20 septembrie 2024 2:04

Paul Soare, angajatul agresat de către şeful Poliţiei Locale Mangalia: „Laurenţiu Zamfir m-a lovit cu pumnii în spate, m-a ameninţat că mă dă afară şi că mă evacuează din locuinţa de serviciu!”

Apar detalii şocante în cazul altercaţiei care a avut loc, ieri, vineri, 09 august, pe holurile Primăriei Mangalia! Am stat de vorbă cu angajatul care a fost agresat fizic şi verbal de către şeful său, Laurenţiu Zamfir, cel care conduce Poliţia Locală Mangalia.

Victima, care a depus plângere la Poliţia Mangalia, ne-a povestit împrejurările şi modul în care a fost agresat şi ameninţat, ieri, în jurul orei 14.00, în incinta Primăriei, atât la etajul I, cât şi la etajul al II-lea:

„Lucrez de aproximativ 8 ani la Poliţia Locală, care colaborează cu o firmă de pază, unde sunt agent.

Obiectivul pe care îl supraveghez este Şcoala nr. 1 din Mangalia. În cursul zilei de ieri, am fost contactat telefonic de către directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Mangalia, Claudiu Stamate, care mi-a spus să merg la Primărie, la secretariat, pentru a semna transferul de la Poliţia Locală la Direcţia pe care domnia sa o conduce.

Am mers la Primărie, la secretariat şi am întrebat-o pe doamna de acolo dacă ştie de ce voi fi transferat la Direcţia Asistenţă Socială. Când am ajuns la secretariat, la etajul I al Primăriei, pe hol se afla şeful meu de la Locală, Laurenţiu Zamfir care vorbea la telefon.

După ce şi-a terminat convorbirea telefonică, domnul Zamfir a început să urle la mine, de s-au speriat toţi angajaţii, inclusiv fetele din secretariat, m-a ameninţat că mă dă afară, că îmi va lua şi locuinţa de serviciu şi mi-a cerut, ţipând, să ies afară din Primărie!”, povestește Paul Soare

Director din Primăria Mangalia: „Paul, nu trebuia să te lovească!”

„Am încercat să-l întreb de ce are o aşa reacţie pe care nu o înţelegeam, întrucât ştiam că mi-am făcut mereu treaba la serviciu şi nu greşisem cu nimic. Degeaba, şeful urla şi mai tare, m-a bruscat, m-a împins, strigând să părăsesc instituţia”, a continuat Paul Soare.

„Eu am mers, însă la etajul al II-lea, la compartimentul Resuse Umane, pentru că de la secretariat mi se spusese că transferul, pe care trebuia să-l semnez,  se află acolo.

Urcând către etajul al II-lea, am fost urmărit şi, din nou bruscat de către şeful meu, care mi-a dat pe scări şi doi pumni în spate!

Nu mai puteam să respir! A continuat să urle şi să mă ameninţe şi la etajul al II-lea, cerându-mi să ies din Primărie! Pentru că am văzut că nu se poate discuta şi că este extrem de violent, am părăsit Primăria. I-am sunat atât pe primar, cât şi pe Claudiu Stamate cărora le-am povestit ce mi s-a întâmplat. Au fost surprinţi, iar Claudiu Stamate chiar mi-a spus, Paul, nu trebuia să te lovească! Din ce am aflat, primarul se afla în instituţie în momentul agresiunilor, dar nu a ieşit din biroul său.

Astăzi, sâmbătă, 10 august, trebuia să merg dimineaţă la serviciu, dar am fost sunat şi mi s-a spus să nu mai vin la muncă şi să-mi predau uniforma.

Mă surprinde foarte mult această atitudine, această decizie de concediere, cât şi lipsa oricărui sprijin, cu atât mai mult, cu cât în toate campaniile electorale l-am ajutat şi susţinut foarte mult pe primar! Mai vreau să spun faptul că atitudinea agresivă a şefului de la Locală nu este o noutate, toţi angajaţii sunt terorizaţi de el. Dacă nu fac ce le spune, îi ameninţă şi jigneşte!

Colegii mei lucrează în teroare! Şi mai ştiu şi că Laurenţiu Zamfir, şeful Poliţiei Locale, are o condamnare!

Sunt un bărbat în vârstă de 51 de ani, care mi-am crescut singur 4 copii, pe care nu i-am trimis la cerşit,  i-am îngrijit şi le-am oferit cât am putut  cu multe sacrificii. Luna aceasta se mărită una dintre fete. Acum risc nu doar locul de muncă, ci şi locuinţa de serviciu unde am investit mulţi bani, deoarece când mi-a fost repartizată era într-o stare de degradare foarte mare.  Am fost la Poliţie, am făcut plângere pentru ameninţare, lovire şi purtare abuzivă şi sper să mi se facă dreptate”, ne-a spus Paul Soare.

Laurențiu Zamfir, fost coleg de la Garda Financiară al lui Cristian Radu, a fost potrivit Direcției Naționale Anticorupție, condamnat  un an și jumătate de închisoare pentru luare de mită.

Potrivit DNA, „Prin decizia penală nr. 3438 din 5 octombrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Constanţa care a hotărât următoarele:

ZAMFIR LAURENŢIU, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa la data de 21 decembrie 2009 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din data de 5 ianuarie 2010)”.

În cazul în care șeful Poliție Locale Mangalia, Laurențiu Zamfir, dorește să își exprime un punct de vedere, vom publica, cu celeritate, poziția domniei sale, în continuarea acestui articol.

FOTO: Laurențiu Zamfir/Paul Soare