19 martie 2024

Ion Mincă: „La Neptun s-au tăiat 10% din copacii din proiectul cu parcul de aventuri!“ (video)

La finalul şedinţei ordinare ce a avut loc în această seară, consilierul Ion Mincă şi-a arătat nemulţumirea vizavi de mai multe proiecte aprobate, în ultimii ani, cu unanimitatea Consiliului Local. De aceea, acesta s-a adresat primarului Radu: „Am aprobat, „cam“ în unanimitate, mai multe proiecte despre care nu mai ştim multe lucruri. Unul este cel din Portul Turistic, celălalt cel din pădurea de la Neptun, unde trebuia să se înfiinţeze un “adventure park“. Aţi fost, de curiozitate, acolo, să vedeţi ce s-a întâmplat? Câţi pomi s-au tăiat? Vă spun eu că s-au tăiat cel puţin 10% din copaci. În momentul în care votăm anumite proiecte, părerea mea este că oamenii din subordinea dumneavoastră trebuie să verifice dacă sunt respectate aceste contracte“.

Şi consilierul Paul Foleanu s-a arătat nemulţumit, de data aceasta de activitatea firmei ce a derulat activităţile distractive din Portul Turistic din sezonul estival: „Nu se poate compara Festivalul „Callatis“ de anii trecuţi cu ţigănia care a fost, vara aceasta, în Portul Turistic. Noi aprobăm lucruri pozitive în Consiliul Local şi ne trezim că nu se respectă contractul. Portul a fost plin de chişcuri de lemn, care au depăşit zona comercială prevăzută în contract. Cine i-a verificat? Nimeni!“

Consilierii au mai spus că, prin cuvintele lor, au dorit să semnaleze primăria şi Poliţia Locală cu privire la aceste nereguli, pentru remedierea lor cât mai grabnică.