învățământ din Mangalia și stațiunea Neptun;
– Realizarea sălilor de sport a Școlii nr. 1, Liceului Teoretic Callatis.
– Amenajarea Bazei Sportive din zona Dobrogea II;
– Susținerea fotbalului prin modernizarea Stadionului Central;
– Susținerea rugby-ului prin construcția stadionului ”Marina Rugby”, cu toate dotările necesare;
– Sprijinirea tuturor competițiilor sportive din oraș;
– Înființarea Bibliotecii Municipale și modernizarea Bibliotecii Franceze;
– Restaurarea Cetății Callatis;
– Modernizarea Casei de Cultură Mangalia;
– Susținerea Festivalului Internațional ”Zile și Nopți de Literatură”, care s-a bucurat de participarea a sute de scriitori renumiți în întreaga lume, printre care Mario Vargas Llosa;
– Promovarea municipiului Mangalia în țară și în întreaga lume prin intermediul Simpozionului Românilor de Pretutindeni, ”Lumină de la Malul Mării”, a Festivalului Callatis, Târgului Estival de Carte ”Nisip la malul mării”, amenajarea ”Aleii Stelelor de Mare”, susținerea Galei Tânărului Actor ”HOP”, organizarea concursului culinar ”Plăcinta Dobrogeană”, care a ajuns, inclusiv la Bruxelles, participarea, anuală, a Primăriei Mangalia la Adunarea Generală a Asociației Vechilor Așezări Grecești din Bazinul Mediteraneean și al Mării Negre, sprijinirea ”Raliului Mării Negre KAYRA” în cadrul căruia ambarcațiuni din întreaga lume au ancorat în Portul Turistic Mangalia.
– Inițierea campaniei promoționale ”Eu sunt prietenul Mangaliei”, în cadrul căreia mii de vizitatori au primit, cadou, carduri cu facilități turistice.
– Susținerea construcției mai multor locașuri de cult din Mangalia.
La probă scrisă din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba Ec) – Proba obligatorie a profilului, desfășurată astăzi, 25 august 2020, au participat 782 candidați din 987 înscriși.
Nu s-au prezentat 202 candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nici un candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C.
Distribuirea lucrărilor pe tip de subiect a fost următoarea:
• Istorie- 88 candidați;
• Matematică- 694 candidați.
Subiectele și baremul de corectare pentru Proba obligatorie a profilului au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Ultima probă, Ed) Proba obligatorie a profilului, se va desfășura mâine, 26 augut 2020.
Menționăm faptul că ieri, 24.08.2020, s-a desfășurat proba Ea) Limba și literatura română la care au participat 492 candidați din 611 înscriși. Un candidat de la Liceul Tehnologic D. Leonida Constanța a fost eliminat pentru fraudă, având asupra lui un dispozitiv audio pentru comunicare la distanță.
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
La Tuzla au demarat lucrarile de asfaltare in zona Cartier „Tinerii căsătoriți”. Anuntul a fost facut de edilul comunei, Taner Resit: ” Dragi concetățeni, vă fac cunoscut faptul că au fost demarate lucrările de asfaltare a străzii Farului, zona cartier „Tinerii căsătoriți”, lucrare care urmează a se finaliza în cel mai scurt timp.
De asemenea, vă asigurăm că este o prioritate ca toate străzile afectate de lucrări să fie reparate cât mai rapid, pentru a elimina inconvenientele create”.