28 martie 2024

Cătălin Ivan: „Megaconstruct SA investeşte 8,4 milioane de lei în sistemul de distribuţie a gazelor naturale din 23 August“

Astăzi, în prezenţa unei întregi suite de demnnitari „de la centru“, dar şi a edililor locali din Costineşti, Traian Cristea, Pecineaga, Lili Pâslaru şi Mangalia, Cristian Radu, în comuna 23 August s-a dat startul lucrărilor proiectului „Înfiinţarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale“. Potrivit declaraţiilor primarului comunei, Mugur Mitrana, investiţia este una care va aduce beneficii localităţii, cu cheltuieli minime din bugetul local: „Primăria a pus la dispoziţie numai studiul de fezabilitate, avizele şi proiectul tehnic. De restul investiţiei s-a ocupat firma care va aduce, până la toamnă, gazele în 23 August, Dulceşti şi Moşneni, Megaconstruct SA. Preconizăm că vom avea prima casă racordată la sistemul de gaze naturale la finele verii“.

Directorul Megaconstruct SA, Cătălin Ivan, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, faptul că, investiţia ce a demarat la 23 August, este una de amploare, la care vor munci 130 de angajaţi. „Megaconstruct va investi, în total, 8,4 milioane de lei, pentru racordarea localităţilor 23 August, Dulceşti şi Moşneni. Este o investiţie 100% privată, a firmei noastre. Anul acesta vom începe lucrările şi în comuna Costineşti, unde avem foarte multe solicitări de racordare atât de la persoanele fizice, cât şi de la unităţile de cazare din staţiune“, ne-a declarat Cătălin Ivan.

Potrivit directorului societăţii, lungimea totală a sistemului de furnizare a gazelor este de 3.500 de metri.

Racordarea la reţeaua de gaze naturale oferă beneficiarilor avantaje reale, deoarece gazele naturale sunt un combustibil mai ieftin comparativ cu alţi combustibili, reprezintă o sursă energetică eficientă, sigură, comodă, nu produce reziduuri, fiind un combustibil curat, nepoluant, fără a fi nevoie de depozitare la locul de consum. Megaconstruct, societatea care a racordat la sistemul de gaze localităţile din sudul litoralului – Mangalia şi staţiunile aferente municipiului – va oferi şi locuitorilor din 23 August, Moşneni, Dulceşti şi Costineşti posibilitatea de a alege utilizarea acestui gen de combustibil. Astfel, fiecare cetăţean va putea să îşi gestioneze, în mod eficient consumul, beneficiind de flexibilitate în ceea ce priveşte nivelul cantităţii de gaze naturale consumate. Putând să îşi seteze consumul de gaze naturale în funcţie de nevoi, consumatorul va avea, implicit, controlul asupra costurilor facturilor. Alegând un aragaz  ce funcţionează cu gaze naturale, consumatorii pot găti  fără a mai exista riscul de a ramâne fără combustibil în butelie.