Medici specialişti noi la Spitalul Municipal Mangalia

–         Pacienţii pot fi consultaţi şi trataţi de endocrinolog, dermatolog şi kinetoterapeut

Chiar dacă avem un sistem de sănătate cu multe sincope, la Mangalia, conducerea Spitalului Municipal face eforturi pentru ca unitatea sanitară să ofere servicii medicale mai bune pacienţilor.

În acest sens, în ultimii doi ani, au fost angajaţi medici noi, fiind aduse specialităţi care nu existau în spitalul din Mangalia, pacienţii fiind nevoiţi să meargă la Constanţa sau chiar Bucureşti pentru a se trata. „Am reuşit să angajăm doi medici neurologi, urmând să-l aducem şi pe al treilea, un dermatolog, endocrinolog, oncolog, radiolog, pneumoftiziolog, kinetoterapeut pentru secţia de Recuperare posttraumatisme, în persoana unei asistente medicale de la noi care a absolvit şi facultatea, cât şi o moaşă. Am intenţionat să aducem şi cardiolog, anestezist şi specialist ATI, dar nu s-au prezentat candidaţi la concursurile pe care

le-am organizat. În acelaşi timp, la sfârşitul anului trecut am reuşit să înregistrăm premiera de a separa liniile de gardă în funcţie de specialităţi, deoarece se întâmpla ca în cazul unei fracturi, pacientul să fie consultat de către un medic internist. Astfel, am adus doi medici chirurgi şi doi ortopezi, cu care am semnat contracte de colaborare, ce asigură liniile de gardă, urmând ca la data de 1 februarie să sosească şi un pediatru”, a declarat directorul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu.

În viitor, secţie ultramodernă de Terapie Intensivă şi intervenţii laparoscopice

Acesta a mai precizat că spre deosebire de alte unităţi sanitare din judeţ, spitalul din Mangalia a încheiat anul 2012 fără datorii, mai mult decât atât, angajaţii primindu-şi, integral, atât drepturile salariale, cât şi tichetele de masă.   

Şi pentru 2013, conducerea spitalului are planuri mari, urmând ca acestea să se concretizeze prin finalizarea documentaţiei necesare pentru aparatura medicală pe care autorităţile locale a achiziţionat-o. Mai precis, spitalul a fost dotat cu un laparoscop ce va deveni funcţional până la data de 1 martie, când va fi efectuată prima intervenţie chirurgicală fără bisturiu. Până atunci, medicul este nevoit să evalueze noul aparat, astfel ca atunci când intră în sala de operaţie, laparoscopul să nu creeze probleme. De asemenea, a fost cumpărat un artroscop, cu aparat Rontgen mobil cu lanţ video ce va fi folosit pentru diagnosticarea unor leziuni osteoarticulare ce nu pot fi vizualizate altfel. La parterul Pavilionului B, în apropierea modulului de Urgenţă, a fost adus un ecograf 4 D, util în cazurile grave. În plus, secţia de Urologie a fost dotată cu o trusă de endourologie joasă ce va fi folosită pentru investigarea şi extracţia calculilor vezicii urinare, în caz de prostată etc.

Cel mai ambiţios proiect rezervat pentru 2013 îl reprezintă amenajarea şi dotarea la standardele Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală  a unui salon de terapie intensivă. Acesta va avea 15 paturi ce vor fi dotate cu aparatură de monitorizare a pacienţilor şi de intervenţie rapidă în cazul producerii unui infarct sau accident vascular cerebral.