25 aprilie 2024

Activitatea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia a fost transferată la Complex HORA din Saturn

Începând din 29 mai 2023, Complexul Hora din Saturn va găzdui activitatea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Pavilionului A.

Anunțul a fost făcut de managerul general al Sanatoriului Balnear Mangalia, Bogdan Maganu, care a adăugat că, pe 22.12.2022, a fost semnat acordul nr. 1934 privind Contractul de proiectare și execuție de lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare și extindere, ceea ce implică predarea amplasamentului în vederea desfășurării lucrărilor mai sus menționate.

Astfel, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia a semnat un Acord-cadru de prestări servicii de închiriere  a spațiilor aferente Complexului Hora din stațiunea Saturn, unde își va reloca activitățile din cadrul pavilionului A.

Pacienții ce și-au programat sau urmează să își programeze o cură de tratament balneo fiziokineto-terapeutic în cadrul pavilionului A, că începând cu data de 29.05.2023, serviciile de tratament, cazare şi masă, din cadrul acestui pavilion, se vor asigura în cadrul complexului Hora din stațiunea Saturn.

Pacienții vor putea beneficia de diferite tipuri de tratamente balneo fizio-kinetoterapeutice profilactice,  terapeutice, de recuperare, precum și de complexul de factori sanogeni ai litoralului românesc: nămolurile terapeutice, ape minerale, clorurate, sodice, sulfuroase, mezotermale, bioclimat marin bogat în aerosoli salini şi radiaţie solară.

Baza de cazare, Hotel Hora, este clasificată la  categoria trei stele, dispune de 350 locuri cazare, în camere duble. Toate camerele și apartamentele au balcon și sunt dotate cu aer condiționat, televiziune prin cablu, LED TV, minibar, telefon, baie cu cabina duș, acces securizat pe bază de cartelă.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, va asigura masa în cadrul restaurantului Hora, unitatea de servire a mesei clasificată la categoria 3 stele, parte a hotelului cu acelasi nume, ce dispune de 250 locuri/serie pentru servirea mesei, astfel:

–  trei mese pe zi, în regim de pensiune, în incinta clădirii în care se asigură cazarea;

– un meniu complet care include zilnic trei feluri la masa principală;

– meniuri diverse, în funcţie de afecţiuni (diete);

– includerea în  meniuri a tuturor produselor de bază (carne legume, fructe, lactate etc.), cu asigurarea corespunzătoare a necesarului zilnic de calorii. Un meniu va fi oferit de cel mult 2 ori pe durata unui sejur;

– meniuri adaptate pentru pacienţi aparţinând diferitelor etnii sau culte religioase.

Pacienții care sunt deja internați în cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, pavilion A, își vor finaliza cura de tratament la sediul de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 2, iar cei ce și-au programat cura de tratament, începând cu data de 29.05.2023, se vor prezentala noua locație din cadrul complexului Hora, Saturn.