12 mai 2024

Extrem de zâmbitoare în sala de judecată, ucigaşa Loredana Atănăsoaie nu a revenit acasă, ci rămâne în spatele gratiilor

Loredana și Alina

Loredana și Alina

Luni, 8 ianuarie 2024, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Loredana Atănăsoaie din Vaslui care în vara anului trecut şi-a ucis cu bestialitate cea mai bună prietenă, pe Alina Elena Ciobanu, să rămână în continuare în arest.

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpata ATĂNĂSOIAE LOREDANA IONELA, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.pen., furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b C.pen., efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art. 250 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (2 acte materiale), operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, prev. de art. 2501 C.pen., şi acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (3 acte materiale), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

Menţine măsura arestării preventive luate faţă de inculpata ATĂNĂSOAIE LOREDANA IONELA, urmând ca aceasta să fie verificată din nou cel târziu la data de 06.02.2024. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatei, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”.

Tot ieri, a fost stabilit termen şi pentru camera preliminară, însă nici avocatul criminalei, nici apărătorul ales al fetei ucise, av. Florin Răican nu au formulat cereri şi excepţii. În perioada următoare, după ce magistraţii vor constata că rechizitoriul prin care criminal a fost trimisă în judecată pentru omor este legal întocmit de către Parchet, se va stabili primul termen de judecată pe fond.

Referitor la ziua de ieri, mai exact la verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului preventive faţă de tânăra ucigaşă, av. familiei victimei, Florin Răican a declarant pentru Ediţia de Sud: “Loredana a fost adusă în sala de judecată de către o domnişoară polițist şi părea că nu este afectată de nimic din ceea ce se întâmpla în jurul său. Avocatul desemnat din oficiu   s-a apropiat de ea şi i-a şoptit câteva cuvinte, moment în care Loredana a început să râdă. Aceasta şi-a păstrat buna dispoziţie până în momentul în care în sală a intrat judecătorul de drepturi şi libertăţi.

În timp ce procuroarea a solicitat menţinerea arestului preventive faţă de autoarea omorului, avocatul său a încercat, fără temei şi fără argumente, să solicite modificarea măsurii din arest preventiv în arest la domiciliu, arătând că în viitor va solicita chiar şi controlul judiciar. În acelaşi timp, colţurile guriiLoredanei au căzut şi consternarea a înlocuit veselia de pe faţa sa. Ai fi putut crede că nu înţelege nimic din ceea ce se întâmpla atunci. Probabil, chiar a crezut că va primi arrest la domiciliu şi se va întoarce acasă, nicidecum în penitenciar”, a declarat av. Florin Răican.

Apărătorul familiei fetei ucise îşi menţine decizia de a solicita magistraţilor să schimbe încadrarea juridical a faptei din omor în omor calificat, existând suficiente probe în acest sens.

Reamintim, în noaptea de 5/6 august 2023, într-un hotel din staţiunea Saturn, o fată de 18 ani a fost ucisă cu sălbăticie de către cea care i-a fost vecină, colegă de bancă, colegă de muncă şi cea mai bună prietenă. Trupul fetei a fost carat cu un geamantan şi abandonat de către criminal sub o bancă din Parcul Diana din aceeaşi staţiune.