2 mai 2024

Aproximativ 19.000 ţigarete de contrabandă şi două kilograme de tutun vrac confiscate de poliţiştii de frontieră

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în municipiul Constanţa, 18.960 de ţigarete netimbrate, pe care doi cetăţeni români le transportau cu un autoturism, fără a deţine documente legale.

De asemenea, în P.T.F. Vama Veche a fost identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară 2.020 grame de tutun vrac fără documente de provenienţă.

În data de 31.10.2015, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, pe raza municipiului Constanţa, o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă.

Cu acest prilej, a fost oprit în trafic un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Constanţa, în care se aflau doi bărbaţi cărora li s-au solicitat documentele la control.

În urma identificării s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetăţenii români H.A.C. în vârstă de 21 de ani, respectiv fratele său H.S. de 25 ani, iar la controlul autoturismului au fost descoperite 18.960 de ţigarete netimbrate marca „Speed Blue” provenite din activitatea de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 9.480 de lei, iar autoturismul evaluat la aproximativ 7.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 08.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.N. în vârstă de 60 de ani, care călătorea cu un microbuz marca Ford înmatriculat în R. Bulgaria.

În urma controlului, în bagajele personale a fost descoperită cantitatea de 2.020 grame tutun vrac, ambalată într-un pachet de plastic, pentru care bărbatul a declarat că a achiziţionat-o din R. Bulgaria pentru consumul propriu, fără a putea prezenta însă documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de tutun vrac şi efectueaza cercetari pentru săvârşirea înfracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.