2 mai 2024

Reprezentanții UNPR în Consiliul Local preferă să fie fideli PNL-ului decât cetățenilor 

 

Ieri, după-amiază, bugetul pe anul 2017 a fost aprobat cu votul a 11 consilieri, 9 de la PNL și 2 de la UNPR. Nu este pentru prima dată când cele două formațiuni politice fac echipă, dimpotrivă, a devenit chiar o tradiție. Colaborarea a început o dată cu prima ședință a Consiliului Local Mangalia a acestui mandat, mai exact în iunie 2016, miza fiind ca edilul Radu să aibă viceprimar de la PNL. Fără ajutorul dat de către aleșii Oprea Dop și Sorin Mihai acest lucru nu s-ar fi realizat.

Ințial, în cadrul Consiliului Local, PMP era reprezentat de către un singur ales, Elena-Alexandra Silistra. Ulterior, a intervenit fuziunea UNPR – PMP astfel că cei doi consilieri de la UNPR Oprea Dop și Sorin Mihai au făcut echipă cu Elena Alexandra Silistra. Fuziunea a fost contestată de către Marian Vasiliev numai că Tribunalul București s-a pronunțat în dosarul 28715/3/2016, admițând cererea de înregistrare a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP. Mai exact, Tribunalul ”dispune înregistrarea în registrul special al Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP şi a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii. Ia act de modificările intervenite în Statutul PMP aprobate prin Congresul partidului la data de 20.07.2016 şi dispune înregistrarea acestor modificări în registrul special. Dispune radierea partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie formulată de intervenientul Vasiliev Marian. Ia act de renunţare la cererea de interveniţie formulată de intervenientul Filip Adrian Nicolae. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare”, s-a arătat în minuta instanţei.

Recent, instanța de judecată i-a dat dreptate, din nou, lui Valeriu Steriu, prin urmare, fuziunea

PMP- UNPR poate avea loc, iar toţi aleşii locali de la UNPR devin membri PMP! Decizia nu este, însă definitivă, existența sau inexistența fuziunii tranșându-se, în prezent, la Curtea de Apel București.

 

 

Harababura din Consiliu, condamnarea Mangaliei la ruină

 

La Mangalia, atât consilierii din Opoziție, cetățenii, cât și simpatizanții PMP sunt bulversați legat de acest subiect. Cu atât mai mult, cu cât aleșii Oprea Dop și Sorin Mihai când se recomandă din partea UNPR, când din partea PMP, astfel că nu se știe clar ce partid reprezintă în Consiliul Local. Și proiectele supuse aprobării sunt votate la fel de confuz când pe placul Executivului, când în folosul cetățenilor. Cel mai frecvent însă cei doi consilieri fac pe plac edilului, căruia îi asigură majoritatea împreună cu cei de la PNL. Astfel, îl ajută din plin să-și îndeplinească toate doleanțele, chiar dacă acestea sunt păguboase municipiului.

Printre acestea, desființarea ADPP și a Serviciului de Asistență Socială, aprobarea unei organigrame stufoase a Primăriei, mărirea taxelor și impozitelor locale fără respectarea Codului Fiscal și exemplelele ar putea continua.

Curând, lucrurile se vor limpezi prin decizia definitivă a instanței de judecătă, ulterior urmând să se ia măsuri în funcție de verdict. Nu de alta, dar ședințele de Consiliu au devenit și din cauza acestei situații cețoase un spectacol ieftin, un circ din care cetățenii nu se aleg cu nimic bun. Dimpotrivă, în timp ce cheltuirea haotică a banului public devine obișnuință, agenții economici sunt sufocați de taxe, orașul se degradează din ce în ce mai mult, infrastructura este la pământ (carosabil plin de gropi, iluminat public precar sau inexistent), iar lucrările de reabilitare și modernizare a diverse instituții publice se lasă așteptate de ani buni.