ONG Mare Nostrum: Primul delfin eșuat din 2025 a fost găsit la Mangalia

delfin mort

ONG Mare Nostrum transmite că, anul acesta, primul caz de delfin eșuat de pe litoralul românesc a fost semnalat la Mangalia.

„Săptămâna aceasta, am înregistrat primul caz de eșuare din acest an. Delfinul găsit pe malul mării, în Mangalia, aparținea speciei 𝑃ℎ𝑜𝑐𝑜𝑒𝑛𝑎 𝑝ℎ𝑜𝑐𝑜𝑒𝑛𝑎 𝑟𝑒𝑙𝑖𝑐𝑡𝑎 (marsuin).

Ajută-ne să protejăm cetaceele! Dacă vezi un delfin, fie în mediul său natural, fie eșuat, te rugăm să ne semnalezi imediat la telefon 𝟎𝟕𝟔𝟑 𝟐𝟓𝟓 𝟕𝟑𝟏”, trasmite ONG Mare Nostrum.

Pe aceeași temă:

A murit Chen Chen, vedeta Delfinariului din Constanța




Amenzi URIAȘE pentru vecinii care ascultă muzică tare sau dau cu bormașina la ore nepotrivite

Muzica, vecini

Guvernul vrea să crească amenzile prevăzute pentru tulburarea liniștii publice. Spre deosebire de legea actuală, care sancționa în principal tulburarea liniștii în orașe, proiectul extinde aplicarea regulilor și în localitățile rurale.

Cei care își deranjează vecinii în intervalul 22:00 – 08:00, dar și în perioada de liniște de la prânz (13:00 – 14:00), vor risca amenzi între 1.000 și 2.000 de lei, în creștere față de actualul prag maxim de 1.500 de lei. În cazul unei recidive în termen de 72 de ore (față de 24 de ore în legea veche), sancțiunea poate ajunge la 6.000 de lei. Dacă abaterea se repetă și a treia oară, amenda maximă se ridică la 12.000 de lei.

Pentru petrecerile private organizate în locuințe și acompaniate de muzică la volum ridicat, sancțiunile vor fi și mai drastice. Prima abatere va fi penalizată cu sume între 4.000 și 6.000 de lei, iar recidiva în decurs de 72 de ore poate atrage amenzi de până la 12.000 de lei. Aceste sancțiuni sunt menite să descurajeze evenimentele private desfășurate fără respectarea orelor de liniște.

Mai mult, persoanele care refuză sau nu pot achita aceste amenzi vor fi obligate să presteze muncă în folosul comunității. Această măsură introduce o sancțiune alternativă, menită să responsabilizeze pe cei care nu respectă normele de conviețuire socială.

De asemenea, proiectul clarifică modalitatea de aplicare a sancțiunilor. Nu doar muzica la volum ridicat va fi penalizată, ci și alte surse de zgomot intens, precum bormașinile, ciocanele și alte unelte electrice. Indiferent dacă zgomotul provine dintr-un apartament de bloc sau dintr-o casă aflată la sat, autoritățile vor putea aplica sancțiuni în afara orelor permise.

 




Sindicaliștii Damen Mangalia: „Statul român atribuie contracte de sute de milioane de euro Damen Galați, fără a impune măsuri pentru salvarea șantierului din Mangalia!”

Protest Damen Mangalia

Sindicaliștii de la Damen Mangalia au remis o scrisoare deschisă Guvernului României, semnată de Laurențiu Gobeajă, în care cer măsuri imediate de redresare a șantierului.

„Stimați membri ai Guvernului României,

Sindicatul Liber Navalistul, reprezentând angajații șantierului naval din Mangalia, Damen Shipyards Mangalia (DSMa), vă adresăm această scrisoare deschisă pentru a atrage atenția asupra unei situații critice și aparent paradoxale care pune sub semnul întrebării strategia statului român privind redresarea șantierului naval din Mangalia considerat obiectiv strategic de interes național.

Un recent articol de presă, intitulat: „Exclusiv | Guvernul negociază cu Damen Galați construcția a trei nave de luptă, în valoare de jumătate de miliard de euro”  a stârnit reacții în rândul angajaților și al comunității din Mangalia.

Această decizie ridică o întrebare fundamentală:

De ce Guvernul României nu a negociat construcția acestor nave la Mangalia, unde statul român este acționar majoritar, și a ales să sprijine Damen Galați în locul acestui șantier aflat în mare dificultate?

Este cel puțin paradoxal și de neînțeles cum statul român atribuie contracte de sute de milioane de euro fără a impune măsuri pentru salvarea șantierului din Mangalia, tocmai companiei Damen, cea care a dat în judecată statul român la Curtea de Arbitraj Internațional de la Viena, solicitând despăgubiri de sute de milioane de euro.

Coincidență sau nu, valoarea de jumătate de miliard de euro coincide cu suma vehiculată în presă despre valoarea pretinsă de Damen pentru a ieși din asocierea cu statul român.

Șantierul naval din Mangalia se află în insolvență, cu activitatea suspendată din iunie 2024 până în prezent, iar această perioadă a fost prelungită cu încă trei luni. Însă, fără finanțare și fără comenzi, șansele de redresare sunt extrem de reduse. Fără sprijin din partea acționarilor și implicit al statului român, acest șantier riscă să fie închis, în timp ce reprezentanții Guvernului României asistă pasiv la falimentarea și închiderea celui mai mare șantier naval din România și negociază cu firma Damen contracte de sute de milioane de euro, dar pentru șantierul din Galați, nu pentru cel din Mangalia.

Care ar putea fi explicația? Este o situație paradoxală și greu de înțeles, probabil va fi și greu de explicat. Tocmai de aceea vă cerem explicații, deoarece nu putem înțelege rațiunea și logica unei astfel de decizii.

Atribuirea directă a acestor comenzi către Damen, în loc să fie distribuite către șantierul din Mangalia, pare să susțină mai degrabă interesele companiei Damen decât pe cele ale statului român și ale angajaților din Mangalia.

Închiderea acestui șantier ar avea consecințe grave asupra economiei și siguranței naționale. Șantierul dispune de infrastructura necesară pentru construcția, reparația și modernizarea navelor militare, iar pierderea acestei capacități ar reprezenta un risc strategic major.

În acest context, Guvernul României are obligația de a comunica răspunsuri clare și transparente la întrebările adresate. Vrem să știm dacă statul român are o strategie pentru salvarea șantierului din Mangalia, pentru reluarea activității și ieșirea din insolvență a acestei societăți mixte.

Salariații din Mangalia se află într-o situație disperată. De cinci luni, salariile au fost achitate din Fondul de Garantare, fond care nu mai poate fi accesat. Societatea DSMa se află în incapacitate de plată, iar angajații nu au certitudinea că își vor primi salariile, ceea ce înseamnă că mulți dintre ei nu vor avea ce pune pe masă de Paște.

Având în vedere că Guvernul negociază cu Damen pentru construcția de corvete în Galați, ne întrebăm de ce nu acordă aceeași atenție și resurse pentru redresarea șantierului naval din Mangalia (DSMa), care beneficiază de o infrastructură importantă și de o vastă experiență în domeniul naval.

În acest sens, solicităm clarificări referitoare la următoarele întrebări:

  1. De ce nu a fost elaborat un plan concret de măsuri pentru redresarea șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, având în vedere importanța sa strategică?
  2. Ce măsuri a luat Guvernul pentru a preveni falimentul societății și pentru a proteja locurile de muncă ale angajaților șantierului naval din Mangalia?
  3. Cum justifică Guvernul faptul că negociază cu Damen pentru construirea de corvete la Galați, în timp ce șantierul din Mangalia este ignorat și lăsat fără sprijin?

Sindicatul Liber Navalistul face apel la Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și cu ceilalți membri ai Cabinetului, să ia măsuri urgente pentru sprijinirea și revitalizarea șantierului din Mangalia. Statul român, în calitate de acționar majoritar, trebuie să se implice activ în redresarea acestui șantier, să protejeze locurile de muncă și să contribuie la relansarea acestui pilon important al industriei navale românești.

Conform Constituției: Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent, deci Statul Român are obligația și responsabilitatea de a interveni pentru salvarea șantierului din Mangalia. Lăsarea acestuia în faliment, în timp ce Damen Galați primește contracte de sute de milioane de euro, este o decizie greu de justificat. Așteptăm un răspuns urgent din partea Guvernului României, care să clarifice strategia privind viitorul acestui șantier și să prezinte măsuri concrete pentru redresarea sa.

În numele angajaților Damen Shipyards Mangalia și al comunității din Mangalia, cerem Guvernului României să acționeze pentru salvarea celui mai mare șantier naval din țară!”




Polițistul Dragoș Lămboiu din Mangalia a salvat o bătrânică, ce era gata să fie înșelată de trei indivizi

Dragoș Lămboiu

Dragoș Lămboiu, de la Poliția Mangalia, a salvat la timp o bătrânică, ce era gata să fie păcălită de trei indivizi.

Potrivit unui comunicat al colegilor săi din IPJ Constanța, Dragoș Lămboiu „a fost omul potrivit la locul potrivit. A prins în flagrant doi bărbați și o femeie bănuiți că ar fi înșelat o bătrână căreia i-ar fi vândut pește la un preț mult mai mare.

Aflat în timpul liber, polițistului i s-a părut nefirească prezența în zonă a celor trei, iar bănuielile lui par să fi fost întemeiate.

În portabagajul mașinii acestora au fost găsite peste 100 de kilograme de pește și icre, așa că nu este exclus ca, prin intervenția sa, colegul nostru  să fi împiedicat o altă înșelăciune”.




Doru Colgiu este nemulțumit de cei patru ani de pușcărie primiți. Judecătorii vor recuperarea banilor din șpăgi inclusiv de la soția sa

Dorinel Colgiu

Pe 1 aprilie 2025, Dorinel (Doru) Colgiu a făcut apel la decizia magistraților constănțeni, care l-au condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență în formă continuată. Totodată, judecătorii au completat decizia inițială, în sensul că banii din șpăgi vor fi recuperați inclusiv de la soția lui Colgiu.

Iată ce au decis judecătorii tot ieri, 1 aprilie:

Dispune confiscarea extinsă în folosul statului de la inculpatul Colgiu Dorinel a sumelor de 170.740 lei, 17.800 euro (89.000 lei), 1.000 dolari (5.000 lei) și 1.200 euro (6.000 lei), totalizând 270.740 lei (cu excepția sumelor ce vor face obiectul confiscării speciale sau restituirii).”

În baza art.278-279 C.p.p. înlătură omisiunea vădită din dispozitivul şi considerentele sentinţei penale nr.210/31.03.2025 dispusă de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 7359/118/2024 în sensul că, alături de celelalte dispoziţii, se va trece şi:

Dispune confiscarea extinsă în folosul statului de la inculpatul Colgiu Dorinel a sumei de 1.468.172,37 lei-sumă stabilită potrivit procesului-verbal de investigații din care a rezultat că în perioada 01.07.2019 – 24.07.2024, din care a rezultat această diferență de 1.468.172,37 lei între, pe de o parte, cheltuielile efectuate și activele financiare deținute de către Colgiu Dorinel și Colgiu I.C. și, pe de altă parte, veniturile cunoscute de care au beneficiat cei doi, sumă a cărei proveniență nu a putut fi stabilită, raportat la datele și înscrisurile analizate în prezenta cauză și care reprezintă disproporție între veniturile licite/cunoscute și averea soților Colgiu Dorinel și Colgiu I.C.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale nr.210/31.03.2025 dispusă de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 7359/118/2024 . Se vor face menţiunile corespunzătoare la sfârşitul actului corectat. În baza art.275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronun?ată prin punerea soluţiei la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 01.04.2025, conform art.405 din Codul de procedură penală.

Pe aceeași temă:

Primarul Cristian Radu si sfătuitorul său, Dorinel Colgiu, două exemple de bugetari cu mare succes în afaceri… personale!

4 ani și 4 luni de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Dorinel Colgiu, fostul șef al Goldterm Mangalia!




Un bărbat având un briceag asupra lui, depistat de jandarmi pe holul judecătoriei din Medgidia

Briceag

Azi, 02.04.2025, ora 10:00, jandarmii aflați în postul de pază din Judecătoria Medgidia au observat, pe holul instituției, un bărbat agitat care le-a spus că se prezentase acolo ca parte într-un proces de divorț.

Jandarmii l-au legitimat pe cel în cauză și l-au întrebat dacă are asupra sa obiecte periculoase. În acel moment bărbatul a scos din buzunar un cuțit de tip briceag. Bărbatul a fost verificat în evidențe, reieșind faptul că figurează cu mențiuni operative.

Deoarece fapta bărbatului este infracțiune conform prevederilor legale în vigoare, jandarmii au reținut briceagul și au întocmit acte premergătoare constatării unei posibile infracțiuni.

Bărbatul în cauză, împreună cu obiectul confiscat de la acesta, a fost predat lucrătorilor de poliție pentru continuarea cercetărilor.




(FOTO/VIDEO) Restaurantul Pelican din stațiunea Saturn urmează să fie DEMOLAT. Cum arată azi unul dintre cele mai celebre localuri din sudul litoralului

Restaurant Pelican Saturn

Primăria Mangalia a emis, în luna februarie, certificatul de urbanism nr. 64 – Desființare imobil C1 existent Restaurant Pelican, valabil pentru 12 luni.

Restaurantul Pelican aparține SC Hoteluri Restaurante Sud SA (societate care a preluat o parte a activelor THR Marea Neagă).

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

 

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn

Restaurant Pelican Saturn
Restaurant Pelican Saturn




Deputatul Daniel Georgescu: „Domnule președinte Crin Antonescu aveți votul meu, dar puneți județul Constanța pe primul loc!”

Daniel Georgescu

Candidatul Alianței România Înainte, Crin Antonescu, a venit, astăzi, 1 aprilie 2025, la Constanța. La Centrul Multifuncțional Jean Constantin, acesta s-a întâlnit cu primarii PSD și PNL.

În sală a luat cuvântul și prim vicepreședintele PSD Constanța, deputatul Daniel Georgescu. Acesta a spus:

“Era o reclama după Revoluție care zicea: Dacă vrei cu adevărat, POȚI!

Toți cei din sală sunteți lideri în localitățile dumneavoastră. Toți cei din sală am dat, la alegeri, ora exactă în județul Constanța.

Avem în Crin Antonescu un aliat pentru orașele și comunele noastre, un președinte care nu va tolera abuzuri și va face dreptate pentru oameni, care vrea o Românie normală și care va ști să spună STOP! exceselor unor așa ziși progresiști.

Sunt convins că vrem la Cotroceni un președinte cu care să putem dialoga, cu care să vorbim aceeași limbă și cu care avem planuri comune.

Nu ne dorim un aventurier.

România are nevoie de curaj, dar și de moderație.

Toți bufonii care încearcă azi să fie lideri antisistem sunt doar niște glume.

Să știți că unii dintre cei de aici avem ambiția să readucem județul acolo unde merită să fie. Constanța trebuie să fie o forță la fel ca Bucureștiul, are oameni muncitori, cu multă putere de muncă.

Așadar, domnule președinte Crin Antonescu aveți votul meu, dar vă rog puneți județul Constanța pe primul loc. Se poate, aveți toată încrederea!”




Iată rezultatele simulărilor naționale în județul Constanța. Gala Galaction Mangalia – în top 25

Elevi, examen

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța a publicat rezultatele simulărilor naționale. În județul Constanța media celor două materii, Matematică și Limba Română a fost de 6,26, față de media de la simularea națională de anul trecut – 5,77.

Din 159 de unități de învățământ, 23 au înregistrat medii peste 7,00 și 101 – medii peste 5,00.

„Cea mai mare medie a fost de 9,925, iar cea mai mică – 1,00. La Matematică s-au obținut 32 de note de 10. La Limba și literatura română s-au obținut 3 note de 10.

Media județului la Matematică este 6,34. Media județului la Limba și literatura română este 6,11”, a declarat prof. Sorin Mihai.

Din cei 5997 de elevi prezenți la ambele probe:

  • 404 au medii între 9,00 și 9,925;
  • 1992 au medii între 7,00 și 8,99;
  • 1911 au medii între 5,00 și 6,99;
  • 1690 au medii sub 4,99.
Nr. crt. DENUMIREA UNITĂȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT
1. COLEGIUL NAŢIONAL ’MIRCEA CEL BĂTRÂN’ CONSTANŢA
2. LICEUL TEORETIC ’OVIDIUS’ CONSTANŢA
3. LICEUL TEORETIC ’TRAIAN’ CONSTANŢA
4. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’COLIBRI’ CONSTANŢA
5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’SPECTRUM’ CONSTANŢA
6. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ‘SCHOOL OF LONDON’ CONSTANŢA
7. COLEGIUL NAŢIONAL ’MIHAI EMINESCU’ CONSTANŢA
8. LICEUL TEORETIC ’DECEBAL’ CONSTANŢA
9. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 30 ’GHEORGHE ŢIŢEICA’ CONSTANŢA
10. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’PETRE ISPIRESCU’ CONSTANŢA
11. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 24 ’ION JALEA’ CONSTANŢA
12. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 43 ’FERDINAND’ CONSTANŢA
13. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 ’REMUS OPREANU’ CONSTANŢA
14. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 28 ’DAN BARBILIAN’ CONSTANŢA
15. LICEUL TEORETIC ’EDUCATIONAL CENTER’ CONSTANŢA
16. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 29 ’MIHAI VITEAZUL’ CONSTANŢA
17. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 ’CIPRIAN PORUMBESCU’ CONSTANŢA
18. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 39 ’NICOLAE TONITZA’ CONSTANŢA
19. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 18 ’JEAN BART’ CONSTANŢA
20. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 38 ’DIMITRIE CANTEMIR’ CONSTANŢA
21. COLEGIUL NAŢIONAL PEDAGOGIC ’CONSTANTIN BRĂTESCU’ CONSTANŢA
22. LICEUL TEORETIC ’LUCIAN BLAGA’ CONSTANŢA
23. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.37 CONSTANŢA
24. LICEUL TEORETIC ’GEORGE CĂLINESCU’ CONSTANŢA
25. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’GALA GALACTION’ MANGALIA
26. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’CONSTANTIN BRÂNCUŞI’ MEDGIDIA
27. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 MANGALIA
28. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’WILHELM MOLDOVAN’ CONSTANŢA
29. LICEUL TEORETIC ’IOAN COTOVU’ HÂRŞOVA
30. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’GEORGE ENESCU’ NĂVODARI
31. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 12 ’B.P.HAŞDEU’ CONSTANŢA
32. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’GEORGE COŞBUC’ 23 AUGUST
33. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’MIRCEA ELIADE’ CERNAVODĂ
34. LICEUL TEORETIC ’CALLATIS’ MANGALIA
35. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 40 ’AUREL VLAICU’ CONSTANŢA
36. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 16 ’MARIN IONESCU DOBROGIANU’ CONSTANŢA
37. COLEGIUL NAŢIONAL DE ARTE ’REGINA MARIA’ CONSTANŢA
38. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’LUCIAN GRIGORESCU’ MEDGIDIA
39. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 23 ’CONSTANTIN BRÂNCOVEANU’ CONSTANŢA
40. LICEUL TEORETIC ’EMIL RACOVIŢĂ’ TECHIRGHIOL
41. LICEUL TEORETIC ‘MIHAIL KOGĂLNICEANU’ MIHAIL KOGĂLNICEANU
42. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 EFORIE NORD
43. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’ADRIAN V.RĂDULESCU’ MURFATLAR
44. ȘCOALA PROFESIONALĂ CIOBANU
45. LICEUL TEORETIC ’CARMEN SYLVA’ EFORIE
46. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 33 ’ANGHEL SALIGNY’ CONSTANŢA
47. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’ION BORCEA’ AGIGEA
48. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’I.L.CARAGIALE’ MEDGIDIA
49. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 CERNAVODĂ
50. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 BIRUINŢA
51. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’GRIGORE MOISIL’ NĂVODARI
52. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 8 CONSTANŢA
53. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’IULIU VALAORI’ NISIPARI
54. LICEUL ’REGELE CAROL I’ OSTROV
55. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 22 ’I.C.BRĂTIANU’ CONSTANŢA
56. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 VALU LUI TRAIAN
57. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 2 MAI
58. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’MIHAI EMINESCU’ COSTINEŞTI
59. LICEUL TEORETIC ‘ANGHEL SALIGNY’ CERNAVODĂ
60. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 17 ’ION MINULESCU’ CONSTANŢA
61. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’TUDOR ARGHEZI’ NĂVODARI
62. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 HORIA
63. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’VASILE ALECSANDRI’ CORBU
64. LICEUL TEORETIC MURFATLAR
65. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 LUMINA
66. ŞCOALA ’SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI’ CONSTANŢA
67. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’GHEORGHE LAZĂR’ CORBU
68. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 FÂNTÂNELE
69. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SIMINOC
70. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’S.A.ESENIN’ GHINDĂREŞTI
71. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.14 CONSTANŢA
72. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’VICEAMIRAL IOAN MURGESCU’ VALU LUI TRAIAN
73. LICEUL TEHNOLOGIC ’NICOLAE DUMITRESCU’ CUMPĂNA
74. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 TUZLA
75. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’NICOLAE MARALOI’ SARAIU
76. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 POARTA ALBĂ
77. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 OITUZ
78. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’CRISTEA CARAMAN’ COGEALAC
79. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 ‘POET OVIDIU’ OVIDIU
80. LICEUL COBADIN
81. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’SFÂNTUL ANDREI’ MANGALIA
82. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 CIOCÂRLIA DE SUS
83. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ISTRIA
84. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 TOPALU
85. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CERNAVODĂ
86. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 RÂMNICU DE JOS
87. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’NICHITA STĂNESCU’ MERENI
88. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’EMIL GÂRLEANU’ BĂRĂGANU
89. LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ’NICOLAE ROTARU’ CONSTANŢA
90. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 COMANA
91. LICEUL TEHNOLOGIC ’ION PODARU’ OVIDIU
92. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SILIŞTEA
93. LICEUL TEHNOLOGIC TOPRAISAR
94. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 NUNTAŞI
95. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 PEŞTERA
96. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 TÂRGUŞOR
97. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CIOCÂRLIA
98. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’MARIN SORESCU’ CONSTANŢA
99. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ‘ADRIAN GHENCEA’ SĂCELE
100. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’DIMITRIE ŞTIUBEI’ CONSTANŢA
101. LICEUL TEHNOLOGIC ’I.C.BRĂTIANU’ NICOLAE BĂLCESCU
102. LICEUL TEHNOLOGIC ’MIHAI VITEAZUL’ MIHAI VITEAZU
103. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’DAN SPĂTARU’ ALIMAN
104. LICEUL TEHNOLOGIC CRUCEA
105. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’ION GHICA’ TORTOMAN
106. LICEUL AGRICOL POARTA ALBĂ
107. LICEUL TEORETIC NEGRU VODĂ
108. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 MOVILIŢA
109. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 PIATRA
110. LICEUL TEHNOLOGIC ’NICOLAE ISTRĂŢOIU’ DELENI
111. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SEIMENI
112. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’ION CREANGĂ’ ALBEŞTI
113. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 VULTURU
114. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 HÂRŞOVA
115. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 LIMANU
116. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CASTELU
117. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 MANGALIA
118. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ‘CONTRAAMIRAL PETRICĂ STOICA’ PECINEAGA
119. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ‘ANASTASIA’ CONSTANȚA
120. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’NICOLAE IORGA’ MOŞNENI
121. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SALIGNY
122. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DOROBANŢU
123. LICEUL TEHNOLOGIC INDEPENDENŢA
124. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 OLTINA
125. LICEUL TEORETIC BĂNEASA
126. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’DUMITRU GAVRILESCU’ GÂRLICIU
127. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 10 ’MIHAIL KOICIU’ CONSTANŢA
128. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 6 ’NICOLAE TITULESCU’ CONSTANŢA
129. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 COTU VĂII
130. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 RASOVA
131. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 CULMEA
132. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ‘PERICLE MARTINESCU’ VIIŞOARA
133. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 GRĂDINA
134. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’SPIRU HARET’ MEDGIDIA
135. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DUNĂRENI
136. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ION CORVIN
137. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’MIRCEA DRAGOMIRESCU’ MEDGIDIA
138. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 GALIŢA
139. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 SATU NOU
140. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 MIRCEA VODĂ
141. ȘCOALA PROFESIONALĂ ’JEAN DINU’ ADAMCLISI
142. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SINOIE
143. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CHIRNOGENI
144. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 TARIVERDE
145. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’MARIN VOINEA’ CERCHEZU
146. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 COSLUGEA
147. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 GENERAL SCĂRIŞOREANU
148. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CUZA VODĂ
149. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 PANTELIMON
150. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 PLOPENI
151. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.31 CONSTANŢA
152. COLEGIUL NAŢIONAL ’KEMAL ATATURK’ MEDGIDIA
153. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 AMZACEA
154. ȘCOALA PROFESIONALĂ ’RADU PRIŞCU’ DOBROMIR
155. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’IOAN ATANASIU’ LIPNIŢA
156. ŞCOALA GIMNAZIALĂ ’MIHAIL SADOVEANU’ MEDGIDIA
157. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DUMBRĂVENI
158. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 VĂLENI
159. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 FĂUREI



Șofer fără permis de conducere, tras pe dreapta de polițiști la Moșneni

Poliție, razii

Ieri, 31 martie 2025, în jurul orei 17.00, polițiștii Poliției Municipiului Mangalia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar conduce un autoturism în satul Moșneni  fără a deține permis de conducere.

La scurt timp, vehiculul a fost interceptat pe strada Despot Vodă, de polițiștii Biroului de Siguranță Rutieră.

La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 64 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu ar deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

Totodată, s-a constatat că autoturismul ar avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 20 octombrie 2024 și nu ar avea asigurare obligatorie de răspundere civilă.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști.




Mesajul primarului din Tuzla, înainte de asfaltarea mai multor străzi. Taner Reșit: „Rog locuitorii comunei să facă demersurile pentru branșarea la rețeaua de apă și canalizare”

Asfaltare Tuzla

Primarul comunei Tuzla, Taner Reșit, face un apel la cetățenii care încă nu sunt branșați la rețeaua de apă și canal să facă demersurile necesare în vederea branșării. 

„Alăturat vă atașez lista cu străzile ce urmează a fi asfaltate.

Pentru locuitorii acestor străzi care nu sunt branșați la conducta de apă și canalizare, am rugămintea ca în regim de urgență să facă demersurile necesare în vederea branșării, deoarece după asfaltarea străzilor nu se va mai putea interveni pe acestea”, a transmis Taner Reșit.