29 martie 2024

Mangalia dă în gropi: în aşteptarea plombelor din asfalt, maşinile pot fi reparate pe banii primăriei!

Zilnic, în drumul spre serviciu sau în simplele plimbări primăvăratice pe carosabilul litoralului sudic, un risc extrem de mare pentru „sănătatea“ automobilelor aflate în trafic îl constituie… zecile de gropi ce au înflorit, ca ghioceii, la tot pasul. Şi, dacă locuitorii Mangaliei sunt, de felul lor, oameni paşnici, ce nu reacţionează, de cele mai multe ori, în faţa situaţiilor extreme, aceştia trebuie să ştie că, potrivit legii, au posibilitatea să acţioneze în judecată pe responsabilii cu drumurile, pentru a-şi recupera banii cheltuiţi cu repararea maşinilor avariate.

În cazul DN39, şoseaua ce leagă Mangalia de Constanţa, responsabil cu starea drumului este CNADNR, iar DJ 391 (ce uneşte Mangalia cu Albeştiul) este în subordinea Consiliului Judeţean. Restul străzilor din urbe sunt sub directa administrare a primăriei. Pe care, la fel ca CNADNR-ul, o puteţi chema în instanţă în cazul în care consideraţi că este de vină pentru stricăciunile cauzate maşinii dumneavoastră. Dacă beneficiaţi de o poliţă CASCO, avaria pricinuită autoturismului va fi acoperită de firma de asigurare care se va îndrepta, ulterior, împotriva celui considerat responsabil de pagubă. Cei fără asigurare, pot merge, pe cont propriu, în instanţă, anexând, la dosar, probele admise de lege: martori, fotografii cu autoturismul avariat, dar şi cu gropile din asfalt, alături de dovada scrisă, oferită de un service auto, unde a avut loc constatarea pagubelor.

Potrivit art. 4, alin. 6 al Codului Rutier, în cazul producerii unui eveniment ca urmare a stării necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum și a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravențional, civil, penal, în condițiile legii.

1 thought on “Mangalia dă în gropi: în aşteptarea plombelor din asfalt, maşinile pot fi reparate pe banii primăriei!

  1. Daca nu l-ati lasat pe Tusi sa ne asfalteze …..

    Dar nu e problema, vine Craciun acum face 2 gropi si-si ia urmatorul tip de Mercedes Clasa S

Comments are closed.