20 aprilie 2024

Fracțiunea PDL Mangalia al noului PNL solicită primarului retragerea proiectului privind un împrumut de 40 de milioane de lei

Comunicat de presă

În opinia fracțiunii PDL al noului PNL, contractarea împrumutului de 40 milioane lei nu este de bun augur. Desigur, dezvoltarea localității presupune investiții, deci contractarea de împrumuturi, dar trebuie făcute cumpătat și înainte de toate aduse la cunoștința opiniei publice. Obligatoriu trebuie să existe aceea minimă dezbatere publică. Ne așteptam ca, în ceasul al unsprezecelea, administratorul local să înțeleagă faptul că deciziile politice și administrative nu se iau peste noapte doar de către un grup de oameni care își urmăresc interesele financiare. Este o obligație morală să pregătim/anunțăm comunitatea dacă le-am promis că vrem să facem ”un alt fel de politică” și că împărtășim valorile democratice.

Repetăm, localitatea Mangalia nu este feuda nimănui și deciziile politice se iau prin consultarea tuturor părților. Atragem atenția celor 15 consilieri, care au migrat odată cu apariția OUG 55/2014, că legea de adoptarea a ordonanței a fost declarată neconstituțională, iar hotărârile lor pot fi lovite de nulitate din moment ce Curtea Constituțională a cerut legiuitorul să stabilească regula în cazul consilierilor locali și județeni unde nu există cale de întoarcere, ci ”cei care au părăsit partidul pe listele cărora au fost aleși au încălcat prevederile Constituției, în sensul că CCR decisese cu altă ocazie că acest lucru este neconstituțional, iar ordonanța 55 a reluat practic acest lucru ignorând decizia CCR” arată judecătorii în motivarea deciziei lor din 17.12.2014.

Considerăm că nu este normal și moral să se adopte o hotărâre cu impact atât de mare pentru comunitate de consilierii locali care numai reprezintă pe cei care le-au dat mandatul, ci doar propriile interese.

Domnule primar, ne dorim să înțelegeți că adoptarea acestei hotărâri poate îngropa noul Partid Național Liberal (PDL+PNL) în confruntările electorale viitoare. Prin urmare, fracțiunea PDL al noului PNL vă solicită să retrageți de pe ordinea de zi, a ședinței extraordinare a CL Mangalia din 29.01.2015, proiectul de hotărâre de la punctul numărul 5 – ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării și/sau garantării unei finanțări rambursări interne/externe prin emisiune de obligațiuni în valoare de maxim 40 milioane lei”

 

Fracțiunea PDL Mangalia al noului PNL