28 martie 2024

Edilul Cristian Radu are misterul în sânge: A intrat, în şoaptă, în PNL şi n-a făcut gălăgie când şi-a ales BPL-ul!

crÎn urmă cu câteva zile, prin intermediul site-ului lucianvisa.ro, am aflat că filiala Mangalia a Partidului Naţional Liberal şi-a ales BPL-ul. În noua formulă, Biroul Permanent Local al PNL Mangalia arată astfel:

  1. Cristian Radu – președinte
    2. Daniel Sorin Andrei;
    3. Leonard Tănase;
    4. Cristian Drăgan;
    5. Sorin Marius Cucoranu;
    6. Cătălin Cornaci;
    7. Dragoş Angelescu;
    8. Claudiu Stamate;
    9. Marius Ilie;
    10. Dumitru Filip;
    11. Emma Budurescu;
    12. Ioan Ungurean;
    13. Lucian Nichita;
    14. Nicoleta Griguţă;
    15. Nicolae Teodorescu;
    16. Sali Ghiulserin;
    17. Constantin Ţipirig;
    18. Eliza Cucu;
    19. George Călin;
    20. Theodora Ioana Mazilescu;
    21. Ana-Maria Gheorghe;
    22. Marian Iorga;
    23. Costel Stanciu.

Această structură a ajuns pe masa Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa care, fără emoţii şi comentarii, i-a dat undă verde să pornească la drum. Un drum învăluit în mister încă de când edilul Mangaliei, independentul Cristian Radu a hotărât să îmbrace haina de politician şi să se înscrie în PNL, formaţiune dragă lui, dar la care a ajuns, după multe refuzuri şi frământări interioare, întâmplător sau nu, după consumarea alegerilor prezidenţiale ce l-au dat câştigător pe Klaus Iohannis.

Anunţul intrării în PNL, nu s-a făcut, aşa cum ar fi fost firesc, la Mangalia, că doar îi reprezintă pe cetăţenii acestei urbe, ci la Constanţa, în cadrul unui eveniment festiv al organizaţiei judeţene. Perdeaua de fum, cu care ne-a obişnuit primarul Cristian Radu încă de la începutul mandatului său, a devenit tot mai groasă, astfel că la nivelul Mangaliei, nu a urmat nicio conferinţă sau anunţ de presă oficiale venite din partea nou-intratului în politică. Ca o paranteză, misterul din jurul edilului se face simţit şi prin lipsa de transparenţă a convocării şedinţelor de îndată ale Consiliului Local Mangalia, devenite o modă din 2012 până în prezent. Aşa se face că în cazul a peste 10 şedinţe de îndată s-a “uitat” anunţarea reprezentanţilor mass-media, ba chiar şi a unor consilieri, care, şi mai surprinzător, se plâng că nu primesc din timp nici proiectele ce urmează să fie supuse votului.

Secretomania a continuat cu alegerea noului BPL al filialei PNL Mangalia, eveniment adus la cunoştinţă spre validare doar la judeţ. La nivel local, filiala nu a venit cu nicio informaţie în acest sens, nu a redactat vreun comunicat, nu a organizat nicio conferinţă. Aspecte regretabile şi care aruncă filială într-o lumină difuză, lucru care nu s-a întâmplat niciodată când PNL Mangalia era condus de către dr. Viorel Oleniuc şi consilierul local Sorin Andrei care au menţinut tot timpul legătura atât cu propriul electorat, cu cetăţenii, dar şi cu mass-media.

Pe de altă parte, componenţa BPL-ului este o altă enigmă la nivelul municipiului, întrucât nu toţi cetăţenii, de folos în ziua votului de orice fel, îi cunosc pe susţinătorii din campania de la locale ai edilului Cristian Radu. Printre cei care se regăsesc în această structură de partid se află angajaţi ai Primăriei şi serviciilor publice din subordinea CL Mangalia, dar şi consilieri locali ori agenţi economici.

Aşadar, în zona administrativ-politică, ce-l are în centrul atenţiei pe primarul Cristian Radu, lucrurile se derulează tainic, agale şi silenţios, singurul zgomot fiind produs doar de către acele acţiuni care trebuie scoase în evidenţă. În rest, întrunirile dintre consilieri şi primar ori cele politice sunt ţinute ascunse, când şi când, pe surse, făcându-se auzite pentru presă şi mai apoi pentru cetăţeni, în această etapă deciziile fiind, însă deja, luate, singura utilitate fiind aceea de a nu muri ignoranţi!