8 septembrie 2024 2:40

Președintele FSL: „Asistăm la un proces de DISTRUGERE a Șantierului Naval Damen din Mangalia. Navaliștii sunt condamnați să bântuie prin Europa”

 Președintele Federației Sindicatelor Libere face un apel la politicienii români aflați la putere, care trebuie să schimbe soarta Șantierului Damen Mangalia și, implicit, pe cea a angajaților acestuia.

„Din păcate, asistăm la un proces silențios de distrugere a șantierului naval din Mangalia. Cu un conflict la Marea Neagră unul dintre cele mai importante șantiere din sud – estul Europei este lăsat de izbeliște”, notează Florian Marin.

„Aruncat în insolvență, pradă unor interese geopolitice căre nu manifestă nicio legătură cu interesul salariaților sau cu comunitatea din Mangalia, actualii decidenți ai clasei politice din România negljează soarta și viitorul șantierului și pe cel al Mangaliei.

Acum vedem macarale și docuri goale. Riscăm să vedem numai docuri goale, în perioada următoare, în situația în care acest proces va continua.

Navaliștii din Mangalia sunt condamnați să bântuie prin Europa, aceasta fiind singura opțiune reală, certă și imediat disponibilă pusă pe masă de actualii decidenți politici.

Haideți, domnilor politicieni, e an electoral, mai multă preocupare nu strică!”

FOTO: Florian Marin