18 octombrie 2024 21:17

Secretara Primăriei Mangalia a dat un pas înapoi: Dosarele de validare ale consilierilor AUR și USR, lăsate la „aprecierea instanței”

Judecătoria Mangalia

Judecătoria Mangalia

Speriată de plângerile penale pe care reprezentanţii USR, PSD şi AUR Mangalia i le pregăteau, întrucât refuza să se prezinte la Judecătoria Mangalia cu dosarele de validare ale consilierilor aleşi în mod democratic de căte cetăţeni la data de 09.06.2024, secretara Consiliului Local, Andreea Ciocănel a catadicsit să vină, astăzi, la instanţă cu propuneri halucinante.

Pe de o parte, a solicitat validarea a patru liberali, respectiv Nicoleta Griguţă, Leila Ali, Sorin Andrei, Dagoş Angelescu, depunând o altă listă cu consilierii retraşi. Este vorba despre Cristian Radu, ales primar şi de prof. Traian Broască, prof. Adrian Vărgatu şi Ioan Ungurean.

Astfel, aşa cum am anticipat, elitele educaţiei din Mangalia, respectiv reputaţii profesori Traian Broască şi Adrian Vărgatu au fost eliminaţi de către primar care i-a folosit pentru lista de consilieri exclusiv pentru imaginea şi notorietatea acestora.

Locul cadrelor didactice va fi luat de alte nume, mai puţin sonore, dar care se încadreauză în tiparul impus de Cristian Radu. Mai precis, vor intra în consiliu în locul profesorilor retraşi la ordin Răzvan Ion, fost ofiţer de poliţie, Gabriel Banu, funcţionar public. Lista PNL va fi completată de către Leila Ali, Dragoş Angelescu, Sorin Andrei, Nicoleta Griguţă, Lucian Luca, Dragoş Ioniţă.

Asistăm, din nou, la o palmă zdravănă dată de către primarul Radu cetăţenilor oneşti, curaţi, fără interese obscure, care tocmai pentru că sunt cinstiţi, serioşi şi renumiţi sunt înlăturaţi, precum măselele stricate, liderul PNL Mangalia preferând oameni pe care să-i manevreze cu lejeritate, care să-i voteze fără să crâcnească orice proiect de hotărâre fie el păgubos municipiului.

În ceea ce priveşte consilierii aleşi  de la USR şi AUR secretara Consiliului Local a lăsat la aprecierea instanţei validarea, neavând, în realitate, niciun motiv legal pentru a propune eliminarea acestora.

Dosarul de validare în forma propusă de Ciocănel are nr. 5945/254/2024, se află pe rolul Judecătoriei Mangalia şi se va judeca în cursul zilei de mâine în camera de consiliu, nefiind, deci, şedinţă publică.

Lasă un răspuns