29 martie 2024

Yacht cu trei persoane la bord, în derivă pe Marea Neagră, remorcat de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit, la aproximativ două mile marine de staţiunea Neptun din judeţul Constanţa, pentru remorcarea unui yacht sub pavilion Panama, care rămăsese în derivă pe Marea Neagră, având trei bărbaţi la bord.

În data de 30.04.2014, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune de salvare pe mare, în urma unui mesaj S.O.S. lansat de o ambarcaţiune sub pavilion Panama, aflată în Marea Neagră.

Ambarcaţiunea tip yacht, în lungime de aproximativ 10 metri, cu trei persoane de sex masculin la bord, a fost identificată la aproximativ două mile marine travers de staţiunea Neptun din judeţul Constanţa, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta probleme la sistemul de alimentare cu combustibil.

Turiştii aflaţi la bord, doi cetăţeni ucraineni şi unul din R. Moldova, au declarat că au plecat din portul Odessa şi doreau să ajungă pe litoralul românesc. Yacht-ul a fost remorcat, în siguranţă, de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă până în Portul Turistic Mangalia.