19 martie 2024

Edilul Cristian Radu jură că n-a avut, vara trecută, nicio tarabă cu pepeni sau porumb!

Vara trecută, s-a tot vehiculat în oraş zvonul potrivit căruia primarul Cristian Radu, ascuns în spatele unor apropiaţi sau subordonaţi, ar fi deţinut în Mangalia şi staţiuni mai multe tarabe unde s-au comercializat pepeni şi porumb fiert/copt. Fiind foarte sensibil la imaginea pe care o afişează în faţa cetăţenilor urbei, edilul, aflat la întâlnirea cu agenţii economici din turism, a considerat că este necesar să dezmintă zvonul ce a dominat sezonul estival trecut. „Ştiu că aţi auzit că am avut, vara trecută, mai multe tarabe, dar vă asigur că nici eu, nici vreun cunoscut de-al meu nu am deţinut aşa ceva. Dacă veţi mai auzi asemenea zvonuri, vă rog să mă sunaţi la orice oră din zi şi din noapte să aflaţi de la mine dacă este adevărat sau nu”, a precizat primarul Cristian Radu.

Reamintim faptul că pe parcursul verii trecute, în mai multe zone din Mangalia şi staţiuni au fost amplasate zeci de tarabe unde se vindeau pepeni şi porumb fiert. Acestea s-au făcut remarcate prin aspectul diferit pe care l-au avut în comparaţie cu tradiţionalele tarabe cel mai adesea mâncate de rugină. În timp ce tarabele cu pepeni au stârnit amuzamentul clienţilor, deoarece aveau pe acoperiş fân, unii numindu-le iesle, cele pentru porumb au arătat un design aparte în nuanţe de galben şi verde, în concordanţă cu marfa vândută. Nici bine nu au fost plantate, inclusiv pe trotuare şi căile de acces, că aceste spaţii de comercializare au dat naştere unor numeroase controverse. Pe de o parte, s-a spus că proprietarul este nimeni altul decât primarul municipiului, în scripte fiind însă trecuţi amici sau subordonaţi. Pe de altă parte, a circulat ştirea că doar pentru câteva dintre acestea s-a solicitat autorizaţie de funcţionare, dat fiind taxele mari stabilite de către aleşi. Dacă iniţial, pentru o tarabă sau frigider cu îngheţată taxa era de 7.000 lei, ulterior a fost redusă la 4.000 de lei, sumă la fel de mare pentru mărfurile care nu se vând, zilnic, în cantităţi industriale. Nu în ultimul rând, s-a spus că orice alt comerciant interesat să vândă acelaşi gen de produse ar fi fost refuzat din start. Astfel, porumbul şi pepenii ar fi fost comercializaţi doar de către grupul restrâns al edilului.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla sezonul apropiat, mai cu seamă că urmează să fie aprobat un Regulamt de funcţionare a agenţilor economici. Potrivit acestui document, este strict interzisă amplasarea pe trotuare, spaţiile verzi şi căile de acces a oricărui tip de tarabe. Acestea vor fi concentrate doar în bazare special amenajate. Aleşii vor decide chiar astăzi în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu, programată pentru ora 17.00, dacă vor da undă verde acestor măsuri dure, dar necesare pentru aerisirea zonelor turistice.

1 thought on “Edilul Cristian Radu jură că n-a avut, vara trecută, nicio tarabă cu pepeni sau porumb!

Comments are closed.