26 aprilie 2024

Un singur medic asigură linia de gardă la Pediatria Mangalia!

Spitalul Municipal Mangalia trece printr-o criză acută de medici pediatri. Din cele 5 posturi pe care le are prevăzute unitatea medicală, unl singur este ocupat. Așa se face că, în cazul urgențelor pediatrice, părinții sunt sfătuiți să caute leac pentru cei mici fie la cadrele de specialitate din Policlinică (asta numai pe timpul zilei), fie să apeleze numărul de urhență 112 și să pornească, cu Ambulanța, spre Spitalul Clinic Județean Constanța.

Spitalul Municipal Mangalia va scoate la concurs, în perioada următoare, trei posturi de medici în domeniul Pediatrie, două dintre acestea fiind pe perioadă nedeterminată, iar un post pe perioadă determinată.

Într-un comunicat de presă se arată că unitatea medicală a început demersurile în acest sens, urmând ca după aprobarea posturilor de către ministerul de resort să fie organizat concursul propriu-zis.

Cei interesați pot urmări anunțurile de angajare, pe site-ul spitalului. Potrivit reprezentanților unității sanitare, în prezent, pe Secția de Pediatrie, își desfășoară activitatea doar un singur medic pediatru, iar consultațiile în Compartimentul Primiri Urgențe Pediatrie se fac până la ora 14:00.

De curând, dintre medicii care acordau consultații în spital, un medic pediatru și-a dat demisia, iar un altul a intrat în concediu prenatal. Așa se face că, din cei cinci medici câți ar trebui să lucreze la spital, doar unul asigură linia de gardă.