16 aprilie 2024

Adrian Chiriţă, din Mangalia, câştigătorul primei gale de lupte în cuşcă din acest an

george trVineri, 09.01.2015, la Brăila, s-a desfăşurat prima etapă din România a competiţiei profesioniste Black Cage Tournament, desfăşurată în cuşcă, pe reguli de mixed martial arts

( MMA ).

Clubul din Mangalia, Callatis Fight Club, a fost reprezentat de sportivul Adrian Chiriţă, care l-a întâlnit în cuşcă pe Cătălin Valentin Bulză, favoritul publicului, legitimat la echipa Ipon Brăila. „Adrian Chiriţă şi-a păstrat calmul în luptă, a ascultat indicaţiile de la colţ date de Liviu Sebastian Tudor şi după câteva schimburi de lovituri combinate, a reuşit să-l ducă pe Cătălin Bulza la podea, printr-o proiectare pe picioare ( double leg takedown ). Ajunge deasupra, între picioarele adversarului (closed guard ) de unde loveşte puternic (ground and pound), fapt ce îl obligă pe acesta să deschidă garda. Chiriţă profită de moment, se ridică, îi face priză pe piciorul stâng şi reuşeşte o tehnică articulară prin rotaţie pe gleznă ( heel hock), forţându-l pe Bulză să recunoască înfrângerea ( tap out ). A fost o victorie frumoasă, ce i-a permis lui Adrian Chiriţă să-şi treacă în palmares primul titlu la profesionişti în MMA.

Tehnicile au fost au savurate atât publicul prezent în sală, cât şi de telespectatorii care au urmărit în direct această gală pe Dolce Sport 2, unde, răspunzând invitaţiei organizatorului competiţiei, am ocupat postul de comentator tehnic”, a declarat coordonatorul Clubului Callatis Fight Club Mangalia, George Trandafirescu.

lupte in cusca