22 octombrie 2024 7:18

Polaris M Holding organizează o nouă dezinsecție aeriană la Mangalia

Pentru combaterea tuturor insectelor dăunătoare şi periculoase, o nouă dezinsecție aeriană va avea loc la Mangalia, marți, 9 iulie 2024, în intervalul orar 05:00-10:00, prin care vor fi tratate toate zonele verzi de pe raza oraşului şi staţiunilor aferente.

Împotriva ţânţarilor, muştelor, puricilor, precum şi a păduchilor, ploşniţelor, gândacilor sau altor dăunătoare se folosesc substanțe insecticide avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti. Pe această cale, crescătorii de albine şi crescătorii de viermi de mătase sunt anunțați să îşi protejeze stupii, respectiv culturile de viermi de mătase, de substanțele insecticide.

Până la sfârșitul verii, acțiunile de dezinsecție în aer sunt programate din două în două săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice, astfel încât să nu se favorizeze înmulțirea insectelor, împrăștierea insecticidelor din aer fiind mult mai eficientă decât cea de la sol. Conform reglementărilor în domeniu, intervențiile aviochimice sunt mult mai eficiente dacă au loc dimineața, decât cele terestre, care se pot desfășura și seara sau noaptea.

În cazul în care condiţiile meteo sunt nefavorabile (ploaie, vânt puternic, etc.) acţiunea se va amâna şi se va desfăşura la o dată ulterioară care va fi comunicată în timp util. Reiterăm că Primăria Mangalia, în colaborare cu societatea de salubrizare Polaris M Holding, a demarat, de la începutul sezonului estival, mai multe campanii de dezinsecţie aeriană și delarvizare pe raza oraşului și stațiunilor din sudul litoralului.