19 aprilie 2024

16 firme îşi desfăşoară activitatea în Parcul Industrial Mangalia

Parcul Industrial Mangalia a fost înfiinţat în 2006, prin Ordinul nr. 1133, semnat de Ministrul Administraţiei şi Internelor de la acea vreme, Vasile Blaga. Potrivit ordinului apărut în Monitorul Oficial, terenul este situat în partea de vest a oraşului, pe drumul judeţean DJ 391 Mangalia – Negru-Vodă şi are o suprafaţă totală de 13,1 ha. Potrivit mangaliaparc.ro, incinta are acces la calea ferată şi la porturile comercial şi turistic Mangalia. Reprezentanţii primăriei declară că „prin înfiinţarea Parcului Industrial Mangalia a fost încurajat mediul de afaceri local, s-a impulsionat producţia şi s-au creat noi locuri de muncă. Vecinătatea celor două şantiere navale creează oportunităţi de subcontractare pe orizontală pentru producţia de piese şi subansamble pentru industria navală“.

În Parcul Industrial Mangalia funcţionează un Incubator de Afaceri, unde îşi desfăşoară activitatea un număr de 20 de societăţi comerciale aflate în primii 2 ani de existenţă. Agenţii economici care operează în cadrul Parcului Industrial Mangalia beneficiază de scutire de la impozitul pentru clădire şi terenul inchiriat, infrastructură şi utilităţi, acces rutier, pe calea ferată şi naval, pază şi protecţie a clădirilor şi a bunurilor.

Acţionarii Parcului Industrial sunt Consiliul Local al Municipiului Mangalia, cu 60 % din acţiuni, Camera de Comerţ şi Industrie a României – 20 %, S.C. Romexpo S.A. – 10 %, Centrul de Afaceri Marea Neagră-President S.A. – 10%.

La ora actuală, în Parcul Industrial Mangalia işi desfăşoară activitatea un numar de 16 firme.