19 aprilie 2024

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact

Comunicat de presă

Duminică 15.02.2015, la Sala de Conferinte „Gheorghe Hagi” a Ministerului Tineretului şi Sportului, s-a desfăşurat Adunarea Generală a Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. La adunare au participat reprezentanţii cluburilor sportive afiliate, care au ramas in federatie la data de 27.10.2013, cind un grup format din 27 de cluburi au parasit federatia.

            Din partea Ministerului Tinerertului si Sportului au participat d-nii Adrian Stefanescu, responsabil delegat din partea ministerului si dl. Octavian Mos-Budica, consilier al ministrului.

            Pe ordinea de zi au fost discutate:

            -Situatia juridica a federatiei si a conducatorului federatiei.

            -Proiectul de buget pentruanul 2015.

            -Programul de activitati.

            -Diverse.

            Presedintele federatiei, dl. Dorel Bulearcă, a prezentat situatia federatiei si a apreciat că de fapt se urmareste desfiintarea acestei federatii. In fapt există o cerere inregistrata la minister si alta la tribunal, depusa de reprezentantii cluburilor de Kendo, care in anul 2013 au parasit legal federatia, dar ministerul nu le-a acceptat cererea de infiintare a „Federatiei Romane de Kendo”. De asemenea gruparea celor din Kick-Boxing doresc să înfiinţeze „Federaţia Romană de Kick-Boxing şi Muai-Thai”, care însă nu are avizul ministerului, pentru că mai există o cerere de înfiinţare a „Federaţiei Române de Free-style Kick-Boxing”.

            Legat de situatia juridica a conducatorului federatiei, reprezentantii ministerului au apreciat ca gruparea condusa de dl. Dumitru Mocanasu, a plecat legal din federatie, pe baza optiunii fiecarui club in parte, iar dupa aceea nu s-au reafiliat legal, conform prevederilor statutului. Adunarea generala de alegere a d-lui Mocanasu, ca presedinte, nu a avut aviziul ministerului, nu a fost constituita conform Statutului FRAMC.

            Referitor la faptul ca aceasta grupare a depus acte la Tribunalul Municipiului Bucuresti, reprezentantii ministerului nu inteleg de ce instanta a acceptat documentele fara avizul ministerului, asa cum prevede Legea 69/2000. La fel nu au inteles de ce pe site-ul tribunalului nu au aparut modificarile operate de tribunal.

            Fara a face speculatii, reprezentantii ministerului au apreciat ca tot ceea ce au facut cei din gruparea Mocanasu, au eludat prevederile legii si nu au avut acceptul ministerului. Din acest punct de vedere, au evidenţiat faptul ca ministerul recunoaşte ca preşedinte pe dl. Dorel Bulearcă.

            Dar referindu-se la faptul că sunt mai multe procese pe rol, repezentaţii ministerului asteapta ca justitia sa faca dreptate si in scurt timp sa se puna ordine in federatie.

            Un alt aspect il reprezinta faptul ca datorita conflictelor deschise dintre conducatori, s-a facut propunerea de a se aduce ca presedinte, o persoana din afara federatiei, care se fie acceptata de catre ambele parti. Aceasta propunere urmeaza sa fie discutata cu toti cei implicati.

            In continuare cluburile din judetul Constanta ne vom desfasura activitatile planificate si vom astepta decizia instantei.

            Cu stimă!

 

            Florin Iordănoaia